Yaz Geliyor Selülitlerden Kurtulmanın Yolları

Selülit kadınların ortak problemlerinden birisidir. Genellikle bacak ve kalça kısmında oluşan şekil bozukluğudur. Portakal kabuğuna benzeyen bir görüntü ortaya çıkarır bu durum kış aylarında rahatsız edici olmasa da yaz aylarında çaresi aranılan en büyük sorun olur. Peki Selülitten kurtulmak mümkün mü? Selülitten kurtulmanın yöntemleri nelerdir? Selülit tedavisinde bitkisel çözümler nelerdir?

SAĞLIK 07.05.2022, 14:17 07.05.2022, 14:36
Yaz Geliyor Selülitlerden Kurtulmanın Yolları

Selülit her 10 kadından 8'inin karşılaştığı sorunlardan birisidir ve kurtulmak da her kadının aradığı bir çaredir. Ancak Selülit ile ilgili bilinen bir yanlışı düzeltmek gerekirse, selülit sanıldığı gibi kilo ile endeksli bir sorun değildir. Selülitler zayıf kişilerde de görülebilir.Selülit sadece fazla yağ dokusu olan kişilerin problemi değildir. Son derece ince yapıya sahip kadınlarda da görülür. Yaşlanma ile gittikçe kalıcı bir hal alır. Yaşlanma ile oluşan cilt gerginliğinin ve elastikiyetinin kaybolması ile cilt daha da incelir ve selülitler daha belirginleşir. Selülitten kurtulmak ya da oluşumunu önlemek için dengeli beslenme ve düzenli spor oldukça önemlidir. Bununla birlikte yapabileceğiniz bir kaç çözüm yollarını da sizler için araştırdık. Selülitten kurtulmak için ne yapmalı?

SELÜLİTTEN KURTULMANIN YOLLARI NELERDİR?

1- Bol su tüketimi;

Vücudun en büyük ilacı sudur. Her türlü cilt rahatsızlığının altında su tüketiminin az oluşu barınmaktadır. Su içmek, ödem atmanın ve vücudunuzdaki şiş görünümlerin azalmasını sağlar. Kilo vermeye yardımcı olur ve metabolizmayı hızlandırarak selülitli bölgelerde yağ yakımını kolaylaştırır.

2- Yağlı besinlerin tüketiminin azaltılması;

Selülitin en önemli sebeplerinden biri yağlı besinler tüketmektir. Kızartma ya da bol miktarda yağ kullanılarak yapılan yemekler yerine ızgara ya da haşlanmış yemekleri tercih etmelisiniz.

3- Alkol, sigara ve kahve tüketimini azaltın;

Alkol, sigara ve kahve gibi ürünler vücutta su tutulmasına sebep olur ve selülitli görünümü büyük ölçüde arttırır.

4- Selülitli bölgelere masaj yapın;

Selülitli bölgelere yapılan masaj, bu bölgedeki kan akışını hızlandırır. Masaj yaparken kullanacağınız çeşitli bitkisel yağlar cildinizin nemli ve canlı görünmesini sağlar.

5- Sıcak ve soğuk su uygulaması yapın;

Kan akışınızı hızlandırmanın bir diğer yolu da selülitli bölgelere arka arkaya sıcak ve soğuk su uygulaması yapmak. Özellikle sabahları bu uygulamayı yaparsanız, güne kan dolaşımınızı hızlandırarak başlayabilirsiniz.

6- Dar giysilerden ve yüksek topuklu ayakkabılardan uzak durun;

Dar giysiler ve yüksek topuklar kan dolaşımınızı yavaşlatır ve selülit oluşumuna ortam hazırlar.

7- Kese yapın;

Kese, kan dolaşımını hızlandıracak, selülitli bölgelerdeki gözenekleri açarak derinin daha rahat nefes almasını sağlayacak ve üzerinde pürüzlü görünümün azalmasına yardımcı olacaktır.

8- Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin;

Yeşil sebzeler, lifli gıdalar ve çok şeker içermeyen besinleri tüketmeye özen gösterin. Ekmek ya da unlu mamuller yerine kepekli ya da tam buğday unlu olanları tercih edin. Çok geç saatlerde yemeyin ve porsiyonlarınızı küçültün.

9- Düzenli egzersiz yapın;

Selülit oluşumuna ortam hazırlayan en önemli etkenlerden biri hareketsizliktir. Selülitlerin en çok ortaya çıktığı bacak ve basen bölgeleri uzun süre hareketsiz kalırsa bu bölgelerde selülitli dokunun oluşması çok kolay olur. Eğer düzenli olarak spor yapmaya başlarsanız, bu bölgelerde kas oluşumunu sağlayabilir ve böylece selülitlerinizden kurtulabilirsiniz.

10 - Tuz tüketimini azaltın;

Tuz vücutta su kaybına neden olduğu için pek çok hastalığa sebep gösterilebilir. Bunların başında da selülit oluşumu gelir.

SELÜLİTTEN KURTULMANIN BİTKİSEL YÖNTEMLERİ

1- Kırmızı biber

Acı biber, yağ yakmada çok etkilidir. Bu doğal besin, vücudu ısıtır, kan dolaşımını artırır ve metabolizmayı hızlandırır.

Bir bardak sıcak suya iki çay kaşığı acı biber tozu, bir çay kaşığı taze sıkılmış meyve suyu, biraz törpülenmiş zencefil ve limon kabuğu katın.
İki ay boyunca günde bir yada iki defa bu selülit detoks içeceğini için.

2- Kuru Fırçalama

Kuru fırçalama uyluktaki selülitlerden kurtulmanın en basit yollarından biridir. Kuru fırçalama işlemi kan dolaşımını ve lenfatik drenajı arttırır ve derinin üst tarafındaki selüliti yok eder. Bu işlem için doğal liflerden yapılmış bir fırça kullananın.

