Ayşin Atav Kimdir?

Güzelliği ve oyunculuğuyla bir döneme damgasını vuran, yıllara meydan okuyan Ayşin Atav kimdir?

MAGAZİN 16.08.2021, 14:03
Ayşin Atav Kimdir?

Ayşin Atav, 2 Nisan 1948 yılında Ankara'da doğdu. Ünlü oyuncu Şükriye Atav'ın kızıdır. Şehir tiyatroların başladığı oyunculuk kariyerine sinema ile devam eden Ayşin Atav, ayrıca birçok filmde ünlü oyuncuların seslendirmelerini ve yine birçok yapımda seslendirme yönetmenliği yapmıştır.

Seslendirme yaptığı isimlerden bazıları; Aysel Gürel, Hamiyet Yankı, Figen Han, Perihan Savaş, Pakize Suda, Deniz Erkanat, Seyyal Taner, Zerrin Egeliler, Necla Nazır, Hale Soygazi, Oya Aydoğan, Gülistan Okan, Fatma Belgen...

1971 yılında Cüneyt Arkın ve Hülya Koçyiğit'in başrolde oynadığı Severek Ayrılalım filminde Şule karakterini canlandırdı.

1979 yılında Natuk Baytan'ın yönettiği ve Kemal Sunal'ın başrolde oynadığı, Korkusuz Korkak filminde Hemşire Sevil rolünü oynadı. En çok bu filmde ki rolü ile hafızalarda yer etmiştir.

Ayşin Atav Evlilik

Tiyatro sanatçısı Dinçer Çekmez ile bir evlilik yapan Ayşin Atav'ın bu evlilikten Ceren Muslu adında 1 kızı vardır.

Ayrıca Haber genel yayın yönetmeni Tuba Atav'ın da annesidir.

Filmografisi

1979 Korkusuz Korkak - Hemşire Sevil
1978 Yadeller - Nuran
1973 Çılgın Gangster
1972 Gülizar - Ayşin
1972 Asiler Kampı
1972 Allah'a Ismarladık Katil
1972 Gelinlik Kızlar - Lale
1972 Öfke
1972 Damdaki Kemancı - Beyhan
1972 Sev Kardeşim
1972 İlk Aşk
1972 Utanç
1971 Severek Ayrılalım - Şule
1971 Kezban Paris'te - Ayşe
1971 Üç Öfkeli Adam
1970 Bütün Aşklar Tatlı Başlar
1970 Kezban Roma'da
1966 Fakir ve Mağrur

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15
açık
Günün Anketi Tümü
Ali Koç mu? Aziz Yıldırım mı?
Ali Koç mu? Aziz Yıldırım mı?
Namaz Vakti 23 Haziran 2024
İmsak 03:25
Güneş 05:25
Öğle 13:11
İkindi 17:11
Akşam 20:47
Yatsı 22:38
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 38 102
2. Fenerbahçe 38 99
3. Trabzonspor 38 67
4. Başakşehir 38 61
5. Kasımpasa 38 56
6. Beşiktaş 38 56
7. Sivasspor 38 54
8. Alanyaspor 38 52
9. Rizespor 38 50
10. Antalyaspor 38 49
11. Gaziantep FK 38 44
12. A.Demirspor 38 44
13. Samsunspor 38 43
14. Kayserispor 38 42
15. Hatayspor 38 41
16. Konyaspor 38 41
17. Ankaragücü 38 40
18. Karagümrük 38 40
19. Pendikspor 38 37
20. İstanbulspor 38 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 34 75
2. Göztepe 34 70
3. Sakaryaspor 34 60
4. Bodrumspor 34 57
5. Ahlatçı Çorum FK 34 56
6. Kocaelispor 34 55
7. Boluspor 34 53
8. Gençlerbirliği 34 51
9. Bandırmaspor 34 50
10. Erzurumspor 34 44
11. Ümraniye 34 43
12. Manisa FK 34 40
13. Keçiörengücü 34 40
14. Adanaspor 34 39
15. Şanlıurfaspor 34 38
16. Tuzlaspor 34 38
17. Altay 34 10
18. Giresunspor 34 7
Takımlar O P
1. M.City 38 91
2. Arsenal 38 89
3. Liverpool 38 82
4. Aston Villa 38 68
5. Tottenham 38 66
6. Chelsea 38 63
7. Newcastle 38 60
8. M. United 38 60
9. West Ham United 38 52
10. Crystal Palace 38 49
11. Brighton 38 48
12. Bournemouth 38 48
13. Fulham 38 47
14. Wolves 38 46
15. Everton 38 40
16. Brentford 38 39
17. Nottingham Forest 38 32
18. Luton Town 38 26
19. Burnley 38 24
20. Sheffield United 38 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 38 95
2. Barcelona 38 85
3. Girona 38 81
4. Atletico Madrid 38 76
5. Athletic Bilbao 38 68
6. Real Sociedad 38 60
7. Real Betis 38 57
8. Villarreal 38 53
9. Valencia 38 49
10. Deportivo Alaves 38 46
11. Osasuna 38 45
12. Getafe 38 43
13. Celta Vigo 38 41
14. Sevilla 38 41
15. Mallorca 38 40
16. Las Palmas 38 40
17. Rayo Vallecano 38 38
18. Cadiz 38 33
19. Almeria 38 21
20. Granada 38 21