İstanbul'un En İyi Hamburgercileri

Kaliteli bir burger keyfi için Avrupa ve Anadolu Yakası’ndan beğendiğimiz hamburger önerilerimizi sıralıyoruz.

YEMEK 27.05.2022, 22:40
İstanbul'un En İyi Hamburgercileri

Yemekten modaya aklımıza gelebilecek her alanda rahatlık ön plana geçerken, hamburgerin altın çağı da hız kesmeden yükselişini sürdürüyor. İyi kalite malzemeyle biraz daha ayrıcalıklı teknikler kullanılarak hazırlanan, şef elinden çıkmış hamburgerler, ‘en iyi burger hangisi’ sohbetleri ve sosyal medya fotoğrafları son dönemde kimsenin kaçamadığı bir gündem. Her fotoğrafa inanmayın diyor ve kaliteli bir burger keyfi için beğendiğimiz hamburger önerilerimizi sıralıyoruz.

La Mouette, Gile ve Tabla gibi mekanlarıyla kalbimizde taht kuran yetenekli şefler Cihan Kıpçak ve Üryan Doğmuş, en iyi hamburgerin peşine düşünce ortaya hemen herkesin son zamanlardaki favorisi Zula çıktı. Pek çok mekâna danışmanlık da veren ikili, Zula’nın basit ama tadanı adeta çarpan menüsü için her ince detayı düşünmüş. Mutfağın başında uzun yıllardır birlikte çalıştıkları Erdal Arğiş var. Burgerleri gerçek bir mükemmel lokma vaat ediyor. Etin sululuğu, tereyağlı yarı brioche ekmeklerinin kıvamı, küp küp minik doğradıkları ev yapımı turşuları ve özel sosları muazzam. Harbiye’nin sakin sokaklarından birinde sotede kalan Zula’nın yeri öyle güzel ki. İçerideki antika odun soba, ilk bakıştaki underground görünüme güzel bir kontrast yaratıyor. Beyaz rengin hakim olduğu ferah duvarları, bir diğer ortakları Abdi Akgül’ün fotoğraflarıyla dolu. Zula, Harbiye şubesinin dışında Kanyon, Zorlu Center, Emaar Square Mall ve Vadi şubelerinde de hamburger severlerle buluşuyor.

Zula Harbiye – Harbiye Çayırı Sok. No: 101/1 Tel: 05331487990

Şef Cihan Kıpçak’ın bu kez kardeşiyle güçlerini birleştirdiği Akali’nin, İstanbul’da yiyebileceğiniz en iyi burgerler arasındaki yeri her zaman sağlam. İkilinin Marmarisli ailesi, baldan fırıncılığa, meyve ve sebzeden hayvancılığa; üretimin, mutfağın her alanıyla çok ilgili . Cihan ve Çağlar Kıpçak da ailenin yemekle kurduğu kuvvetli bağın içinde büyümüş. Akaretler’in biraz yukarısında, sakin bir ara sokakta, mahalle mekânı kavramının içini dolduran mütevazı ama karakterli bir pub olarak açtıkları Akali’de; Çağlar’ın reçetelerini, nefis ekşi maya ekmekler tamamlıyor. Akali’nin hamburgerleri kısa sürede öyle büyük bir talep gördü ki, mekân büyüdü. Akali burgerleri artık Etiler, Karaköy ve hatta Marmaris ve Yalıkavak Marina’da da tatmak mümkün.