Başlamadan önce, cildinizin ve fırçanızın olduğundan emin olun.
Selülitli bölgeyi yavaşça fırçalayın. Fırçalama işlemini sağdan sola olacak şekilde yapın.
Bu işleme 5 dakika devam edin.
Son olarak, duş alarak deri üzerindeki ölü cilt hücrelerinden kurtulabilirsiniz.
Bir kaç ay ya da cilt dokusu düzelene kadar duş almadan önce bu yöntemi uygulayın.

3- Ardıç yağı

Ardıç yağı detoksifiye özellikleri vardır. Sıvı birikimini azaltarak selülitlerden kurtulmanıza yardımcı olur.

Kaba yarım bardak zeytin yağı dökün ve içine 10-15 damla ardıç yağı damlatın.
İyice karıştırdıktan sonra bu yağla selülitli bölgeye masaj yapın.
Cildiniz sıkılaşıncaya kadar günde iki defa tekrar edin.

4- Kahve telvesi

Kahve telvesi ölü deri hücreleri temizler ve yeni sağlıklı hücrelerin çoğalmasını teşvik eder. Artı, kahve içmek kan dolaşımını arttırmaya yardımcı olur.

Bir kaba bir fincan öğütülmüş kahve, üç çorba kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı ve iki çorba kaşığı bal katarak bir hamur hazırlayın. Bu hamurdan bir miktar alarak selülitli bölgeye masaj yapın. Son olarak ılık su ile durulanın. Selülitlerden kurtulmak için bu yöntemi haftada üç defa kullanabilirsiniz. Kalan hamuru ileride kullanmak için kavanozda saklayabilirsiniz.
Alternatif olarak, kahve ve zeytinyağı karışımından yararlanabilirsiniz. Bir kaba bir buçuk bardak kahve telvesi ve biraz sızma zeytinyağı koyun. Karışımı mikrodalgada 20 saniye ısıttıktan sonra selülitli bölgeye sürün ve üzerini bir poşetle örtün. 30 dakika böylece bekledikten sonra ılık su ile durulanın. Gözle görünen sonuçlar alana kadar haftada iki defa tekrarlayın.

5- Yosun

Yosun doğal peeling ajanıdır. Yosun kan dolaşımını uyarır, cilt sağlığını arttırır ve vücuttaki zararlı toksinleri temizler.

Yosunu sağlıkla ilgili ürünler satan mağazalardan tedarik edebilirsiniz. Üç yemek kaşığı yosuna dörtte bir fincan deniz tuzu ve biraz sızma zeytin yağı katın. Duşa girmeden önce 10 dakika boyunca bu karışımla selülitli bölgeye masaj yapın. Karışımın kalanını kavanozda saklayabilirsiniz. Bu yöntemi birkaç hafta boyunca haftada bir defa deneyebilirsiniz.
Selülitlerden kurtulmak için deniz yosunu banyosunu deneyebilirsiniz. Ilık su ile doldurulmuş bir küvete dört yaprak deniz yosunu ekleyin. 20 dakika boyunca suyun içinde dinlenin. Etkili sonuçlar için haftada iki defa tekrar edin.

6- Elma Sirkesi

Elma sirkesinin içindeki mineraller, potasyum, magnezyum ve kalsiyum selülitten kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Su ile elma sirkesini ikiye bir oranında karıştırın. İsterseniz içerisine balda katabilirsiniz. Karışımı selülitli bölgeye sürün ve yarım saat bekletin. Ardından ılık su ile durulanın. Bu yöntemi istediğniz sonuçları alana kadar günde iki defa tekrar edebilirsiniz.
Alternatif olarak, eşit miktarda elma sirkesi ve suyu karıştırın ve selülitli bölgeyi bu su ile ovun. Sonra bu alanı streç film ile sarın ve birkaç saat üzerine sıcak havlu koyun. Son olarak kaplamayı çıkarın ve ılık su ile durulanın. Selülitlerden tamamen kurtulmak için bu yöntemi her gün bir defa uygulayın.
Ayrıca elma sirkesine iki çorba kaşığı bal katıp düzenli olarak günde iki defa içebilirsiniz.

7- Yeşil kil

Yeşil kil, kan ve lenf dolaşımını teşvik eder, deriyi ölü cilt hücrelerinden arındırır, bağ dokularını güçlendirir ve yağ yakımını hızlandırır.

Yarımşar fincan yeşil kili ve yosunu karıştırın. İçerisine bir bardak sıcak su, yarım bardak limon suyu ve 3 yemek kaşığı bal katın. Malzemeleri iyice karıştırın.
Karışımı dairesel hareketlerle selülitli bölgeye sürün ve üzerini streçle sarın.
30 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulanın.
İstediğiniz sonucu elde edene kadar, haftada bir kez tekrar edin.

8- Mandalina yağı

Mandalina yağı, kan dolaşımını arttırır ve selülitleri yok eder. Bu uçucu yağ vücudu detoksifiye etmede de önemli bir rol oynar.

Bir çorba kaşığı zeytin yağına beş damla kadar mandalina yağı katın. Selülitli alanı 10-15 dakika boyunca bu yağ ile ovun. Bu yağı kullandıktan sonra en az bir saat güneşe çıkmayın. Selülitleriniz kaybolana kadar günde iki defa tekrar edin.
Alternatif olarak, metabolizma hızınızı artırmak için bu yağı tüketebilirsiniz. Bir bardak sıcak suya üç damla mandalina esansiyel yağı katın ve günde bir defa için.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15
açık
Günün Anketi Tümü
Ali Koç mu? Aziz Yıldırım mı?
Ali Koç mu? Aziz Yıldırım mı?
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14