Narin Güran cinayeti davasının ikinci gününde tanıklar dinlendi

Diyarbakır'da katledilen Narin Güran cinayetine ilişkin yargılama ikinci gününde devam etti.

GÜNDEM 09.11.2024, 08:43
Narin Güran cinayeti davasının ikinci gününde tanıklar dinlendi

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin tutuklu 4 sanığın yargılandığı davanın 2. gününde tanıklar dinlenmeye devam ediliyor.

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülmeye başlayan davanın 2. gününde tutuklu Mehmet Selim Atasoy, tutuklu sanık Yüksel Güran'ın kardeşi Yasemin Gül, tutuklu sanık Nevzat Bahtiyar'ın kardeşi Vecdi Bahtiyar ve tutuklu sanık Salim Güran'ın ağabeyi Erhan Güran tanık olarak dinlendi.

NARİN'İN KAYBOLDUĞU GÜN SALİM GÜRAN NEREDEYDİ?

Duruşmada tutuklu tanık Mehmet Selim Atasoy, mahkeme başkanının, "Narin'in kaybolduğu gün Salim Güran'ı gördünüz mü?" sorusu üzerine, evde bulunduğu sırada Salim Güran'ın kendisini aradığını belirtti.

Yemek yedikten sonra tarlaya gittiğini, Salim Güran ile oğlunu gördüğünü iddia eden Atasoy, şunları kaydetti:

Suyu değiştirdim, daha sonra tekrar yukarıya çıktım. Yukarıya çıktığımda güneş batmak üzereydi. Salim Güran halen oradaydı. Telefonu çaldı, biraz yürüdü, daha sonra 'Bizim köyde çocuk kaybolmuş, köye gideceğim.' dedi. Sürekli birlikte değildim. Ben ayrıldıktan sonra bir yere gidip gitmediğini bilmiyorum. Saati tam olarak hatırlamıyorum.

Mahkeme başkanının, "Salim ile konuştuğunuzda hal ve hareketlerinde şüphe uyandıracak bir şey oldu mu?" sorusu üzerine Atasoy, Salim Güran ile çok fazla birlikte kalmadığı için bilmediğini iddia etti.

"Oğlun size, 'Salim bir şeyler karıştırıyor.' diye bir şeyler söyledi mi?" sorusuna karşılık Atasoy, "Söylemedi." dedi.

"Salim Güran, yaklaşık 17.30'da sizi ne için aramıştı?" sorusunu da Atasoy, "O zaman aşağıdaki tarlaya inmiştim, o tarla için aramıştı. Genelde tarla için arıyordu, ben de gerektiğinde onu arıyordum." diye yanıtladı.

SALİM GÜRAN'IN KIYAFETLERİ

Mahkeme başkanının "Salim'in kıyafetlerinde herhangi bir değişiklik var mıydı?" sorusu üzerine Atasoy, hatırlamadığını ileri sürdü.

Diyarbakır Barosu avukatlarından Erdem Kaya'nın "Olay günü 18.38'de neredeydiniz?" sorusuna karşılık Atasoy, kendisinin aşağıdaki, oğlunun da yukarıdaki tarlada olduğunu savundu.

"SALİM BİZE, 'KAÇAK YAPTIĞIMDA ŞÜPHELİ BİR ARAÇ GELDİĞİNDE BİZE SÖYLERSİN' DİYORDU"

Kaya'nın, "Kürtçe konuşma yaparak, 'Senin bir şeyin düşmüş sınırın sonunda, taş sınırda.' Oğlun bununla ilgili bir şey dedi mi?" sorusu üzerine Atasoy, "Bana bununla ilgili bir şey söylemedi. Bir şey bilmiyorum. Kendisi telefona bir cihaz bağlıyordu. Cihazı söktüğünde oradaki taşın altına koyuyordu ve bana söylüyordu." ifadelerini kullandı.

"DEDAŞ gelip o saatlerde orada teftiş mi yapıyordu?" sorusuna karşılık Atasoy, "Salim bize, 'Kaçak yaptığımda şüpheli bir araç geldiğinde bize söylersin.' diyordu. Biz de böyle bir durumda ona söylüyorduk. Cihazı trafoya bağlıyorduk." dedi.

Diyarbakır Barosu avukatlarından Aydın Özdemir'in "Muhtar genel olarak kaçak cihazı takarak sizi arayıp 'Etrafa göz kulak olun.' mu diyordu?" sorusunu Atasoy, "Evet" diyerek yanıtladı.

