Libya, tarihinin en büyük sel felaketini yaşadı.

Libya'da selden geriye kalan kareler2/18

Kuvvetli yağışların ardından gelen sel, 2 binden fazla kişiyi, hayattan kopardı. Kayıp sayısı ise 7 bine ulaştı.

Libya'da selden geriye kalan kareler3/18

Libya'da Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkede yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Libya'da selden geriye kalan kareler4/18

Libya'nın doğusundaki yetkililer fırtına nedeniyle tüm kamu ve özel eğitim kurumlarında derslere ara verilmesi, dükkanların kapatılması ve sokağa çıkma yasağını içeren bir dizi önlem aldı.

Libya'da selden geriye kalan kareler5/18

Cebel el-Ahdar bölgelerinde kaydedilen yağış miktarı yaklaşık 400 milimetreyi gösterdi ve bu miktar Libya'da 40 yıldan uzun süredir kaydedilen en yüksek yağış miktarı oldu.

Libya'da selden geriye kalan kareler6/18

Libya'nın doğusunda, Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel Fırtınası" nedeniyle meydana gelen sel felaketinden etkilenen kentlerden Derne sakinlerini kurtarmak için uluslararası müdahale çağrısı yapıldı.

Libya'da selden geriye kalan kareler7/18

Libya'da selden geriye kalan kareler