Akali Maçka – Vişnezade Mah. Dibekçi Sok. No: 11/A Beşiktaş; 02122274242

Akali Etiler – Etiler Nispetiye Cad, Yıldızçiçeği Sokağı No:3 Tel: 02122632064

Akali Karaköy – Kemankeş Karamustafa Paşa, Mumhane Cd. No:23, Te: 02123439807

Oto sanayinin kaportacısı ve egzoscusuyla yan yana konumlanan Markus, son dönemde İstanbul için en heyecan veren, en keyifli mekânların başında geliyor. Bulundukları bölgede; bu yüksek tavanlı özgün mekanı, bakanı şaşırtan objelerle, maskülen ve iddialı bir tasarımla hayata geçirmeleri şahane. Menünün tamamen kaburga üzerine kurulması başlı başına merak uyandırıyor zaten. Onları bu listeye sokan burgerleri de elbette kaburga etiyle hazırlanıyor. Ortağı ve aşçısı Sinan Büdeyri’yi Teşvikiye’deki başarılı ekmek fırını Nino Bakery’den ve Wondercats’den bilenler bilir. Johnson & Wales mezunu yetenekli şef, limitleri zorlamayı sevenlerden. Uzun süre pişirdiği etleri tiftik edip, kendi dömi glas sosuyla servis ediyor. Ağızda eriyen, sulu bir hamburger yemek isterseniz gerçekten kaçırmayın. Patates kızartması da tam beş aşamadan geçen klasik Fransız metoduyla yapılıyor. İsteyenlere menüde poutine de var ki bu muazzam bir keyif.

Atatürk Oto Sanayi 2. Kısım 3. Sokak No. 42-43; 02122864404

Kızarmış patates çeşitliliğiyle de sevindiren Grungy, çoğunluğun favorisi. Alex Dekesoğlu, Grungy fikrini hayata geçirirken Londra deneyimlerinden yola çıkmış. Grungy ile ilgili tek olumsuz eleştiri burger boyutlarının çoğunluğa oldukça küçük gelmesi. Cheeseburger ve Füme Antrikot burgerleri en çok tercih edilenler. Tarifini sakladıkları Grungy sos, burgerleri farklı kılan önemli unsurlardan. Teşvikiye’deki küçük dükkânla hızla kulaktan kulağa yayılan mekânın, Şaşkınbakkal’da da şubesi mevcut.

Hüsrev Gerede Cad. No:72, Teşvikiye

Etilerde ara sokaklara dalıp Elbet’i bulanlar bir daha vazgeçemiyor. Sıcak ve samimi mekân, semtindeki rakiplerine göre daha mütevazı bir yer. Elbet, iyi bir steakhouse tecrübesi yaşarken bütçesini aşmak istemeyenlerin mabedi oldu uzun bir süredir. Göz gönül doyuran lezzetli bir steak burger keyfi için gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Hamburgerlerinin müdavim listesi zaten kabarık. Biraz sıra bekleme fikrine kendinizi alıştırın. Elbet, yakın zamanda Akasya Avm’de de açtığı şubesi ile Anadolu Yakası’ndaki hamburger varlığını sürdürmeye başladı.

Zeytinoğlu Caddesi Yaren Sokak 6/21 Akatlar, Beşiktaş; 02123510344 / 02123525282

Arnavutköy’ün en popüleri Melina Kantina, pretzel burger’iyle listenin en farklısı. En iyi burger değil de en yaratıcı burgerlerden biri için mutlaka mekâna uğrayın. Hamburgerin bağımlılık yapan tadı sizi de yakalayacak, bu kesin. Bildiğimiz kantin misali hamburgerden ekmek üstüne ve tatlılara pek çok alternatif de bulabilirsiniz. Özellikle tatlılarda oldukça başarılılar.

Arnavutköy Mahallesi, Satış Meydanı Sok. No:21; 02122876824

İlk şubesini Beşiktaş Çırağan Caddesi’nde açan Biber Burger, kısa zamanda hamburger severlerin favori mekanlarından biri oldu. Efsane hamburgerlerini Bomonti ve Moda’ya da taşıyan Biber Burger, ekmeklerini Brioche tarifinden esinlenerek süt ile yapıyor. Monster’s Cut Burger, Jetlag Buster Burger ve Imperial Burger en sevdiğimiz hamburgerleri arasında yer alıyor.

Yıldız Mh. Çırağan Cd. No:11; 02122361916

Just BBQ, “Ağızda dağılan harika etler” söylemiyle listemizin en iddialılarından biri. Bunun sırrı ise 12 saat kiraz odunu dumanıyla tütsülenerek pişirilen etler. Patates cipsinden turşuya kadar servis edilen hiçbir ürün hazır değil, her şey ev yapımı. “Gittiğimizde ne yemeliyiz?” diye soracak olursanız Just BBQ ile özdeşleşmiş Tiftik Burger’in çok sevildiğini söylemeliyiz. Eğer ilk defa Just BBQ ile tanışacaksanız tadım menüsünü tercih edebilirsiniz, favori hamburgerinize karar vermek zor olsa da 72 saat ilikli dana kaval kemiği kaynatılarak elde edilen demi-glace barbekü sos başınızı döndürecek.

