Fatih Terim: "Formayı kapanın bırakmadığı, bırakanın da formayı zor aldığı bir takım olacağız"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, bu seneki mottolarını açıklayarak, "Formayı kapanın bırakmadığı, bırakanın da formayı zor aldığı bir takım olacağız" dedi. Terim, rakipleri St. Johnstone’un özellikle temaslı oyunu iyi oynadığını belirterek, "Kolay bir maç olmayacağını düşünüyorum. Analiz ekibimiz ne bulabilirse çok çalıştı. Biz her rakibimize saygı duyuyoruz" dedi.

SPOR 04.08.2021, 20:30
Fatih Terim: "Formayı kapanın bırakmadığı, bırakanın da formayı zor aldığı bir takım olacağız"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, bu seneki mottolarını açıklayarak, "Formayı kapanın bırakmadığı, bırakanın da formayı zor aldığı bir takım olacağız" dedi. Terim, rakipleri St. Johnstone’un özellikle temaslı oyunu iyi oynadığını belirterek, "Kolay bir maç olmayacağını düşünüyorum. Analiz ekibimiz ne bulabilirse çok çalıştı. Biz her rakibimize saygı duyuyoruz" dedi.

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda ilk maçında Galatasaray yarın saat 21.00’de Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda İskoçya temsilcisi St. Johnstone ile karşı karşıya gelecek. Mücadele öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sözlerine ülkemizdeki yangınlardan bahsederek başlayarak, "İnşallah yangın balasından bir an evvel kurtuluruz. Bir de ben çok iyi bir yeşilciyim. İnsanın canı ciğeri yanıyor. Ailemle konuşuyorum. Oradan görmek çok daha acı verici. İnşallah bir an sonlandırırız. Bir daha böyle bir şey yaşamayız" dedi.

"Bu konuyu biz Tahir Kıran Başkan’la çözeriz"

Tahkim Kurulu’nun Oğulcan Çağlayan ile ilgili kararınla ilgili konuşan Terim, “Açıkçası kulübümüz hukuki gerekli görüşmeleri yönetiyor. Bugün de başkan yarımcı Rezan Epözdemir’i izledim. Karar verilme süreci, sonuçları ve içeriği hakkında herkse doyurucu bilgiler verdi. Burada benim söyleyeceğim en önemli cümle, ben işin teknik tarafında kalmak istiyorum. Çıkıp nezaket içerisinde konuşan başkan ve yönetim görüyorum. Ama sonuç Oğulcan, teknik olarak yararlanmak istediğim bir oyuncu. UEFA lisans veriyor, TFF bu lisansı vermiyor. Oğulcan Avrupa kupasında oynamıyor. Sonuç olarak bu konuyu zaten biz Tahir Kıran Başkan’la çözeriz. Oradan bir sıkıntımız yok da mantığa uymuyor. Uluslararası bir maçta özellikle kullanmak istediğim bir oyuncu. Uluslararası konularda konulara UEFA ve FIFA müdahale ediyor. O tamam diyor, sizin federasyonunuz izin vermiyor. Sezon başı beyaz sayfada ve kendi alanımda kalmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"Berkan fiziksel ve mental olarak hazır"

Yeni transferlerden Berkan Kutlu ile ilgili gelen bir soruya deneyimli teknik adam, "Tabii çok mutlu oldum. O kadar da güzel anlattı ki konu olarak paylaşmadık. Çok da hoşuma gitti. Cevapları, bakış açısı ve çok genç yaştaki olgunluğu ve iletişimi. Kendine güvenini zaten biliyoruz. Bir kabuk değişimine gidiyoruz demiştim. Onların iyi örneklerinden biri Berkan. Yarın da oynatacağım. O kadar hazır ki sadece fizik olarak değil mental olarak da hazır. Baskıya verdiği cevap de ne kadar hazır olduğunu gösteriyor. Galatasaray’da bu tip oyuncuları çoğaltacağımıza emin emin olabilirsiniz" diye cevap verdi.

"Taylan gibi Berkan gibi oyunculara ihtiyacımız var"

Sakatlıktan dönen milli futbolcu Taylan Antalyalı hakkında bilgiler veren Fatih Terim, "Pazar günü bir maç oynadık kendi aramızda. Oynamak zorundaydık. Fizik kısmı istatistiğinde Taylan’ın eskisi gibi önde olduğunu gördük. Kendi özel çalışıyordu. Son 1 haftadır bize katıldı. Taylan’ı yarın oynatacağım. Taylan gibi Berkan gibi oyunculara ihtiyacımız var. 24 günde 7 maç oynayacağız. Sezon maçı için çok ağır. 4 Avrupa, 3 tanesi lig. 3 deplasman üst üste oynayacağız. Bunları düşündüğümüzde her oyuncuya ihtiyacım var. Teknik adamlarda her oyuncunun karnesi vardır. Kim nerede nasıl davranır. O yüzden yanılma oranımız çok azdır. Bazı oyuncular yanıltmaz zaten. Onlardan biri Taylan. Çok da sızlanma lüksü de yok. İnsan imkanı olursa her fırsatı değerlendirmeli. Baktığım zaman diğerlerinden önde gördük" diye konuştu.

