Depremde 5. gün! İşte bölgede son durum...

Depremin 5. gününde yaşananları dakika dakika aktarıyoruz...

BÖLGE HABERLER 10.02.2023, 20:41
Depremde 5. gün! İşte bölgede son durum...

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

20.05: İstanbul Valiliği, deprem bölgesine 324 uçakla 26 bin 883 personel ile 5 bin 675 çadırın gönderildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada "Saat 19.00 itibarıyla İstanbul’dan toplam 324 uçak, 42 kargo uçağı, 2 gemi, 3 tren, 26 bin 883 personelimiz ve AFAD gönüllülerimiz, 4 milyon 374 bin 631 battaniye, 326 bin 651 ısıtıcı ve soba ile 5 bin 675 çadırın başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerine sevk edildi" denildi.

20.03:  Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede kesintisiz iletişim sağlanması için operasyon ekiplerinin saha yıkımları ve enerji kesintilerine rağmen insan üstü çaba gösterdiğini belirten Erkan, “Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gereğini yapacağız. İletişim altyapısını onarmak için tüm zorluklara rağmen var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

19.42: Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekipleri Ayşegül Türkmen'i 111 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarttı. 112.saatte anne ve 2 kızı kurtarıldı.

18.34: Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyar 975 milyon 532 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandığını açıkladı.

17.56: Depremin 109. saatinde de mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta bir kişi daha enkaz altından sağ çıkarıldı.

'ÖLÜM REZİDANSI'NIN SAHİBİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

17.53: Hatay’daki Rönesans Rezidansın sahibi Mehmet Yaşar Çoşkun yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalima'nında yakalandı.

17.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybı sayısının 19 bin 388'e, yaralı sayısının da 77 bin 711'e yükseldiğini kaydetti.

17.15: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Şehir Hastanesinde depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. AK Partili Çelik, "Bu yağma olayları karşısında son derece acımasız olacağız. Bir kere daha uyarıyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kararlı ve net davranacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

17.09: Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan Mustafa Şirhat (22), Ela Şirhat (17) ve Ahmet El Musa (6) isimli akrabalar, arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldı.

Kurtarma çalışmaları sırasında bacağı enkaz parçalarına sıkışan Ela Şirhat ekiplerden döner istedi.

16.45: Depremden 108 saat sonra, Hatay'da arama- kurtarma çalışması yapılan enkazdan anne ile 3 çocuğunu sağ çıkarıldı.  Zamana karşı yarışan ekipler, 3 saatlik çalışmanın ardından Neslihan Karadeniz (41) ve çocukları Fatma (21), Münire (15) ve Ramazan'ı (7) enkazdan kurtardı. Anne ve 3 çocuğu, sağlık ekiplerine teslim edildi.

16.21: Osmaniye'de bugün meydana gelen artçı sarsıntıda, 4 katlı bina yıkıldı. Boş olmadığı belirtilen binanın enkazında, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

15.20: Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Arzu apartmanının enkazında toplam 8 kişi sağ kurtarıldı.

Sabah Furkan ailesinin 6 ferdine kavuşmuştu. Aynı apartmanda 2 kişi daha sağ olarak kurtuldu. Deprem sırasında Sakarya'da bulunan üniversite öğrencisi Sude Kılınç'a müjdeli haber verildi. 107 saattir enkazda bulunan emekli polisler anne Raziye Kılınç (47) ve baba Hacı Mustafa Kılınç (48) sağ olarak kurtarıldı. Arama-kurtarma ekipleri de binadan çıkarılan 8 kişinin ardından sevinç gözyaşları döktü.

"UMUT HEP VAR, MUCİZELER HEP VAR"

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 'İnanılmaz bir an. Gözyaşlarımı tutamıyorum. Buradan 8 kişinin çıktığına şahit olduk. 'Umut hep var, mucizeler hep var' dedik' yorumunda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADIYAMAN'DA

15.00: Adıyaman'da deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Bölgede yaşanan yağmalarla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bazı kendilerini bilmezler soygun yapıyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimalleri yapanlar yakalandığında bunlara gerekli müeyyideleri uygulayacaktır.' dedi.

14.30: Ankara'dan deprem bölgesine şimdiye kadar karşılıklı 18 sefer yapılan Cumhurbaşkanlığı uçakları ile giderken arama-kurtarma ve sağlık personeli taşınırken, dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralının nakli sağlandı. Cumhurbaşkanlığı uçakları ile hasta ve yaralı depremzedelerin nakilleri sağlanmaya devam edilecek.

14.11: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 30 personel gönüllü olarak deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıktı.

13.50: Malatya'da enkaz altında kalan 40 yaşındaki bir kadının 106. saatte kurtarıldığı bildirildi.

YARDIM MALZEMELERİNİ ÇALDIĞI İDDİA EDİLENLERLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

13.45: Edirne'de depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı öne sürülen ve polis tarafından yakalanarak, gözaltına alınan Keşan Belediyesi'nden 4 kadın personel, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

13.37: Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde defin işlemlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderildi.

13.23: Afet bölgesinden tahliyelerimiz #AFAD koordinasyonunda devam ediyor. AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar Karayolu, Demiryolu, Havayolu aracılığıyla toplam 80 bin 863 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

13.15: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman'ın Kuyucak köyünde enkazdan çıkarılan 2 yaralı kadının, yolu kapalı köyden alınarak, ambulans helikopterle hastaneye ulaştırıldığını duyurdu. (Görüntüler için tıklayınız)

13.10: Gaziantep'in İslahiye ilçesinde umutlu bekleyiş devam ederken Gözde Apartmanı'nın enkazında 7 kişilik aileden ses alındığı bilgisi geldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor

13.01: AFAD, 'ÖNEMLİ DUYURU' olarak paylaştığı yeni açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a 'kişinin yaşadığına' yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklinde dezenformasyon amaçlı bilgiler paylaşılmaktadır. Resmi kurumların bilgilendirmeleri haricinde yapılan hiçbir bilgilendirmeye itibar edilmemesi önemle arz olunur. Bu tarz kirli bilgileri paylaşanlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

İSKENDERUN LİMANI'NDA SON DURUM

12.32: Denizcilik Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı'ndaki büyük yangının söndürüldüğünü açıklayarak, 'İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürülmüş olup binden fazla konteyner alanda tek tek ayrıştırılmaktadır. Limanımızın rehabilitasyonuna süratle başlanacaktır. Bölgede, İskenderun Bölge Liman Başkanlığı rutin olarak hizmet vermekte olup denizcilik faaliyetleri başlamıştır' denildi.

12.30: Kahramanmaraş'ta depremin 5. gününde devam eden arama kurtarma çalışmalarında binanın enkazından ses alındı. Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerinin enkazda yoğunlaştırdığı çalışmalar sonuç verdi. Enkazda mahsur kalan uzman çavuş Osman Fırat, PAK ekipleri tarafından depremin 103'üncü saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Osman Fırat, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

12.20: Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

12.07: Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında, depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve gözaltına alınan 37 kişiden 10'unun tutuklandığını duyurdu.

12.00: Ülke genelinden yardımlar sürerken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de kadınlar kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne teslim ediyor.

12.06: Adıyaman'da 104. saatte bir mucize daha gerçekleşti. CNN Türk muhabiri Serdar Er, Eyüp Ak isimli bir vatandaşın enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirdi. Hatay'da bulunan CNN Türk muhabiri Alparslan Çınar da enkazdan bir kişinin daha sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

11.54: Bakan Koca, 'Afet bölgesinde, doktor ve sağlık personeli olarak, 9.011 kişi görevlendirilmiştir. Sağlık tesislerimizde, 18.022’si doktor ve 111.699’u sağlık personeli olmak üzere 144.156 personel depremzedelere sağlık hizmeti vermektedir. Bölgede 14.435 UMKE ve 112 personeli var.' dedi.

11.51: Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ateş başında dinlenen ekipler, kısa süreli de olsa uyumaya çalışıyor.

11.50: Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan Zişan Kaya’nın (20) sağ olduğunu belirleyen ekipler, 8 saat boyunca Kaya’yı uyutmamaya çalıştı. Zişan depremden 101 saat sonra kurtarıldı.

11.09: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır. 101 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir" denildi.

LGS VE YKS AÇIKLAMASI

11.05: Bakan Özer, 'Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.' dedi.

11.00: Bakan Kurum, vatandaşların e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumunu öğrenebileceklerini açıkladı.