Vişnezade, Şair Nedim Cd. 33/A ; 08502551378

2013’te Karaköy’de açılan Burger Lab, lezzetli hamburger yemek isteyenlerin durak noktası. Karaköy’ün ardından Mecidiyeköy Torun Center, Etiler Akmerkez ve Maslak UniqIstanbul’da da şube açan Burger Lab, hamburgerlerinde günlük hazırlanmış, dondurulmamış, katkı maddesi içermeyen et kullanıyor. Hamburgerlerini %100 Dana etinden hazırlayan Burger Lab’in en önemli özelliği ise hamburgerlerini sosa bulamaması.

Kemankeş Karamustafa Paşa, Dericiler Sk. No:10; 02122930313

Kısa sürede müdavimlerini yaratan Noa Burger, hamburgerlerinde Balıkesir’deki özel bir çiftlikten gelen yüzde 100 dana eti ile hazırlıyor. Ekmeklerini günlük ve el yapımı olarak hazırlayan Noa Burger’ın özel sosları pesto aioli ve ballı hardal da çok beğeniliyor. Beşiktaş’ta da şubesi bulunan işletmenin menüsünde vegan burger de yer alıyor.

Teşvikiye; Osman F. Seden Sk. No:12/A; 02123430444

Farklı lezzetleri tek bir hamburgerde sunarak fark yaratan Bread&Burger, Bebek’te tercih edebileceğiniz iyi hamburgercilerden biri. Günlük olarak hazırladıkları ekşi mayalı ekmekler ile lezzetli etlerini buluşturan Bread&Burger’de patatesler ise Afyon’dan özel olarak getiriliyor. Menüsünden ise Füme Etli Boşnak Burger ve Steak House Burger’i tercih edebilirsiniz.

Bebek, Manolya Sk. No:12; 02122650057

Karaköy’de iyi hamburger deyince ilk akla gelenlerden biri Baltazar oluyor. Menüsünde sadece hamburger değil, salata ve steak seçenekleri de bulunan Baltazar, Trakya bölgesinden taze olarak getirilen etleri kömür ateşinde pişirerek hazırlıyor. Sıfır plastik kullanımını ilke edinen Baltazar’da Baltazar Burger, Lokum Burger ve Blue Cheese Burger denenmesi gerekenler arasında.

Kemankeş Karamustafa Paşa, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sk. No 12/A; 02122931060

Yeniköy’ün ilk burgercisi olma ünvanına sahip Hopdaddy Burger, kısa sürede beğeni toplayarak Maslak, Ataşehir ve Nişantaşı’nda da şubeler açtı. İstanbullu burger severleri kendine hayran bırakan hamburgerler hazırlayan Hopdaddy Burger’in menüsündeki Smokey BBQ Burger’i denemelisiniz. Menüsünde vegan hamburgere de yer veren Hopdaddy Burger’de hot dog’larını da denemenizi öneririz.

Yeniköy, Köybaşı Cd. No:88; 02122625600

Dile kolay kırk yılı aşkın bir süredir aynı yerde aynı hamburger ve patatesleri, tarifi saklı ev yapımı soslarla servis eden J Burger, İstanbul için önemli bir başarı hikâyesi. Yabancı markaların büyük talep gördüğü, henüz artizan hamburgerciliğin yapılmadığı dönemlerde kendine has tariflerle yola çıkan mekan Anadolu yakalıların değişmeyen favorisi. Yaptıkları klasik bir hamburger değil ama kesinlikle şahsına münhasır, son derece lezzetli bir burger. Çeşitleri bol, büyük boy isteyenleri mutlu edecek dev hamburgerleri de var. Patateslerini ve özel soslarını da mutlaka ama mutlaka deneyin.