"Cicaldau gruplarda oynayacak"

Yeni transfer Rumen futbolcu Alexandru Cicaldau’nun oynayamayacağıyla ilgili bilgiler veren Terim, "Biz uzun vadeli anlaşma yaptığımız için burada bir ikili oynanacak Avrupa maçında oynayıp, oynamamasını çok önemsemedik. Oynasaydı çok iyi olurdu. Gruplarda oynayacak. İnşallah bundan ve Randers’ı geçip gruplara kalmak en büyük hedefimiz. 5 sene imzalamak kendisi ile ilginiz planımızı zaten gösteriyor. Umarım Galatasaray’da olduğu sürece o kadar güzel işler yaparken biz bu iki maçı hatırlamayız" dedi.

"Özellikle temaslı oyunu çok iyi oynayan bir takım"

Rakip İskoçya temsilcisi St. Johnstone için ise Fatih Terim, "Bir maç oynadılar. Deplasmanda oynadılar. Seyretmesi çok zordu. Oraya gitme imkanımız yoktu. Bulduk ona rağmen ana fikir çıkardık. Özellikle temaslı oyunu çok iyi oynayan bir takımdan bahsediyoruz. Mücadele olarak üst seviyede olan bir takım. Kolay bir maç olmayacağını da düşünüyorum. Arkadaşlarımızın verebileceği tüm bilgileri verdik. Analiz ekibimiz ne bulabilirse çok çalıştı. Biz her rakibimize saygı duyuyoruz. İskoç ekipleri bu tarihlerde çok endişeli günler yapmıştır Türk takımlarına. Ona denk gelmek istemiyoruz. İki maçı da geçip gruplara kalmak istiyoruz. O düşünce içerisinde oynayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"Geleni karşılamayacağız giderken yolcu edeceğiz"

Radamel Falcao ve Sofiane Feghouli ile ilgili açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam, "Başkanımızın kulübümüzün yeni model yapılanmasında söylediği bir cümle var. Bu maliyet politikamız yüksek ücretleri karşılayamayacağız, bir ifadesi var. Kulübümüz bu doğrulta bir takım karar almak durumunda kaldığını aktardı başkanımız. Falcao ve Feghouli, Galatasaray’a hizmet etmiş değerli oyuncularımız. Ayrılıklarını da bir araya gelmeleri de doğal olarak kabul etmeliyiz. Kulübümüz olarak özellikle Florya’da son yıllarda ayrılan oyuncularımızla ilgili hepsine güzel şekilde veda ettik. Örnek olarak 6 ay kadroya yazmadığımız Nagatomo nasıl gitti biliyorsunuz. Geçen sezon ve evvelki sezon en kritik maçlarda kulübüne dönek zorunda olan Onyekuru’ya nasıl veda ettiğimiz hepimizin hafızalarında. Kulüp kararı ile Belhanda’nın nasıl yolcu edildiğiniz biliyorsunuz. Biz buna önem veriyoruz. Dünyanın her yerinde Galatasaray’ın eski oyuncularını bir hatırladığınızda ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız. Bir Galatasaray elçisi gibi, kulüplerini sevdiklerini söylüyorlar. O yüzden ısrarla söylüyorum, geleni karşılamayacağız giderken yolcu edeceğiz. İşin ekonomik kısmından bağımsız böyle bir şey söyledi. Hem kulübümüz hem oyuncularımız, umarım iki taraf adına yakışan bir çözüm bulunur ve sona erer" diye konuştu.

"Morutan’dan daha önce acilliyeti olan mevkiler var"

Terim, Kerem Aktürkoğlu’nun kıymetli, güvendiği ve önem verdiği bir oyuncu olduğunu ifade etti. Deneyimli teknik adam mutlu olduğunda mutsuz olduğunda bunu ifade eden bir insan olduğunu söyleyen Fatih Terim, "Çok iyiyim Allah’a şükür. Her geçen gün daha da iyi olacağımı düşünüyorum. Mutluyum da. Mutlu insanların performansı daha iyi olur" dedi.

Fatih Terim, Rumen futbolcu Morutan’ı beğendiğini fakat ekonomik boyutunun farklı olduğunu belirterek, Morutan’dan daha önce aciliyeti olan mevkiler olduğunu söyledi.