10.05: Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arzu apartmanında enkaz altından 102. saatte peş peşe güzel haberler geldi. CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 17 yaşındaki Dilan Oktay'ın enkaz altında sağ şekilde kurtarıldığını açıkladı. Aynı dakikalarda apartmanın enkazından 52 yaşındaki Kadri Oktay da enkazdan sağ çıkarıldı.

Öte yandan Arzu apartmanında mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Oktay ailesinin şu ana kadar 6 ferdi enkazdan sağ kurtarıldı.

09.25: AFAD'dan yapılan açıklamada vefat edenlerin sayısının 18 bin 342, yaralı sayısının 74 bin 242 olduğu açıklandı.

09.21: Depremzedelerin tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları bugün 26 bin 699 vatandaşı taşıyacaklarını duyurdu..

08.46: Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Günaçti'nin, Hatay'da sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu yaşamını yitirdiğini  duyurdu.

08.35: Hatay'da Hikmet Yiğitbaş 10 saattir çıkarılmaya çalışılıyordu. Beklenen haber 100. saatte geldi. 30 yaşında İnşaat Mühendisi olan Yiğitbaş ekiplerin yoğun çalışması sonrası enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. 35 yaşındaki Rıdvan da sağ olarak enkazdan kurtarılırken aynı enkazdan 1 kişinin daha kurtarıldığı bildirildi. CNN Türk muhabiri Enver Kaptanoğlu, 10 saatlik çalışmanın ardından enkazdan çıkarılan Serhat'ın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aynı dakikalarda bir mucize kurtuluş haberi de Diyarbakır'dan geldi. Enkaz altında kalan bir kişinin sağ kurtarıldığını açıkladı. 5 dakika önce kurtarılan annenin ardından şimdi de 9 yaşındaki oğlu enkazdan çıkarıldı.

07.55: Enkaz çalışmalarının 99. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı'ndan 36 yaşındaki Cemile Hasar adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

07.50: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliği 10.45 km olarak paylaştı.

05.20: Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07: Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

04.57: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman'ın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, enkaz çalışmalarının ardından konteyner kent kurma çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Adıyaman genelinde depremden dolayı maalesef 3 bin 105 vatandaşımızı kaybettik. Bunun 2 bin 195'i Adıyaman merkezinde. 9 bin 716 yaralımız var. Bunların da 7 bin 385 tanesini de merkezde. Yine Adıyaman merkezde yıkılan bina sayısı 923, Adıyaman genelinde de toplam 1939'dür" dedi.

04.53: Hatay'ın Samandağ ilçesinde enkaz altından 90 saat sonra 10 günlük Yağız bebek ve annesi enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

03.10: Kahramanmaraş’taki 107 depremzede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakla İstanbul’a getirildi.

00.30: Kahramanmaraş'ta depremin 92. saatinde Hatice anne ve kızı Mihriban enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

00.16: Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki bir binanın enkazından 90 saat sonra 55 yaşındaki Canan Geçeci yaralı olarak kurtarıldı.

00.11: Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan 8 yaşındaki Yavuz Türkmen, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

00.06: MSB: Gaziantep’te görev yapan 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personelimizin çalışmaları sonucunda bir vatandaşımız daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

00.01: Kahramanmaraş  merkezli depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan Bilir Apartmanı’nın enkazında kalan 13 yaşındaki Ayşegül Bilir, Yalova Çınarcık itfaiye ekiplerince 86 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem bölgesinden yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı: 72 saaten sonra kritik saatler. Son 24 saatte 121 vatandaşımız sağ kurtarıldı. 17 bin 674 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 72 bin 879 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

20.05: İstanbul Valiliği, deprem bölgesine 324 uçakla 26 bin 883 personel ile 5 bin 675 çadırın gönderildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada "Saat 19.00 itibarıyla İstanbul’dan toplam 324 uçak, 42 kargo uçağı, 2 gemi, 3 tren, 26 bin 883 personelimiz ve AFAD gönüllülerimiz, 4 milyon 374 bin 631 battaniye, 326 bin 651 ısıtıcı ve soba ile 5 bin 675 çadırın başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerine sevk edildi" denildi.

20.03:  Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede kesintisiz iletişim sağlanması için operasyon ekiplerinin saha yıkımları ve enerji kesintilerine rağmen insan üstü çaba gösterdiğini belirten Erkan, “Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gereğini yapacağız. İletişim altyapısını onarmak için tüm zorluklara rağmen var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

19.42: Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekipleri Ayşegül Türkmen'i 111 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarttı. 112.saatte anne ve 2 kızı kurtarıldı.

18.34: Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyar 975 milyon 532 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandığını açıkladı.

17.56: Depremin 109. saatinde de mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta bir kişi daha enkaz altından sağ çıkarıldı.

'ÖLÜM REZİDANSI'NIN SAHİBİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

17.53: Hatay’daki Rönesans Rezidansın sahibi Mehmet Yaşar Çoşkun yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalima'nında yakalandı.

17.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybı sayısının 19 bin 388'e, yaralı sayısının da 77 bin 711'e yükseldiğini kaydetti.

17.15: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Şehir Hastanesinde depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. AK Partili Çelik, "Bu yağma olayları karşısında son derece acımasız olacağız. Bir kere daha uyarıyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kararlı ve net davranacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

17.09: Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan Mustafa Şirhat (22), Ela Şirhat (17) ve Ahmet El Musa (6) isimli akrabalar, arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldı.Kurtarma çalışmaları sırasında bacağı enkaz parçalarına sıkışan Ela Şirhat ekiplerden döner istedi.

16.45: Depremden 108 saat sonra, Hatay'da arama- kurtarma çalışması yapılan enkazdan anne ile 3 çocuğunu sağ çıkarıldı.  Zamana karşı yarışan ekipler, 3 saatlik çalışmanın ardından Neslihan Karadeniz (41) ve çocukları Fatma (21), Münire (15) ve Ramazan'ı (7) enkazdan kurtardı. Anne ve 3 çocuğu, sağlık ekiplerine teslim edildi.

16.21: Osmaniye'de bugün meydana gelen artçı sarsıntıda, 4 katlı bina yıkıldı. Boş olmadığı belirtilen binanın enkazında, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

15.20: Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Arzu apartmanının enkazında toplam 8 kişi sağ kurtarıldı.

Sabah Furkan ailesinin 6 ferdine kavuşmuştu. Aynı apartmanda 2 kişi daha sağ olarak kurtuldu. Deprem sırasında Sakarya'da bulunan üniversite öğrencisi Sude Kılınç'a müjdeli haber verildi. 107 saattir enkazda bulunan emekli polisler anne Raziye Kılınç (47) ve baba Hacı Mustafa Kılınç (48) sağ olarak kurtarıldı. Arama-kurtarma ekipleri de binadan çıkarılan 8 kişinin ardından sevinç gözyaşları döktü.

"UMUT HEP VAR, MUCİZELER HEP VAR"

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 'İnanılmaz bir an. Gözyaşlarımı tutamıyorum. Buradan 8 kişinin çıktığına şahit olduk. 'Umut hep var, mucizeler hep var' dedik' yorumunda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADIYAMAN'DA

15.00: Adıyaman'da deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Bölgede yaşanan yağmalarla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bazı kendilerini bilmezler soygun yapıyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimalleri yapanlar yakalandığında bunlara gerekli müeyyideleri uygulayacaktır.' dedi.

14.30: Ankara'dan deprem bölgesine şimdiye kadar karşılıklı 18 sefer yapılan Cumhurbaşkanlığı uçakları ile giderken arama-kurtarma ve sağlık personeli taşınırken, dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralının nakli sağlandı. Cumhurbaşkanlığı uçakları ile hasta ve yaralı depremzedelerin nakilleri sağlanmaya devam edilecek.

14.11: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 30 personel gönüllü olarak deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıktı.

13.50: Malatya'da enkaz altında kalan 40 yaşındaki bir kadının 106. saatte kurtarıldığı bildirildi.

YARDIM MALZEMELERİNİ ÇALDIĞI İDDİA EDİLENLERLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

13.45: Edirne'de depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı öne sürülen ve polis tarafından yakalanarak, gözaltına alınan Keşan Belediyesi'nden 4 kadın personel, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

13.37: Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde defin işlemlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderildi.