Avukat Nahit Eren'in "Salim'in dünkü ifadesinde 16.00'dan sonra o tarlaya gittiği, kızının ve eşinin ifadesinde 16.00'da geldiği yönünde. Salim Güran, ifadesinde 'Mehmet Şerif Güran'ın tarlasına elektrikçiler gelmişti.' dedi. O sırada tarlada çalışan elektrikçileri gördün mü?" sorusu üzerine Atasoy, "Hatırlamıyorum." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını temsil eden avukatın "Salim Güran, sizden ya da oğlunuzdan iş dışında yardım ister miydi veya emir verir miydi?" sorusuna cevaben Atasoy, sadece tarla sulama işini yaptıklarını söyledi.

"KÖY YERİNDE BİR ÇOCUK NASIL KAYBOLUR?"

Duruşmada, daha sonra tanık olarak dinlenen Narin'in teyzesi Yasemin Gül, mahkeme başkanının, "Narin'in kaybolması ve akabinde öldürülmesi konusunda ne biliyorsunuz?" sorusu üzerine, "Bu konuyla hiçbir bilgim yoktur, ben Bismil'de oturuyorum. 'Köy yerinde bir çocuk nasıl kaybolur?' dedim. 22.00'ye doğru köye geldik ve aramalara katıldık." diye konuştu.

Mahkeme başkanının, "Yüksel Güran'ın, 'Kızımı getirin, mezarı belli olsun.' diye bir söylemi oldu mu?" sorusuna Gül, "Biz öldüğüne hiç ihtimal vermedik. 'Önceki kızım öldü, en azından bir mezarı vardı. Narin de ölürse en azından bir mezarı olsun.' diyordu." yanıtını verdi.

"BİR MORLUK FARK ETMEDİM"

"Enes'in yüzünde bir morluk fark ettiniz mi?" sorusunu Gül, "Bir morluk fark etmedim ama köyde söylenince baktım, az bir şey vardı." diyerek cevapladı.

Mahkeme başkanının, "Kadınların kavgası ile ilgili konu nedir?" sorusu üzerine Gül, şu beyanda bulundu:

"Eltim geldi, 'Yasemin, haberleri izledin mi? Narin bulunmuş.' dedi. Televizyona bakınca cesedin bulunduğunu gördüm, çıldırdım. Zar zor oraya gittim, ablamı o halde gördüm, çok üzüldüm. Allah kimseye yaşatmasın."

Mahkeme başkanının "Siz, 'Doğru konuşsaydınız bu aşamaya gelmezdi.' dediniz mi?" sorusuna Gül, "Maşallah kadınların arasında Kürtçe, 'Allah belanızı versin, gözleriniz çıksın.' dedi. Ben de 'Biliyor musunuz?' deyince bana tepki gösterdiler. Üstüme gelince 'Söyleseydiniz illa cesedinin çıkmasını mı beklediniz?' dedim." cevabını verdi.

"YABANCI BİRİ GELİP KÖYE GİREMEZ"

Avukat Gevriye Atlı'nın "8 Eylül'de verdiğin ifade var. 'Narin öldürülmüşse bunu köyün dışından kimse yapamaz.' demişsin." şeklindeki sözleri üzerine Gül, şöyle konuştu:

"Hayır, böyle bir şey söylemedim. Hepimiz söylüyorduk, yabancı biri gelip köye giremez. Kendi evimizde konuşurken de 'Saçmalamayın, köyde çocuk mu kaybolur?' diyordum."

Atlı'nın "Yeğenim Narin eve gittiğinde görmemesi gereken bir şey gördü ki bu başına geldi.' demişsiniz." şeklindeki ifadesine karşılık Gül, böyle bir şey demediğini iddia etti.

Atlı'nın "Kadınların kavgası anında sizi kim uzaklaştırdı, Enes ağzınızı kapattı mı?" sorusuna cevaben Gül, kendisinin uzaklaştığını, Enes Güran'ın görmediğini ileri sürdü.