"Formayı kapanın bırakmadığı, bırakanın da formayı zor aldığı bir takım olacağız"

Bu seneki mottosunu açıklayan Fatih Terim, "Formayı kapanın bırakmadığı, alanın bırakmadığı bırakanın da formayı zor aldığı bir takım olacağız. Verdiklerimiz bırakmasın. Bırakınca zor alacağını bilsin. Böyle bir takım istiyorum. Sistemin devam ettiği kimsenin kimseyi aratmadığı bir takım istiyoruz. Formayı alan vermesin" diye konuştu.

Bugün Fatih Terim’in Trabzonspor maçıyla birlikte futbolculuk kariyerini noktaladığı günün yıldönümü olmasının hatırlatılması üzerine başarılı teknik adam, "Bugün kulübüm de paylaşmış. Çok nazikler. 36 sene gibi bir süre geçmiş. Merve küçük, kucağımda. Faruk beyin organize ettiği helikopterle santraya indik. İlk defa böyle bir var. Full seyirciyle. Mehmet Ali Yılmaz Bey Trabzonspor’u Almanya’dan getirmişti. Ona teşekkür ederim. Galatasaraylılarla beraber futbol hayatımızı noktalamıştık. Güzel bir şey. Daha doğrusu aidiyet duygusu önemli bir şey. Aidiyet duygusu yüksek biriyim. Galatasaray olunca daha gurur duyuyor insan. Allah herkese böyle bir şey nasip etsin" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
5
kısa süreli hafif yoğunluklu yağmur
Günün Anketi Tümü
2025/2026 Şampiyonu Kim Olur Sizce ?
Namaz Vakti 06 Şubat 2026
İmsak 06:49
Güneş 08:21
Öğle 13:10
İkindi 15:29
Akşam 17:49
Yatsı 19:16
Puan Durumu
Takımlar O P
1.  Galatasaray 20 49
2.  Fenerbahçe 20 46
3.  Trabzonspor 20 42
4.  Göztepe 20 39
5.  Beşiktaş 20 36
6.  Başakşehir FK 20 30
7.  Samsunspor 20 30
8.  Gaziantep FK 20 25
9.  Kocaelispor 20 24
10.  Alanyaspor 20 22
11.  Gençlerbirliği 20 22
12.  Çaykur Rizespor 20 20
13.  Antalyaspor 20 20
14.  Konyaspor 20 19
15.  Eyüpspor 20 18
16.  Kasımpaşa 20 16
17.  Kayserispor 20 15
18.  Fatih Karagümrük 20 9
Takımlar O P
1.  Amed SK 23 46
2.  Erzurumspor FK 23 45
3.  Esenler Erokspor 23 44
4.  Çorum FK 23 41
5.  Bodrum FK 23 39
6.  Pendikspor 23 39
7.  Bandırmaspor 23 36
8.  Boluspor 23 35
9.  Iğdır FK 23 34
10.  Keçiörengücü 23 33
11.  Van Spor FK 23 31
12.  Manisa FK 23 31
13.  İstanbulspor 23 31
14.  Sivasspor 23 30
15.  Ümraniyespor 23 27
16.  Sarıyer 23 27
17.  Serik Belediyespor 23 26
18.  Sakaryaspor 23 23
19.  Hatayspor 23 7
20.  Adana Demirspor 23 2
Takımlar O P
1.  Arsenal 24 53
2.  Manchester City 24 47
3.  Aston Villa 24 46
4.  Manchester United 24 41
5.  Chelsea 24 40
6.  Liverpool 24 39
7.  Brentford 24 36
8.  Sunderland 24 36
9.  Fulham 24 34
10.  Everton 24 34
11.  Newcastle United 24 33
12.  Bournemouth 24 33
13.  Brighton & Hove Albion 24 31
14.  Tottenham 24 29
15.  Crystal Palace 24 29
16.  Leeds United 24 26
17.  Nottingham Forest 24 26
18.  West Ham United 24 20
19.  Burnley 24 15
20.  Wolverhampton 24 8
Takımlar O P
1.  Barcelona 22 55
2.  Real Madrid 22 54
3.  Atletico Madrid 22 45
4.  Villarreal 21 42
5.  Real Betis 22 35
6.  Espanyol 22 34
7.  Celta Vigo 22 33
8.  Real Sociedad 22 28
9.  Osasuna 22 26
10.  Deportivo Alaves 22 25
11.  Athletic Bilbao 22 25
12.  Girona 22 25
13.  Elche 22 24
14.  Mallorca 22 24
15.  Sevilla 22 24
16.  Valencia 22 23
17.  Getafe 22 23
18.  Rayo Vallecano 22 22
19.  Levante 21 18
20.  Real Oviedo 22 16