13.23: Afet bölgesinden tahliyelerimiz #AFAD koordinasyonunda devam ediyor. AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar Karayolu, Demiryolu, Havayolu aracılığıyla toplam 80 bin 863 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

13.15: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman'ın Kuyucak köyünde enkazdan çıkarılan 2 yaralı kadının, yolu kapalı köyden alınarak, ambulans helikopterle hastaneye ulaştırıldığını duyurdu. (Görüntüler için tıklayınız)

13.10: Gaziantep'in İslahiye ilçesinde umutlu bekleyiş devam ederken Gözde Apartmanı'nın enkazında 7 kişilik aileden ses alındığı bilgisi geldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor

13.01: AFAD, 'ÖNEMLİ DUYURU' olarak paylaştığı yeni açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a 'kişinin yaşadığına' yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklinde dezenformasyon amaçlı bilgiler paylaşılmaktadır. Resmi kurumların bilgilendirmeleri haricinde yapılan hiçbir bilgilendirmeye itibar edilmemesi önemle arz olunur. Bu tarz kirli bilgileri paylaşanlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

İSKENDERUN LİMANI'NDA SON DURUM

12.32: Denizcilik Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı'ndaki büyük yangının söndürüldüğünü açıklayarak, 'İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürülmüş olup binden fazla konteyner alanda tek tek ayrıştırılmaktadır. Limanımızın rehabilitasyonuna süratle başlanacaktır. Bölgede, İskenderun Bölge Liman Başkanlığı rutin olarak hizmet vermekte olup denizcilik faaliyetleri başlamıştır' denildi.

12.30: Kahramanmaraş'ta depremin 5. gününde devam eden arama kurtarma çalışmalarında binanın enkazından ses alındı. Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerinin enkazda yoğunlaştırdığı çalışmalar sonuç verdi. Enkazda mahsur kalan uzman çavuş Osman Fırat, PAK ekipleri tarafından depremin 103'üncü saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Osman Fırat, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

12.20: Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

12.07: Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında, depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve gözaltına alınan 37 kişiden 10'unun tutuklandığını duyurdu.

12.00: Ülke genelinden yardımlar sürerken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de kadınlar kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne teslim ediyor.

12.06: Adıyaman'da 104. saatte bir mucize daha gerçekleşti. CNN Türk muhabiri Serdar Er, Eyüp Ak isimli bir vatandaşın enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirdi. Hatay'da bulunan CNN Türk muhabiri Alparslan Çınar da enkazdan bir kişinin daha sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

11.54: Bakan Koca, 'Afet bölgesinde, doktor ve sağlık personeli olarak, 9.011 kişi görevlendirilmiştir. Sağlık tesislerimizde, 18.022’si doktor ve 111.699’u sağlık personeli olmak üzere 144.156 personel depremzedelere sağlık hizmeti vermektedir. Bölgede 14.435 UMKE ve 112 personeli var.' dedi.

11.51: Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ateş başında dinlenen ekipler, kısa süreli de olsa uyumaya çalışıyor.

11.50: Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan Zişan Kaya’nın (20) sağ olduğunu belirleyen ekipler, 8 saat boyunca Kaya’yı uyutmamaya çalıştı. Zişan depremden 101 saat sonra kurtarıldı.

11.09: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır. 101 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir" denildi.

LGS VE YKS AÇIKLAMASI

11.05: Bakan Özer, 'Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.' dedi.

11.00: Bakan Kurum, vatandaşların e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumunu öğrenebileceklerini açıkladı.

10.05: Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arzu apartmanında enkaz altından 102. saatte peş peşe güzel haberler geldi. CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 17 yaşındaki Dilan Oktay'ın enkaz altında sağ şekilde kurtarıldığını açıkladı. Aynı dakikalarda apartmanın enkazından 52 yaşındaki Kadri Oktay da enkazdan sağ çıkarıldı.

Öte yandan Arzu apartmanında mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Oktay ailesinin şu ana kadar 6 ferdi enkazdan sağ kurtarıldı.

09.25: AFAD'dan yapılan açıklamada vefat edenlerin sayısının 18 bin 342, yaralı sayısının 74 bin 242 olduğu açıklandı.

09.21: Depremzedelerin tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları bugün 26 bin 699 vatandaşı taşıyacaklarını duyurdu..

08.46: Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Günaçti'nin, Hatay'da sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu yaşamını yitirdiğini  duyurdu.

08.35: Hatay'da Hikmet Yiğitbaş 10 saattir çıkarılmaya çalışılıyordu. Beklenen haber 100. saatte geldi. 30 yaşında İnşaat Mühendisi olan Yiğitbaş ekiplerin yoğun çalışması sonrası enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. 35 yaşındaki Rıdvan da sağ olarak enkazdan kurtarılırken aynı enkazdan 1 kişinin daha kurtarıldığı bildirildi. CNN Türk muhabiri Enver Kaptanoğlu, 10 saatlik çalışmanın ardından enkazdan çıkarılan Serhat'ın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aynı dakikalarda bir mucize kurtuluş haberi de Diyarbakır'dan geldi. Enkaz altında kalan bir kişinin sağ kurtarıldığını açıkladı. 5 dakika önce kurtarılan annenin ardından şimdi de 9 yaşındaki oğlu enkazdan çıkarıldı.

07.55: Enkaz çalışmalarının 99. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı'ndan 36 yaşındaki Cemile Hasar adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

07.50: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliği 10.45 km olarak paylaştı.

05.20: Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07: Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

04.57: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman'ın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, enkaz çalışmalarının ardından konteyner kent kurma çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Adıyaman genelinde depremden dolayı maalesef 3 bin 105 vatandaşımızı kaybettik. Bunun 2 bin 195'i Adıyaman merkezinde. 9 bin 716 yaralımız var. Bunların da 7 bin 385 tanesini de merkezde. Yine Adıyaman merkezde yıkılan bina sayısı 923, Adıyaman genelinde de toplam 1939'dür" dedi.

04.53: Hatay'ın Samandağ ilçesinde enkaz altından 90 saat sonra 10 günlük Yağız bebek ve annesi enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

03.10: Kahramanmaraş’taki 107 depremzede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakla İstanbul’a getirildi.

00.30: Kahramanmaraş'ta depremin 92. saatinde Hatice anne ve kızı Mihriban enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

00.16: Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki bir binanın enkazından 90 saat sonra 55 yaşındaki Canan Geçeci yaralı olarak kurtarıldı.

00.11: Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan 8 yaşındaki Yavuz Türkmen, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

00.06: MSB: Gaziantep’te görev yapan 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personelimizin çalışmaları sonucunda bir vatandaşımız daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

00.01: Kahramanmaraş  merkezli depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan Bilir Apartmanı’nın enkazında kalan 13 yaşındaki Ayşegül Bilir, Yalova Çınarcık itfaiye ekiplerince 86 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem bölgesinden yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı: 72 saaten sonra kritik saatler. Son 24 saatte 121 vatandaşımız sağ kurtarıldı. 17 bin 674 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 72 bin 879 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

20.05: İstanbul Valiliği, deprem bölgesine 324 uçakla 26 bin 883 personel ile 5 bin 675 çadırın gönderildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada "Saat 19.00 itibarıyla İstanbul’dan toplam 324 uçak, 42 kargo uçağı, 2 gemi, 3 tren, 26 bin 883 personelimiz ve AFAD gönüllülerimiz, 4 milyon 374 bin 631 battaniye, 326 bin 651 ısıtıcı ve soba ile 5 bin 675 çadırın başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerine sevk edildi" denildi.

20.03:  Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede kesintisiz iletişim sağlanması için operasyon ekiplerinin saha yıkımları ve enerji kesintilerine rağmen insan üstü çaba gösterdiğini belirten Erkan, “Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gereğini yapacağız. İletişim altyapısını onarmak için tüm zorluklara rağmen var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

19.42: Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekipleri Ayşegül Türkmen'i 111 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarttı. 112.saatte anne ve 2 kızı kurtarıldı.

18.34: Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyar 975 milyon 532 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandığını açıkladı.

17.56: Depremin 109. saatinde de mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta bir kişi daha enkaz altından sağ çıkarıldı.

'ÖLÜM REZİDANSI'NIN SAHİBİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

17.53: Hatay’daki Rönesans Rezidansın sahibi Mehmet Yaşar Çoşkun yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalima'nında yakalandı.

17.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybı sayısının 19 bin 388'e, yaralı sayısının da 77 bin 711'e yükseldiğini kaydetti.