"ONA BAKARIZ DEMİŞLER"

Daha sonra tanık olarak dinlenen Nevzat Bahtiyar'ın kardeşi Vecdi Bahtiyar, mahkeme başkanının, "Son dönemlerde bir iddia ortaya çıktı, Nevzat'ın suçu üstlenmesinin istendiği iddiasına ilişkin ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Ali Rıza Güran'ın köyden komşusu olan Hasan Kaya ile bir görüşmesi olmuş. Ağabeyimin baldızının kızını aramış. Yengemin Hasan Kaya'yı aramasını istemiş. Ağabeyimin baldızı, Hasan Kaya'yı aramış. Hasan Kaya, Ali Rıza Güran'ın, 'Nevzat kızı öldürmüş. Herkes bunu biliyor. Nevzat suçu üstlensin. Köye gelin. Size para da vereceğiz.' dediğini söylemiş. Şahsıma kimse bir şey söylemedi. 'Köye gelsinler, onlara bakarız.' demişler ve rakam konuşulmamış."

Duruşmada, "Ağabeyiniz Nevzat Bahtiyar, Salim Güran'ı aramamış ama siz neden bir günde birkaç kez aradınız?" sorusuna karşılık Bahtiyar, "İşbirliği içindeler, belki ondan aramamış. Ben ise o kızın hatırı için aradım. Merak ettiğim için." diye konuştu.

Salim Güran'ın avukatı Onur Akdağ, "Nevzat Bahtiyar, paraya önem verir miydi?" sorusu üzerine Vecdi Bahtiyar, şu beyanlarda bulundu:

"Hiç paraya önem vermez çünkü paraya ihtiyacı yok. Çocuklarıyla beraber usta olarak çalışıyorlar. 4 usta evde çalışıyorsa paraya ihtiyaçları olmaz. Ağabeyim bu suçu işlemişse idamsa idam versinler. Ağabeyimin cezası neyse çeksin. Ağırlaştırılmış müebbetse müebbede çarptırılsın. Kim bu suçu işlemişse onlar da ceza alsın. Narin'in kanı yerde kalmasın."

"JANDARMANIN TUTANAĞINDA RÜZGAR YOKTU"

Tanık olarak dinlenen amca Erhan Güran da mahkeme başkanının "Narin kaybolduğunda arama çalışmalarına katıldınız mı ve yangın olayını anlatır mısınız?" sorusu üzerine arama çalışmalarına katıldığını söyledi.

Güran, "Yangın evimin yanında başladı. Anız yangını oldu. Gençlerle söndürmeye çalıştık. Söndüremeyince itfaiyeyi çağırdık. Çocuklarım ve eşim vardı yangın sırasında, Enes’i görmedim." dedi.

Mahkeme başkanının, "Jandarmanın tutanağında rüzgar yoktu. 'Yangını Güran ailesi çıkardı.' deniliyor." sözleri üzerine Güran, "Biz istesek de bu yangını çıkaramayız." ifadesini kullandı.

"GÜVENLİK AMACIYLA KAMERA TAKTIK"

"Neden evinize kamera taktırdınız?" sorusu da yöneltilen Güran, şu yanıtı verdi:

"Evimin etrafında ve aşağısında çalışma yapılıyordu. Güvenlik amacıyla kamera taktık. Önce köylüler taktı. Ardından biz taktık. Biri gelir evin oraya bir şey bırakır, bizim başımıza kalmasın diye. 4 Eylül'de kamerayı taktık."

"Aile büyükleriyle evlerde toplantı yaptınız mı?" sorusu üzerine Güran, şöyle dedi:

"Tek amacımız Narin’in katillerinin bulunmasıydı. Hala da öyle. Onun için toplanıyorduk. Toplantılarda Salim yoktu. Gece gündüz kolluk kuvvetleriyle arama çalışmasındaydı."

"Kadınlar arasında bir kavgaya şahit oldunuz mu?" diye sorulan Güran, Narin'in cenazesinin bulunduğu gün kadınların neden tartıştığını bilmediğini öne sürdü.

Güran'a "Olaydan sonra Vecdi (Nevzat Bahtiyar'ın kardeşi) ile görüştünüz mü? 'Nevzat suçu üstlensin.' diye teklifte bulundunuz mu?" sorusu da yöneltildi.

Erhan Güran, "Hayır, ben hiçbir şekilde görüşmedim. Kendisini tehdit etmedim. 'Neden beni arıyorsun? Bir şey biliyorsan git kolluk kuvvetlerine söyle, bir daha beni arama.' dedim. Vecdi de 'Benim olayla bir bağlantım yok.' dedi." beyanında bulundu.

"KAMERA ÖNÜNDE YAPMAZDIK"

Diyarbakır Barosu avukatlarından Metin Arkaş'ın "Toplantıları ne zaman yaptınız?" sorusu üzerine Güran, "Birkaç kez yaptık. Benim evimin önünde, kameranın altında yaptık. Eğer gizli bir toplantı olsaydı kameranın önünde yapmazdık. Bir kere de camide konuştuk." dedi.