Operatör Cemil Topuzlu Cd. No:51; 02163694970

Bağdat Caddesi’nin en minik ama en lezzetli hamburgercisi Grillin Guy’s, kapısından girip küçük masalarına ilişenleri de eve sipariş edenleri de üzmüyor. İçine kibrit patates koydukları Double Cheese ve dolu dolu Dana Bacon hemen herkesin favorileri. Patates kızartması konusunda da oldukça başarılılar.

Suadiye, Kazım Özalp Sok. No:22; 05436219232

Basta, fine dining restoran şeflerinin elinden sokak lezzetleri tatma fikrinin Moda’daki örneği. Nicole’deki menüleriyle Türkiye’nin en yetenekli şefleri arasında gösterilen Kaan Sakarya ve Fransa’da uzun yıllar önemli restoranlarda çalışan Derin Arıbaş ortaklığında açılan Basta’da, asıl olay dürüm. Ancak menüye eklenen bir kuzu burgerleri var ki gerçekten dürümleri solluyor neredeyse. Kuzu döş etinden yapılan burgeri patlıcan sos tamamlıyor. Tatlılarda Fransız klasiği pralin dolgulu Paris Brest’i görürseniz kaçırmayın.

Caferağa Mahallesi Sakız Sok. No 1; 02164140865

Butik burgerci Gorgi’yi keşfetmeye, Moda’ya gidiyoruz. Mekân Bahariye Caddesi’nin ara sokağında gizlense de hemen önündeki minik kırmızı arabadan tanıyabilirsiniz. Gorgi kendisini “Artisan Şarküteri” olarak tanıtıyor ve bu tatların kısa sürede birçok hayranı oluşmuş durumda. Elbette bu sevginin sıradanlıktan uzak, lezzet dolu nedenleri var. Enfes menüden seçim yapmakta karasız kalırsanız sizi yönlendirmelerine izin verin. Patatesli brioche ekmekler ve Gorgi’nin özel patates cipsi daha önce denemediğiniz türden. Gorgi’ye gitmişken iddialı oldukları bir başka konu olan sucukları denemeyi de unutmayın.

Caferağa, Moda, Soner Sk. no:6/A ; 02165508082

Sokak yemeklerinde rafine bir dokunuş arayanlar için harika bir mekân Snob. Ayrıca şehrin birçok noktasında bu lezzetlerin tadına varabilirsiniz. Yumuşacık ekmekler ve zengin menüsüyle çok seviliyor. Yan lezzet olarak servis edilen haşlanmış mısır ise Snob hamburgerlerine farklı bir tat katmasıyla ünlü.

Snob Moda: Osmanağa Mahallesi, Dr. Esat Işık Cd. Güven Apartmanı N0:50 A/B ; 02163367662

Kadıköy’e yolunuz düştüğünde, canınız da iyi bir hamburger çektiğinde hiç düşünmeden uğramanız gereken yerlerden biri 2 Bites. Meşe odununda tütsülenerek pişen etleriyle hamburgerler başrolde olsa da yan ürünler de bir o kadar seviliyor. Baharatlı patates, lezzetli soslar, tazecik ev yapımı gazoz ve alışılmışın dışında soğuk çaylar kimi mutlu etmez ki? Küçük mekânın iç tasarımını da çok beğeneceğinizden eminiz.

Caferağa, Dalga Sk. No: 10A ; 05416373045

Harika konumda, geniş ve ferah bir mekânda hamburgerin tadına doyum olmaz. Hele ki bu hamburgerler Primitif menüsündense! Burası özgün lezzetler ve yeni tatlar denemeyi sevenler için doğru bir tercih. Aptal Tavuk, Konya Küflü Burger, Ananaslı Burger ve daha birçok ünlü lezzeti var. Seçiminiz ne olursa olsun yanında bamya turşusu da istemeyi unutmayın.

Caferağa, Dr. Esat Işık Cd. No:98, 34710 Kadıköy

Kadıköy’de büyük başarı yakaladıktan sonra şubeleşen B.O.B Burger’in yaratıcısı Boran Bozankaya, markasını devretmişti. Şimdi ise yeni markası Banko’nun başında. Mantarlı, ananaslı gibi seçenekler bulabileceğiniz mekânda, ev yapımı sosların hepsini denemeniz tavsiye olunur. Caddebostan’da hamburger serüvenine devam eden Banko Burger, yakın zamanda Maçka’da yer alan Dekk’te de açılarak Avrupa Yakası’na giriş yaptı.