17.15: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Şehir Hastanesinde depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. AK Partili Çelik, "Bu yağma olayları karşısında son derece acımasız olacağız. Bir kere daha uyarıyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kararlı ve net davranacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

17.09: Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan Mustafa Şirhat (22), Ela Şirhat (17) ve Ahmet El Musa (6) isimli akrabalar, arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldı.

Kurtarma çalışmaları sırasında bacağı enkaz parçalarına sıkışan Ela Şirhat ekiplerden döner istedi.

16.45: Depremden 108 saat sonra, Hatay'da arama- kurtarma çalışması yapılan enkazdan anne ile 3 çocuğunu sağ çıkarıldı.  Zamana karşı yarışan ekipler, 3 saatlik çalışmanın ardından Neslihan Karadeniz (41) ve çocukları Fatma (21), Münire (15) ve Ramazan'ı (7) enkazdan kurtardı. Anne ve 3 çocuğu, sağlık ekiplerine teslim edildi.

16.21: Osmaniye'de bugün meydana gelen artçı sarsıntıda, 4 katlı bina yıkıldı. Boş olmadığı belirtilen binanın enkazında, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

15.20: Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Arzu apartmanının enkazında toplam 8 kişi sağ kurtarıldı.

Sabah Furkan ailesinin 6 ferdine kavuşmuştu. Aynı apartmanda 2 kişi daha sağ olarak kurtuldu. Deprem sırasında Sakarya'da bulunan üniversite öğrencisi Sude Kılınç'a müjdeli haber verildi. 107 saattir enkazda bulunan emekli polisler anne Raziye Kılınç (47) ve baba Hacı Mustafa Kılınç (48) sağ olarak kurtarıldı. Arama-kurtarma ekipleri de binadan çıkarılan 8 kişinin ardından sevinç gözyaşları döktü.

"UMUT HEP VAR, MUCİZELER HEP VAR"

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 'İnanılmaz bir an. Gözyaşlarımı tutamıyorum. Buradan 8 kişinin çıktığına şahit olduk. 'Umut hep var, mucizeler hep var' dedik' yorumunda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADIYAMAN'DA

15.00: Adıyaman'da deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Bölgede yaşanan yağmalarla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bazı kendilerini bilmezler soygun yapıyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimalleri yapanlar yakalandığında bunlara gerekli müeyyideleri uygulayacaktır.' dedi.

14.30: Ankara'dan deprem bölgesine şimdiye kadar karşılıklı 18 sefer yapılan Cumhurbaşkanlığı uçakları ile giderken arama-kurtarma ve sağlık personeli taşınırken, dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralının nakli sağlandı. Cumhurbaşkanlığı uçakları ile hasta ve yaralı depremzedelerin nakilleri sağlanmaya devam edilecek.

14.11: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 30 personel gönüllü olarak deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıktı.

13.50: Malatya'da enkaz altında kalan 40 yaşındaki bir kadının 106. saatte kurtarıldığı bildirildi.

YARDIM MALZEMELERİNİ ÇALDIĞI İDDİA EDİLENLERLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

13.45: Edirne'de depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı öne sürülen ve polis tarafından yakalanarak, gözaltına alınan Keşan Belediyesi'nden 4 kadın personel, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

13.37: Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde defin işlemlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderildi.

13.23: Afet bölgesinden tahliyelerimiz #AFAD koordinasyonunda devam ediyor. AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar Karayolu, Demiryolu, Havayolu aracılığıyla toplam 80 bin 863 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

13.15: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman'ın Kuyucak köyünde enkazdan çıkarılan 2 yaralı kadının, yolu kapalı köyden alınarak, ambulans helikopterle hastaneye ulaştırıldığını duyurdu. (Görüntüler için tıklayınız)

13.10: Gaziantep'in İslahiye ilçesinde umutlu bekleyiş devam ederken Gözde Apartmanı'nın enkazında 7 kişilik aileden ses alındığı bilgisi geldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor

13.01: AFAD, 'ÖNEMLİ DUYURU' olarak paylaştığı yeni açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a 'kişinin yaşadığına' yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklinde dezenformasyon amaçlı bilgiler paylaşılmaktadır. Resmi kurumların bilgilendirmeleri haricinde yapılan hiçbir bilgilendirmeye itibar edilmemesi önemle arz olunur. Bu tarz kirli bilgileri paylaşanlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

İSKENDERUN LİMANI'NDA SON DURUM

12.32: Denizcilik Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı'ndaki büyük yangının söndürüldüğünü açıklayarak, 'İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürülmüş olup binden fazla konteyner alanda tek tek ayrıştırılmaktadır. Limanımızın rehabilitasyonuna süratle başlanacaktır. Bölgede, İskenderun Bölge Liman Başkanlığı rutin olarak hizmet vermekte olup denizcilik faaliyetleri başlamıştır' denildi.

12.30: Kahramanmaraş'ta depremin 5. gününde devam eden arama kurtarma çalışmalarında binanın enkazından ses alındı. Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerinin enkazda yoğunlaştırdığı çalışmalar sonuç verdi. Enkazda mahsur kalan uzman çavuş Osman Fırat, PAK ekipleri tarafından depremin 103'üncü saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Osman Fırat, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

12.20: Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

12.07: Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında, depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve gözaltına alınan 37 kişiden 10'unun tutuklandığını duyurdu.

12.00: Ülke genelinden yardımlar sürerken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de kadınlar kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne teslim ediyor.

12.06: Adıyaman'da 104. saatte bir mucize daha gerçekleşti. CNN Türk muhabiri Serdar Er, Eyüp Ak isimli bir vatandaşın enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirdi. Hatay'da bulunan CNN Türk muhabiri Alparslan Çınar da enkazdan bir kişinin daha sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

11.54: Bakan Koca, 'Afet bölgesinde, doktor ve sağlık personeli olarak, 9.011 kişi görevlendirilmiştir. Sağlık tesislerimizde, 18.022’si doktor ve 111.699’u sağlık personeli olmak üzere 144.156 personel depremzedelere sağlık hizmeti vermektedir. Bölgede 14.435 UMKE ve 112 personeli var.' dedi.

11.51: Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ateş başında dinlenen ekipler, kısa süreli de olsa uyumaya çalışıyor.

11.50: Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan Zişan Kaya’nın (20) sağ olduğunu belirleyen ekipler, 8 saat boyunca Kaya’yı uyutmamaya çalıştı. Zişan depremden 101 saat sonra kurtarıldı.

11.09: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır. 101 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir" denildi.

LGS VE YKS AÇIKLAMASI

11.05: Bakan Özer, 'Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.' dedi.

11.00: Bakan Kurum, vatandaşların e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumunu öğrenebileceklerini açıkladı.

10.05: Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arzu apartmanında enkaz altından 102. saatte peş peşe güzel haberler geldi. CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 17 yaşındaki Dilan Oktay'ın enkaz altında sağ şekilde kurtarıldığını açıkladı. Aynı dakikalarda apartmanın enkazından 52 yaşındaki Kadri Oktay da enkazdan sağ çıkarıldı.

Öte yandan Arzu apartmanında mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Oktay ailesinin şu ana kadar 6 ferdi enkazdan sağ kurtarıldı.

09.25: AFAD'dan yapılan açıklamada vefat edenlerin sayısının 18 bin 342, yaralı sayısının 74 bin 242 olduğu açıklandı.

09.21: Depremzedelerin tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları bugün 26 bin 699 vatandaşı taşıyacaklarını duyurdu..

08.46: Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Günaçti'nin, Hatay'da sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu yaşamını yitirdiğini  duyurdu.

08.35: Hatay'da Hikmet Yiğitbaş 10 saattir çıkarılmaya çalışılıyordu. Beklenen haber 100. saatte geldi. 30 yaşında İnşaat Mühendisi olan Yiğitbaş ekiplerin yoğun çalışması sonrası enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. 35 yaşındaki Rıdvan da sağ olarak enkazdan kurtarılırken aynı enkazdan 1 kişinin daha kurtarıldığı bildirildi. CNN Türk muhabiri Enver Kaptanoğlu, 10 saatlik çalışmanın ardından enkazdan çıkarılan Serhat'ın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aynı dakikalarda bir mucize kurtuluş haberi de Diyarbakır'dan geldi. Enkaz altında kalan bir kişinin sağ kurtarıldığını açıkladı. 5 dakika önce kurtarılan annenin ardından şimdi de 9 yaşındaki oğlu enkazdan çıkarıldı.