"BİLMİYORUM"

Mahkeme başkanının "Vecdi, neden Erhan'ı aradın?" diye sorması üzerine Vecdi Bahtiyar'a söz verildi.

Bahtiyar, "Ağabeyim öldürmüş, öldürmemiş bilmiyorum. 'Ağabeyim böyle bir şey yapmışsa da bir bilgim yok.' dedim. Erhan, Arif'in büyük kardeşi olduğu için onu aradım." ifadelerini kullandı.

ENES GÜRAN'DAN BAHTİYAR'A: KAMERA KAYITLARI ÇIKINCA GÖRECEĞİZ

Narin Güran cinayetinde, 4 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında 2'nci gün sona erdi.

Mahkeme başkanı, "Yarın savunma makamının tanıklarını dinleyeceğiz. Duruşma yarın saat 10.00'da başlayacak" dedi.

Duruşma sona ererken Salim Güran ve Enes Güran'ın ağladığı, Nevzat Bahtiyar'ın ise salondan 8 jandarma eşliğinde çıkarıldığı öğrenildi.

Gazeteci Rojda Altıntaş, Enes Güran'ın salondan çıkarken "Nevzat Bahtiyar kamera kayıtları çıkınca göreceğiz" dediğini aktardı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
5
kısa süreli hafif yoğunluklu yağmur
Günün Anketi Tümü
2025/2026 Şampiyonu Kim Olur Sizce ?
Namaz Vakti 09 Aralık 2025
İmsak 06:49
Güneş 08:21
Öğle 13:10
İkindi 15:29
Akşam 17:49
Yatsı 19:16
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 15 36
2. Trabzonspor 15 34
3. Fenerbahçe 15 33
4. Göztepe 15 26
5. Beşiktaş 15 25
6. Samsunspor 15 25
7. Gaziantep FK 15 23
8. Kocaelispor 15 19
9. Başakşehir FK 15 17
10. Alanyaspor 15 17
11. Konyaspor 15 16
12. Çaykur Rizespor 15 15
13. Antalyaspor 15 15
14. Gençlerbirliği 15 14
15. Kasımpaşa 15 14
16. Eyüpspor 15 13
17. Kayserispor 15 13
18. Fatih Karagümrük 15 8
Takımlar O P
1. Pendikspor 16 32
2. Amed SK 16 32
3. Esenler Erokspor 16 31
4. Bodrum FK 16 30
5. Çorum FK 16 28
6. Iğdır FK 16 28
7. Erzurumspor FK 16 26
8. Bandırmaspor 16 26
9. Serik Belediyespor 16 25
10. Boluspor 16 23
11. Keçiörengücü 16 21
12. Van Spor FK 16 21
13. Sivasspor 16 20
14. Sakaryaspor 16 19
15. İstanbulspor 16 18
16. Sarıyer 16 17
17. Manisa FK 16 16
18. Ümraniyespor 16 15
19. Hatayspor 16 5
20. Adana Demirspor 16 2
Takımlar O P
1. Arsenal 15 33
2. Manchester City 15 31
3. Aston Villa 15 30
4. Crystal Palace 15 26
5. Chelsea 15 25
6. Manchester United 15 25
7. Everton 15 24
8. Brighton & Hove Albion 15 23
9. Sunderland 15 23
10. Liverpool 15 23
11. Tottenham 15 22
12. Newcastle United 15 22
13. Bournemouth 15 20
14. Brentford 15 19
15. Fulham 15 17
16. Leeds United 15 15
17. Nottingham Forest 15 15
18. West Ham United 15 13
19. Burnley 15 10
20. Wolverhampton 15 2
Takımlar O P
1. Barcelona 16 40
2. Real Madrid 16 36
3. Villarreal 15 35
4. Atletico Madrid 16 31
5. Espanyol 15 27
6. Real Betis 15 24
7. Athletic Bilbao 16 23
8. Getafe 15 20
9. Elche 15 19
10. Celta Vigo 15 19
11. Deportivo Alaves 15 18
12. Rayo Vallecano 15 17
13. Sevilla 15 17
14. Real Sociedad 15 16
15. Osasuna 15 15
16. Valencia 15 15
17. Mallorca 15 14
18. Girona 15 12
19. Real Oviedo 15 10
20. Levante 15 9