Caddebostan, Ethem Efendi Cd. No: 3; 02163684555

Dünya çapında adından söz ettiren Shake Shack, İstanbulluların da radarına girdi. Modern tarzda “yol üstü hamburgercisi” olarak tanımlanan Shake Shack, hamburgerlerini tamamıyla katkısız, antibiyotik ve hormondan uzak, %100 angus etinden yapıyor. Hamburgerlerinin yanı sıra hot dog, dondurma ve daha birçok lezzeti menüsünde bulunduran Shake Shack’in cheddar peynirli patatesi ise insanın aklını başından alıyor.

Acıbadem, Çeçen Sok. No:1; 02165105448

Bağdat Caddesi’ndeki Kazım Özalp Sokağı’ndaki küçük bir dükkanda yer alan Enva-i Sokak Lezzetleri, hamburgerleri ile bölgeye gelenlerin kaliteli hamburger yeme noktası oluyor. Menüsünde yer alan yiyeceklerde kullanılan tüm ürünleri kendileri üretiyorlar. Hazır hiçbir ürün kullanmayan Enva-i Sokak Lezzetleri’nde vejetaryenler için de hamburger seçeneği var. Külahta sunulan Mac&Cheese ise denenmesi gereken tatlardan biri

Suadiye, Kazım Özalp Sk. No:23/C; 02163393949

Kadıköy’deki Zapata Burger, hamburgerleri ile İstanbulluların mutlaka gitmesi gereken mekanlar arasında yerini alıyor. İçinde ananas bulunan Aloha Burger, menüde dikkat çeken lezzetlerden biri. Bizim favorimiz ise köz patlıcanlı Beğendi Burger… Menüsünde vejetaryen hamburger de bulunan Zapata Burger’in pancarlı sosunu da denemenizi öneririz.

Caferağa, Sakız Sk. No:1 D:C; 05071053004

2014 yılında hamburger meraklılarına merhaba diyen Dobby’s Burger Place, menüsünde yer verdiği ürünlere farklı dünya mutfaklarından dokunuşlar yapıyor. Ürünlerinde gıda katkı maddeleri, yağ tutucular, su tutucular, renklendiriciler ve benzeri kimyasallara yer vermeyen Dobby’s Burger Place’de Tandır Burger, Tekirdağ Köfteli Burger ve Burger Istanbul denenmesi gereken hamburgerlerinden başlıcaları. Aynı zamanda menüsünde yer alan Kokoreç Topları’nı da denemenizi öneririz. Dobby’s Burger’in Maslak, Halkalı ve Kozyatağı’nda şubeleri de bulunuyor.

Zühtüpaşa Mahallesi Bağdat Caddesi Vedathan İş Merkezi; 02163370937

Kapılarını ilk kez Akaretler’de açan House of B şimdi de Suadiye’de Anadolu yakalıları lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Amerikan metropollerindeki burger lokantaları geleneğinden ilham alan House of B, en taze ve en iyi burgerleri şehirde sunanlardan biri. Menüsünde 30 çeşit hamburger bulunan House of B’de Mac N Cheese Burger ve Double Trouble Burger ise dikkat çeken burgerler.

Suadiye, Bağdat Cd. 435/A; 02163842747

B.O.B Best of Burger, Erenköy, Moda, Ataşehir ve Acıbadem’deki şubeleri ile Anadolu Yakası’nın hamburger üstlerinden biri. Adından da anlaşılacağı gibi ‘burgerin en iyisi’ni sunan B.O.B Best of Burger’in en önemli özelliği ise hamburgerlerinde kaşvakal peyniri kullanması. Yumuşak ekmeği ve baharatlı patatesleri ile hamburgerini sunan B.O.B Best of Burger’de önerimiz ise Bob Modern Burger oluyor.

Erenköy, Caddebostan Mahallesi, Bağdat Cd. No:349; 02164672931

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15
açık
Günün Anketi Tümü
Ali Koç mu? Aziz Yıldırım mı?
Ali Koç mu? Aziz Yıldırım mı?
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14