07.55: Enkaz çalışmalarının 99. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı'ndan 36 yaşındaki Cemile Hasar adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

07.50: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliği 10.45 km olarak paylaştı.

05.20: Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07: Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

04.57: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman'ın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, enkaz çalışmalarının ardından konteyner kent kurma çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Adıyaman genelinde depremden dolayı maalesef 3 bin 105 vatandaşımızı kaybettik. Bunun 2 bin 195'i Adıyaman merkezinde. 9 bin 716 yaralımız var. Bunların da 7 bin 385 tanesini de merkezde. Yine Adıyaman merkezde yıkılan bina sayısı 923, Adıyaman genelinde de toplam 1939'dür" dedi.

04.53: Hatay'ın Samandağ ilçesinde enkaz altından 90 saat sonra 10 günlük Yağız bebek ve annesi enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

03.10: Kahramanmaraş’taki 107 depremzede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakla İstanbul’a getirildi.

00.30: Kahramanmaraş'ta depremin 92. saatinde Hatice anne ve kızı Mihriban enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

00.16: Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki bir binanın enkazından 90 saat sonra 55 yaşındaki Canan Geçeci yaralı olarak kurtarıldı.

00.11: Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan 8 yaşındaki Yavuz Türkmen, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

00.06: MSB: Gaziantep’te görev yapan 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personelimizin çalışmaları sonucunda bir vatandaşımız daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

00.01: Kahramanmaraş  merkezli depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan Bilir Apartmanı’nın enkazında kalan 13 yaşındaki Ayşegül Bilir, Yalova Çınarcık itfaiye ekiplerince 86 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem bölgesinden yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı: 72 saaten sonra kritik saatler. Son 24 saatte 121 vatandaşımız sağ kurtarıldı. 17 bin 674 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 72 bin 879 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

20.05: İstanbul Valiliği, deprem bölgesine 324 uçakla 26 bin 883 personel ile 5 bin 675 çadırın gönderildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada "Saat 19.00 itibarıyla İstanbul’dan toplam 324 uçak, 42 kargo uçağı, 2 gemi, 3 tren, 26 bin 883 personelimiz ve AFAD gönüllülerimiz, 4 milyon 374 bin 631 battaniye, 326 bin 651 ısıtıcı ve soba ile 5 bin 675 çadırın başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerine sevk edildi" denildi.

20.03:  Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede kesintisiz iletişim sağlanması için operasyon ekiplerinin saha yıkımları ve enerji kesintilerine rağmen insan üstü çaba gösterdiğini belirten Erkan, “Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gereğini yapacağız. İletişim altyapısını onarmak için tüm zorluklara rağmen var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

19.42: Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekipleri Ayşegül Türkmen'i 111 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarttı. 112.saatte anne ve 2 kızı kurtarıldı.

18.34: Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyar 975 milyon 532 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandığını açıkladı.

17.56: Depremin 109. saatinde de mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta bir kişi daha enkaz altından sağ çıkarıldı.

'ÖLÜM REZİDANSI'NIN SAHİBİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

17.53: Hatay’daki Rönesans Rezidansın sahibi Mehmet Yaşar Çoşkun yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalima'nında yakalandı.

17.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybı sayısının 19 bin 388'e, yaralı sayısının da 77 bin 711'e yükseldiğini kaydetti.

17.15: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Şehir Hastanesinde depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. AK Partili Çelik, "Bu yağma olayları karşısında son derece acımasız olacağız. Bir kere daha uyarıyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kararlı ve net davranacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

17.09: Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan Mustafa Şirhat (22), Ela Şirhat (17) ve Ahmet El Musa (6) isimli akrabalar, arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldı.

Kurtarma çalışmaları sırasında bacağı enkaz parçalarına sıkışan Ela Şirhat ekiplerden döner istedi.

16.45: Depremden 108 saat sonra, Hatay'da arama- kurtarma çalışması yapılan enkazdan anne ile 3 çocuğunu sağ çıkarıldı.  Zamana karşı yarışan ekipler, 3 saatlik çalışmanın ardından Neslihan Karadeniz (41) ve çocukları Fatma (21), Münire (15) ve Ramazan'ı (7) enkazdan kurtardı. Anne ve 3 çocuğu, sağlık ekiplerine teslim edildi.

16.21: Osmaniye'de bugün meydana gelen artçı sarsıntıda, 4 katlı bina yıkıldı. Boş olmadığı belirtilen binanın enkazında, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

15.20: Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Arzu apartmanının enkazında toplam 8 kişi sağ kurtarıldı.

Sabah Furkan ailesinin 6 ferdine kavuşmuştu. Aynı apartmanda 2 kişi daha sağ olarak kurtuldu. Deprem sırasında Sakarya'da bulunan üniversite öğrencisi Sude Kılınç'a müjdeli haber verildi. 107 saattir enkazda bulunan emekli polisler anne Raziye Kılınç (47) ve baba Hacı Mustafa Kılınç (48) sağ olarak kurtarıldı. Arama-kurtarma ekipleri de binadan çıkarılan 8 kişinin ardından sevinç gözyaşları döktü.

"UMUT HEP VAR, MUCİZELER HEP VAR"

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 'İnanılmaz bir an. Gözyaşlarımı tutamıyorum. Buradan 8 kişinin çıktığına şahit olduk. 'Umut hep var, mucizeler hep var' dedik' yorumunda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADIYAMAN'DA

15.00: Adıyaman'da deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Bölgede yaşanan yağmalarla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bazı kendilerini bilmezler soygun yapıyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimalleri yapanlar yakalandığında bunlara gerekli müeyyideleri uygulayacaktır.' dedi.

14.30: Ankara'dan deprem bölgesine şimdiye kadar karşılıklı 18 sefer yapılan Cumhurbaşkanlığı uçakları ile giderken arama-kurtarma ve sağlık personeli taşınırken, dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralının nakli sağlandı. Cumhurbaşkanlığı uçakları ile hasta ve yaralı depremzedelerin nakilleri sağlanmaya devam edilecek.

14.11: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 30 personel gönüllü olarak deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıktı.

13.50: Malatya'da enkaz altında kalan 40 yaşındaki bir kadının 106. saatte kurtarıldığı bildirildi.

YARDIM MALZEMELERİNİ ÇALDIĞI İDDİA EDİLENLERLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

13.45: Edirne'de depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı öne sürülen ve polis tarafından yakalanarak, gözaltına alınan Keşan Belediyesi'nden 4 kadın personel, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

13.37: Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde defin işlemlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderildi.

13.23: Afet bölgesinden tahliyelerimiz #AFAD koordinasyonunda devam ediyor. AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar Karayolu, Demiryolu, Havayolu aracılığıyla toplam 80 bin 863 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

13.15: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman'ın Kuyucak köyünde enkazdan çıkarılan 2 yaralı kadının, yolu kapalı köyden alınarak, ambulans helikopterle hastaneye ulaştırıldığını duyurdu. (Görüntüler için tıklayınız)

13.10: Gaziantep'in İslahiye ilçesinde umutlu bekleyiş devam ederken Gözde Apartmanı'nın enkazında 7 kişilik aileden ses alındığı bilgisi geldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor

13.01: AFAD, 'ÖNEMLİ DUYURU' olarak paylaştığı yeni açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a 'kişinin yaşadığına' yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklinde dezenformasyon amaçlı bilgiler paylaşılmaktadır. Resmi kurumların bilgilendirmeleri haricinde yapılan hiçbir bilgilendirmeye itibar edilmemesi önemle arz olunur. Bu tarz kirli bilgileri paylaşanlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

İSKENDERUN LİMANI'NDA SON DURUM

12.32: Denizcilik Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı'ndaki büyük yangının söndürüldüğünü açıklayarak, 'İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürülmüş olup binden fazla konteyner alanda tek tek ayrıştırılmaktadır. Limanımızın rehabilitasyonuna süratle başlanacaktır. Bölgede, İskenderun Bölge Liman Başkanlığı rutin olarak hizmet vermekte olup denizcilik faaliyetleri başlamıştır' denildi.

12.30: Kahramanmaraş'ta depremin 5. gününde devam eden arama kurtarma çalışmalarında binanın enkazından ses alındı. Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerinin enkazda yoğunlaştırdığı çalışmalar sonuç verdi. Enkazda mahsur kalan uzman çavuş Osman Fırat, PAK ekipleri tarafından depremin 103'üncü saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Osman Fırat, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

12.20: Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

12.07: Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında, depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve gözaltına alınan 37 kişiden 10'unun tutuklandığını duyurdu.

