Kuru kıvırcık saçlara nasıl bakılır?

Magazin 02.06.2022, 13:55

SAÇINIZIN KURU OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ?

Kuru kıvırcık saçlar kendini çeşitli şekillerde gösterebilir. Kıvırcık saçlarınızın kuruduğunu gösteren birkaç uyarı işareti aşağıdaki gibidir:

Bölünmüş Uçlar: Bölünmüş uçlar, başlangıçta çok önemli görünmeyebilir ancak hasar görmüş kuru saçın bir uyarı işaretidir. Aşırı kuruluk kırık uçlara neden olur ve zamanında tedavi edilmemesi daha büyük sorunlara yol açabilir.

Tülermiş saç: Kıvırcık saçlarda biraz kabarma normaldir, ancak saçınızı yıkadıktan ve yumuşattıktan sonra bile kıvırcıklık geçmezse, sorun olabilir.

Donuk Saç: Saç deriniz, saçınızı nemli tutmak için sebum yağı üretir. Daha az sebum üretimi olduğunda, saç deriniz doğal olarak kuruyabilir ve saçınızın donuk görünmesine neden olabilir.

Pürüzlülük : Sağlıksız hasar görmüş saçların bir işareti pürüzlülüktür. Saçınız sağlıklıysa, yumuşak ve pürüzsüz hissetmelidir.

Karışık Saç: Bukleleriniz çok sık karışıyorsa, bunun nedeni saçınızın aşırı derecede kurumuş olması olabilir.

SAÇLAR NEDEN KURUR

SAÇLAR NEDEN KURUR?

Kıvırcık saçların yoğunluğu genellikle kalındır ve bu nedenle daha fazla dikkat gerektirir. Birçok faktör hasarlı buklelere neden olabilir. Saçınızın zarar görmesine şunlar neden olabilir:

Aşırı Şampuan:

Saçınızı şampuanla yıkamak saç derinizdeki kiri ve kirleticileri temizler. Ancak her gün şampuanlamak saç derinizdeki doğal yağ üretim sürecini kesintiye uğratabilir. Sebum yağı üretimi azalırsa, saç derinizi ve saçınızı kuru ve mat hale getirir.

Şekillendirme araçlarının aşırı kullanımı:

Birçok kişi kıvırcık saçları yönetmek için saç düzleştirici gibi şekillendirme araçları kullanır. Ancak bunları düzenli olarak kullanmak buklelerinize zarar verebilir. Bu aletler saçınızı ısıtarak yeni bir şekle sokar. Isıtma, saçınızı aşırı derecede kuru ve kırılmaya meyilli yapar.

Daha az sebum üretimi:

Kuru saçın en büyük nedeni daha az sebum üretimidir ve çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Nedenlerinden biri çok fazla şampuan kullanmak olsa da, bazı ilaçlar da vücudunuzun sebum üretimini azaltabilir.



Kimyasal bazlı ürünler :

Son derece yoğun yaşam tarzları nedeniyle birçoğunuz saçınız için doğru ürünü seçmek için zaman bulamayabilirsiniz. Zararlı kimyasallarla dolu yanlış ürünleri kullanmak saç tipinize uygun olmayacaktır. Bu ürünleri kullanmak saçınızı kuru, mat ve hasarlı hale getirir.

Saç ağartıcı :

Eğer gerekli önlemi almadan saçınızı açmışsanız, saçınızı olumsuz etkileyebilir. Ağartıcı, saçı kuru ve pürüzlü yapacak kadar güçlüdür. Ayrıca saç dökülmesine neden olabilir.

Güneşe maruz kalma

Güneşe aşırı maruz kalmak saça ciddi zararlar verebilir. Saç gövdesinin dış tabakasını yok eder ve saçları mat ve aşırı kırılgan hale getirir.

KURU SAÇLAR İÇİN NELER YAPILABİLİR

KURU SAÇLAR İÇİN NELER YAPILABİLİR?

Tıpkı cildiniz gibi saçlarınızın da anlaşılması gerekir. Saçınızın ihtiyacını anlamak için saçınızın yapısını, tipini ve özelliklerini öğrenin. Ardından, belirli sorunu çözmek ve saçınıza uygun doğru ürünü almak kolaylaşır.

Kimyasal ürünlere dikkat!

Çoğu şampuan, temizlik maddesi olarak sülfat içerir. Saç derinizdeki ölü deri hücrelerini, kiri ve yağı temizlemek için harika çalışıyor. Ancak sülfat aynı zamanda saç derinizdeki doğal yağı da alır. Bu yüzden sert kimyasallar içermeyen bir şampuan kullanmanız gerekir.

Doğru bir saç bakım rutini oluşturun

Saçınızın şu anda içinde bulunduğu durumdan bağımsız olarak, bir saç bakımı rutinine ihtiyacı vardır. Kuru ve kıvırcık saçlarınıza bakım yapmak için tüm temizleme, nemlendirme ve bakım adımlarını içeren bir rutin oluşturun ve bunları tam olarak uygulayın. Unutmayın, kuru saçınızın neme ihtiyacı vardır ve rutini belirlerken odak noktanız bu olmalıdır.

Kuru saçlar, matlıktan kurtulmak için çok fazla nemlendirme gerektirir. Bu nedenle, saçınızı yıkadıktan sonra saçınızı şekillendirmeniz gerekir. Evde satın alınabilen veya yapılabilen bir derin bakım maskesi kullanın. Bu maskeler saçınızı şekillendirecek ve büyük miktarda beslenme sağlayacaktır .

Yağ masajı, çok çeşitli saç sorunları için bir çözümdü ve olmaya devam edecek . Saç derinize giden kan akışını uyarır, saç köklerini güçlendirir ve saçınızı iyice nemlendirir. Saçınıza masaj yapmak için hindistancevizi yağı, ayçiçek yağı, zeytinyağı, argan yağı, badem yağı veya istediğiniz diğer taşıyıcı yağları tercih edebilirsiniz. Gece yatmadan hemen önce saç yağı masajı oldukça etkili olabilir.

KIVIRCIK SAÇLARINI NASIL NEMLENDİRİRSİNİZ

KIVIRCIK SAÇLARINI NASIL NEMLENDİRİRSİNİZ?

1.Gece yatmadan önce sıcak yağ ile saçınıza masaj yapın ve bir gece bekletin.

2. Kuru-kıvırcık saçlarınız varsa, haftada en az bir veya iki kez derinlemesine bakım yapan bir saç maskesi kullanın.

3. Saçınızı nemli tutmak için saç serumları veya saç kremi kullanın .

4. Saçınızı pirinç suyu nişastasıyla yıkayın. Pirinç suyu, saç köklerinizi nemlendirebilen inositol içerir.

5. Saçınızı nemli tutmak için ev yapımı bir spritzer yapın. Biraz aloe vera ve gül suyunu karıştırın ve her gün saçınıza püskürtün.