12.00: Ülke genelinden yardımlar sürerken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de kadınlar kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne teslim ediyor.

12.06: Adıyaman'da 104. saatte bir mucize daha gerçekleşti. CNN Türk muhabiri Serdar Er, Eyüp Ak isimli bir vatandaşın enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirdi. Hatay'da bulunan CNN Türk muhabiri Alparslan Çınar da enkazdan bir kişinin daha sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

11.54: Bakan Koca, 'Afet bölgesinde, doktor ve sağlık personeli olarak, 9.011 kişi görevlendirilmiştir. Sağlık tesislerimizde, 18.022’si doktor ve 111.699’u sağlık personeli olmak üzere 144.156 personel depremzedelere sağlık hizmeti vermektedir. Bölgede 14.435 UMKE ve 112 personeli var.' dedi.

11.51: Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ateş başında dinlenen ekipler, kısa süreli de olsa uyumaya çalışıyor.

11.50: Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan Zişan Kaya’nın (20) sağ olduğunu belirleyen ekipler, 8 saat boyunca Kaya’yı uyutmamaya çalıştı. Zişan depremden 101 saat sonra kurtarıldı.

11.09: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır. 101 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir" denildi.

LGS VE YKS AÇIKLAMASI

11.05: Bakan Özer, 'Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.' dedi.

11.00: Bakan Kurum, vatandaşların e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumunu öğrenebileceklerini açıkladı.

10.05: Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arzu apartmanında enkaz altından 102. saatte peş peşe güzel haberler geldi. CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 17 yaşındaki Dilan Oktay'ın enkaz altında sağ şekilde kurtarıldığını açıkladı. Aynı dakikalarda apartmanın enkazından 52 yaşındaki Kadri Oktay da enkazdan sağ çıkarıldı.

Öte yandan Arzu apartmanında mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Oktay ailesinin şu ana kadar 6 ferdi enkazdan sağ kurtarıldı.

09.25: AFAD'dan yapılan açıklamada vefat edenlerin sayısının 18 bin 342, yaralı sayısının 74 bin 242 olduğu açıklandı.

09.21: Depremzedelerin tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları bugün 26 bin 699 vatandaşı taşıyacaklarını duyurdu..

08.46: Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Günaçti'nin, Hatay'da sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu yaşamını yitirdiğini  duyurdu.

08.35: Hatay'da Hikmet Yiğitbaş 10 saattir çıkarılmaya çalışılıyordu. Beklenen haber 100. saatte geldi. 30 yaşında İnşaat Mühendisi olan Yiğitbaş ekiplerin yoğun çalışması sonrası enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. 35 yaşındaki Rıdvan da sağ olarak enkazdan kurtarılırken aynı enkazdan 1 kişinin daha kurtarıldığı bildirildi. CNN Türk muhabiri Enver Kaptanoğlu, 10 saatlik çalışmanın ardından enkazdan çıkarılan Serhat'ın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aynı dakikalarda bir mucize kurtuluş haberi de Diyarbakır'dan geldi. Enkaz altında kalan bir kişinin sağ kurtarıldığını açıkladı. 5 dakika önce kurtarılan annenin ardından şimdi de 9 yaşındaki oğlu enkazdan çıkarıldı.

07.55: Enkaz çalışmalarının 99. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı'ndan 36 yaşındaki Cemile Hasar adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

07.50: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliği 10.45 km olarak paylaştı.

05.20: Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07: Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

04.57: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman'ın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, enkaz çalışmalarının ardından konteyner kent kurma çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Adıyaman genelinde depremden dolayı maalesef 3 bin 105 vatandaşımızı kaybettik. Bunun 2 bin 195'i Adıyaman merkezinde. 9 bin 716 yaralımız var. Bunların da 7 bin 385 tanesini de merkezde. Yine Adıyaman merkezde yıkılan bina sayısı 923, Adıyaman genelinde de toplam 1939'dür" dedi.

04.53: Hatay'ın Samandağ ilçesinde enkaz altından 90 saat sonra 10 günlük Yağız bebek ve annesi enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

03.10: Kahramanmaraş’taki 107 depremzede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakla İstanbul’a getirildi.

00.30: Kahramanmaraş'ta depremin 92. saatinde Hatice anne ve kızı Mihriban enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

00.16: Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki bir binanın enkazından 90 saat sonra 55 yaşındaki Canan Geçeci yaralı olarak kurtarıldı.

00.11: Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan 8 yaşındaki Yavuz Türkmen, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

00.06: MSB: Gaziantep’te görev yapan 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personelimizin çalışmaları sonucunda bir vatandaşımız daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

00.01: Kahramanmaraş  merkezli depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan Bilir Apartmanı’nın enkazında kalan 13 yaşındaki Ayşegül Bilir, Yalova Çınarcık itfaiye ekiplerince 86 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem bölgesinden yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı: 72 saaten sonra kritik saatler. Son 24 saatte 121 vatandaşımız sağ kurtarıldı. 17 bin 674 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 72 bin 879 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

20.05: İstanbul Valiliği, deprem bölgesine 324 uçakla 26 bin 883 personel ile 5 bin 675 çadırın gönderildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada "Saat 19.00 itibarıyla İstanbul’dan toplam 324 uçak, 42 kargo uçağı, 2 gemi, 3 tren, 26 bin 883 personelimiz ve AFAD gönüllülerimiz, 4 milyon 374 bin 631 battaniye, 326 bin 651 ısıtıcı ve soba ile 5 bin 675 çadırın başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerine sevk edildi" denildi.

20.03:  Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede kesintisiz iletişim sağlanması için operasyon ekiplerinin saha yıkımları ve enerji kesintilerine rağmen insan üstü çaba gösterdiğini belirten Erkan, “Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gereğini yapacağız. İletişim altyapısını onarmak için tüm zorluklara rağmen var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

19.42: Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekipleri Ayşegül Türkmen'i 111 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarttı. 112.saatte anne ve 2 kızı kurtarıldı.

18.34: Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyar 975 milyon 532 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandığını açıkladı.

17.56: Depremin 109. saatinde de mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta bir kişi daha enkaz altından sağ çıkarıldı.

'ÖLÜM REZİDANSI'NIN SAHİBİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

17.53: Hatay’daki Rönesans Rezidansın sahibi Mehmet Yaşar Çoşkun yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalima'nında yakalandı.

17.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybı sayısının 19 bin 388'e, yaralı sayısının da 77 bin 711'e yükseldiğini kaydetti.

17.15: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Şehir Hastanesinde depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. AK Partili Çelik, "Bu yağma olayları karşısında son derece acımasız olacağız. Bir kere daha uyarıyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kararlı ve net davranacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

17.09: Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan Mustafa Şirhat (22), Ela Şirhat (17) ve Ahmet El Musa (6) isimli akrabalar, arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldı.

Kurtarma çalışmaları sırasında bacağı enkaz parçalarına sıkışan Ela Şirhat ekiplerden döner istedi.

16.45: Depremden 108 saat sonra, Hatay'da arama- kurtarma çalışması yapılan enkazdan anne ile 3 çocuğunu sağ çıkarıldı.  Zamana karşı yarışan ekipler, 3 saatlik çalışmanın ardından Neslihan Karadeniz (41) ve çocukları Fatma (21), Münire (15) ve Ramazan'ı (7) enkazdan kurtardı. Anne ve 3 çocuğu, sağlık ekiplerine teslim edildi.

16.21: Osmaniye'de bugün meydana gelen artçı sarsıntıda, 4 katlı bina yıkıldı. Boş olmadığı belirtilen binanın enkazında, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

15.20: Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Arzu apartmanının enkazında toplam 8 kişi sağ kurtarıldı.

Sabah Furkan ailesinin 6 ferdine kavuşmuştu. Aynı apartmanda 2 kişi daha sağ olarak kurtuldu. Deprem sırasında Sakarya'da bulunan üniversite öğrencisi Sude Kılınç'a müjdeli haber verildi. 107 saattir enkazda bulunan emekli polisler anne Raziye Kılınç (47) ve baba Hacı Mustafa Kılınç (48) sağ olarak kurtarıldı. Arama-kurtarma ekipleri de binadan çıkarılan 8 kişinin ardından sevinç gözyaşları döktü.

"UMUT HEP VAR, MUCİZELER HEP VAR"

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 'İnanılmaz bir an. Gözyaşlarımı tutamıyorum. Buradan 8 kişinin çıktığına şahit olduk. 'Umut hep var, mucizeler hep var' dedik' yorumunda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADIYAMAN'DA

15.00: Adıyaman'da deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Bölgede yaşanan yağmalarla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bazı kendilerini bilmezler soygun yapıyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimalleri yapanlar yakalandığında bunlara gerekli müeyyideleri uygulayacaktır.' dedi.

14.30: Ankara'dan deprem bölgesine şimdiye kadar karşılıklı 18 sefer yapılan Cumhurbaşkanlığı uçakları ile giderken arama-kurtarma ve sağlık personeli taşınırken, dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralının nakli sağlandı. Cumhurbaşkanlığı uçakları ile hasta ve yaralı depremzedelerin nakilleri sağlanmaya devam edilecek.

14.11: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 30 personel gönüllü olarak deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıktı.

13.50: Malatya'da enkaz altında kalan 40 yaşındaki bir kadının 106. saatte kurtarıldığı bildirildi.

YARDIM MALZEMELERİNİ ÇALDIĞI İDDİA EDİLENLERLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

13.45: Edirne'de depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı öne sürülen ve polis tarafından yakalanarak, gözaltına alınan Keşan Belediyesi'nden 4 kadın personel, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

13.37: Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde defin işlemlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderildi.

13.23: Afet bölgesinden tahliyelerimiz #AFAD koordinasyonunda devam ediyor. AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar Karayolu, Demiryolu, Havayolu aracılığıyla toplam 80 bin 863 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

13.15: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman'ın Kuyucak köyünde enkazdan çıkarılan 2 yaralı kadının, yolu kapalı köyden alınarak, ambulans helikopterle hastaneye ulaştırıldığını duyurdu. (Görüntüler için tıklayınız)

13.10: Gaziantep'in İslahiye ilçesinde umutlu bekleyiş devam ederken Gözde Apartmanı'nın enkazında 7 kişilik aileden ses alındığı bilgisi geldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor

13.01: AFAD, 'ÖNEMLİ DUYURU' olarak paylaştığı yeni açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a 'kişinin yaşadığına' yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklinde dezenformasyon amaçlı bilgiler paylaşılmaktadır. Resmi kurumların bilgilendirmeleri haricinde yapılan hiçbir bilgilendirmeye itibar edilmemesi önemle arz olunur. Bu tarz kirli bilgileri paylaşanlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

İSKENDERUN LİMANI'NDA SON DURUM

12.32: Denizcilik Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı'ndaki büyük yangının söndürüldüğünü açıklayarak, 'İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürülmüş olup binden fazla konteyner alanda tek tek ayrıştırılmaktadır. Limanımızın rehabilitasyonuna süratle başlanacaktır. Bölgede, İskenderun Bölge Liman Başkanlığı rutin olarak hizmet vermekte olup denizcilik faaliyetleri başlamıştır' denildi.

12.30: Kahramanmaraş'ta depremin 5. gününde devam eden arama kurtarma çalışmalarında binanın enkazından ses alındı. Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerinin enkazda yoğunlaştırdığı çalışmalar sonuç verdi. Enkazda mahsur kalan uzman çavuş Osman Fırat, PAK ekipleri tarafından depremin 103'üncü saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Osman Fırat, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

12.20: Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

12.07: Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında, depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve gözaltına alınan 37 kişiden 10'unun tutuklandığını duyurdu.

12.00: Ülke genelinden yardımlar sürerken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de kadınlar kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne teslim ediyor.

12.06: Adıyaman'da 104. saatte bir mucize daha gerçekleşti. CNN Türk muhabiri Serdar Er, Eyüp Ak isimli bir vatandaşın enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirdi. Hatay'da bulunan CNN Türk muhabiri Alparslan Çınar da enkazdan bir kişinin daha sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

11.54: Bakan Koca, 'Afet bölgesinde, doktor ve sağlık personeli olarak, 9.011 kişi görevlendirilmiştir. Sağlık tesislerimizde, 18.022’si doktor ve 111.699’u sağlık personeli olmak üzere 144.156 personel depremzedelere sağlık hizmeti vermektedir. Bölgede 14.435 UMKE ve 112 personeli var.' dedi.

11.51: Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ateş başında dinlenen ekipler, kısa süreli de olsa uyumaya çalışıyor.

11.50: Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan Zişan Kaya’nın (20) sağ olduğunu belirleyen ekipler, 8 saat boyunca Kaya’yı uyutmamaya çalıştı. Zişan depremden 101 saat sonra kurtarıldı.

11.09: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır. 101 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir" denildi.

LGS VE YKS AÇIKLAMASI

11.05: Bakan Özer, 'Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.' dedi.

11.00: Bakan Kurum, vatandaşların e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumunu öğrenebileceklerini açıkladı.

10.05: Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arzu apartmanında enkaz altından 102. saatte peş peşe güzel haberler geldi. CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 17 yaşındaki Dilan Oktay'ın enkaz altında sağ şekilde kurtarıldığını açıkladı. Aynı dakikalarda apartmanın enkazından 52 yaşındaki Kadri Oktay da enkazdan sağ çıkarıldı.

Öte yandan Arzu apartmanında mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Oktay ailesinin şu ana kadar 6 ferdi enkazdan sağ kurtarıldı.

09.25: AFAD'dan yapılan açıklamada vefat edenlerin sayısının 18 bin 342, yaralı sayısının 74 bin 242 olduğu açıklandı.

09.21: Depremzedelerin tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları bugün 26 bin 699 vatandaşı taşıyacaklarını duyurdu..

08.46: Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Günaçti'nin, Hatay'da sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu yaşamını yitirdiğini  duyurdu.

08.35: Hatay'da Hikmet Yiğitbaş 10 saattir çıkarılmaya çalışılıyordu. Beklenen haber 100. saatte geldi. 30 yaşında İnşaat Mühendisi olan Yiğitbaş ekiplerin yoğun çalışması sonrası enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. 35 yaşındaki Rıdvan da sağ olarak enkazdan kurtarılırken aynı enkazdan 1 kişinin daha kurtarıldığı bildirildi. CNN Türk muhabiri Enver Kaptanoğlu, 10 saatlik çalışmanın ardından enkazdan çıkarılan Serhat'ın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aynı dakikalarda bir mucize kurtuluş haberi de Diyarbakır'dan geldi. Enkaz altında kalan bir kişinin sağ kurtarıldığını açıkladı. 5 dakika önce kurtarılan annenin ardından şimdi de 9 yaşındaki oğlu enkazdan çıkarıldı.

07.55: Enkaz çalışmalarının 99. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı'ndan 36 yaşındaki Cemile Hasar adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

07.50: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliği 10.45 km olarak paylaştı.

05.20: Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07: Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

04.57: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman'ın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, enkaz çalışmalarının ardından konteyner kent kurma çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Adıyaman genelinde depremden dolayı maalesef 3 bin 105 vatandaşımızı kaybettik. Bunun 2 bin 195'i Adıyaman merkezinde. 9 bin 716 yaralımız var. Bunların da 7 bin 385 tanesini de merkezde. Yine Adıyaman merkezde yıkılan bina sayısı 923, Adıyaman genelinde de toplam 1939'dür" dedi.

04.53: Hatay'ın Samandağ ilçesinde enkaz altından 90 saat sonra 10 günlük Yağız bebek ve annesi enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

03.10: Kahramanmaraş’taki 107 depremzede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakla İstanbul’a getirildi.

00.30: Kahramanmaraş'ta depremin 92. saatinde Hatice anne ve kızı Mihriban enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

00.16: Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki bir binanın enkazından 90 saat sonra 55 yaşındaki Canan Geçeci yaralı olarak kurtarıldı.

00.11: Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan 8 yaşındaki Yavuz Türkmen, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

00.06: MSB: Gaziantep’te görev yapan 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personelimizin çalışmaları sonucunda bir vatandaşımız daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

00.01: Kahramanmaraş  merkezli depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan Bilir Apartmanı’nın enkazında kalan 13 yaşındaki Ayşegül Bilir, Yalova Çınarcık itfaiye ekiplerince 86 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem bölgesinden yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı: 72 saaten sonra kritik saatler. Son 24 saatte 121 vatandaşımız sağ kurtarıldı. 17 bin 674 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 72 bin 879 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

20.05: İstanbul Valiliği, deprem bölgesine 324 uçakla 26 bin 883 personel ile 5 bin 675 çadırın gönderildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada "Saat 19.00 itibarıyla İstanbul’dan toplam 324 uçak, 42 kargo uçağı, 2 gemi, 3 tren, 26 bin 883 personelimiz ve AFAD gönüllülerimiz, 4 milyon 374 bin 631 battaniye, 326 bin 651 ısıtıcı ve soba ile 5 bin 675 çadırın başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerine sevk edildi" denildi.

20.03:  Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede kesintisiz iletişim sağlanması için operasyon ekiplerinin saha yıkımları ve enerji kesintilerine rağmen insan üstü çaba gösterdiğini belirten Erkan, “Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gereğini yapacağız. İletişim altyapısını onarmak için tüm zorluklara rağmen var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

19.42: Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekipleri Ayşegül Türkmen'i 111 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarttı. 112.saatte anne ve 2 kızı kurtarıldı.

18.34: Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyar 975 milyon 532 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandığını açıkladı.

17.56: Depremin 109. saatinde de mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta bir kişi daha enkaz altından sağ çıkarıldı.

'ÖLÜM REZİDANSI'NIN SAHİBİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

17.53: Hatay’daki Rönesans Rezidansın sahibi Mehmet Yaşar Çoşkun yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalima'nında yakalandı.

17.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybı sayısının 19 bin 388'e, yaralı sayısının da 77 bin 711'e yükseldiğini kaydetti.

17.15: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Şehir Hastanesinde depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. AK Partili Çelik, "Bu yağma olayları karşısında son derece acımasız olacağız. Bir kere daha uyarıyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kararlı ve net davranacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

17.09: Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan Mustafa Şirhat (22), Ela Şirhat (17) ve Ahmet El Musa (6) isimli akrabalar, arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldı.

Kurtarma çalışmaları sırasında bacağı enkaz parçalarına sıkışan Ela Şirhat ekiplerden döner istedi.

16.45: Depremden 108 saat sonra, Hatay'da arama- kurtarma çalışması yapılan enkazdan anne ile 3 çocuğunu sağ çıkarıldı.  Zamana karşı yarışan ekipler, 3 saatlik çalışmanın ardından Neslihan Karadeniz (41) ve çocukları Fatma (21), Münire (15) ve Ramazan'ı (7) enkazdan kurtardı. Anne ve 3 çocuğu, sağlık ekiplerine teslim edildi.

16.21: Osmaniye'de bugün meydana gelen artçı sarsıntıda, 4 katlı bina yıkıldı. Boş olmadığı belirtilen binanın enkazında, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

15.20: Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Arzu apartmanının enkazında toplam 8 kişi sağ kurtarıldı.

Sabah Furkan ailesinin 6 ferdine kavuşmuştu. Aynı apartmanda 2 kişi daha sağ olarak kurtuldu. Deprem sırasında Sakarya'da bulunan üniversite öğrencisi Sude Kılınç'a müjdeli haber verildi. 107 saattir enkazda bulunan emekli polisler anne Raziye Kılınç (47) ve baba Hacı Mustafa Kılınç (48) sağ olarak kurtarıldı. Arama-kurtarma ekipleri de binadan çıkarılan 8 kişinin ardından sevinç gözyaşları döktü.

"UMUT HEP VAR, MUCİZELER HEP VAR"

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 'İnanılmaz bir an. Gözyaşlarımı tutamıyorum. Buradan 8 kişinin çıktığına şahit olduk. 'Umut hep var, mucizeler hep var' dedik' yorumunda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADIYAMAN'DA

15.00: Adıyaman'da deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Bölgede yaşanan yağmalarla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bazı kendilerini bilmezler soygun yapıyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimalleri yapanlar yakalandığında bunlara gerekli müeyyideleri uygulayacaktır.' dedi.

14.30: Ankara'dan deprem bölgesine şimdiye kadar karşılıklı 18 sefer yapılan Cumhurbaşkanlığı uçakları ile giderken arama-kurtarma ve sağlık personeli taşınırken, dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralının nakli sağlandı. Cumhurbaşkanlığı uçakları ile hasta ve yaralı depremzedelerin nakilleri sağlanmaya devam edilecek.

14.11: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 30 personel gönüllü olarak deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıktı.

13.50: Malatya'da enkaz altında kalan 40 yaşındaki bir kadının 106. saatte kurtarıldığı bildirildi.

YARDIM MALZEMELERİNİ ÇALDIĞI İDDİA EDİLENLERLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

13.45: Edirne'de depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı öne sürülen ve polis tarafından yakalanarak, gözaltına alınan Keşan Belediyesi'nden 4 kadın personel, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

13.37: Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde defin işlemlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderildi.

13.23: Afet bölgesinden tahliyelerimiz #AFAD koordinasyonunda devam ediyor. AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar Karayolu, Demiryolu, Havayolu aracılığıyla toplam 80 bin 863 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

13.15: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman'ın Kuyucak köyünde enkazdan çıkarılan 2 yaralı kadının, yolu kapalı köyden alınarak, ambulans helikopterle hastaneye ulaştırıldığını duyurdu. (Görüntüler için tıklayınız)

13.10: Gaziantep'in İslahiye ilçesinde umutlu bekleyiş devam ederken Gözde Apartmanı'nın enkazında 7 kişilik aileden ses alındığı bilgisi geldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor

13.01: AFAD, 'ÖNEMLİ DUYURU' olarak paylaştığı yeni açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a 'kişinin yaşadığına' yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklinde dezenformasyon amaçlı bilgiler paylaşılmaktadır. Resmi kurumların bilgilendirmeleri haricinde yapılan hiçbir bilgilendirmeye itibar edilmemesi önemle arz olunur. Bu tarz kirli bilgileri paylaşanlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

İSKENDERUN LİMANI'NDA SON DURUM

12.32: Denizcilik Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı'ndaki büyük yangının söndürüldüğünü açıklayarak, 'İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürülmüş olup binden fazla konteyner alanda tek tek ayrıştırılmaktadır. Limanımızın rehabilitasyonuna süratle başlanacaktır. Bölgede, İskenderun Bölge Liman Başkanlığı rutin olarak hizmet vermekte olup denizcilik faaliyetleri başlamıştır' denildi.

12.30: Kahramanmaraş'ta depremin 5. gününde devam eden arama kurtarma çalışmalarında binanın enkazından ses alındı. Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerinin enkazda yoğunlaştırdığı çalışmalar sonuç verdi. Enkazda mahsur kalan uzman çavuş Osman Fırat, PAK ekipleri tarafından depremin 103'üncü saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Osman Fırat, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

12.20: Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

12.07: Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında, depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve gözaltına alınan 37 kişiden 10'unun tutuklandığını duyurdu.

12.00: Ülke genelinden yardımlar sürerken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de kadınlar kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne teslim ediyor.

12.06: Adıyaman'da 104. saatte bir mucize daha gerçekleşti. CNN Türk muhabiri Serdar Er, Eyüp Ak isimli bir vatandaşın enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirdi. Hatay'da bulunan CNN Türk muhabiri Alparslan Çınar da enkazdan bir kişinin daha sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

11.54: Bakan Koca, 'Afet bölgesinde, doktor ve sağlık personeli olarak, 9.011 kişi görevlendirilmiştir. Sağlık tesislerimizde, 18.022’si doktor ve 111.699’u sağlık personeli olmak üzere 144.156 personel depremzedelere sağlık hizmeti vermektedir. Bölgede 14.435 UMKE ve 112 personeli var.' dedi.

11.51: Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ateş başında dinlenen ekipler, kısa süreli de olsa uyumaya çalışıyor.

11.50: Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan Zişan Kaya’nın (20) sağ olduğunu belirleyen ekipler, 8 saat boyunca Kaya’yı uyutmamaya çalıştı. Zişan depremden 101 saat sonra kurtarıldı.

11.09: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır. 101 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir" denildi.

LGS VE YKS AÇIKLAMASI

11.05: Bakan Özer, 'Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.' dedi.

11.00: Bakan Kurum, vatandaşların e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumunu öğrenebileceklerini açıkladı.

10.05: Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arzu apartmanında enkaz altından 102. saatte peş peşe güzel haberler geldi. CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 17 yaşındaki Dilan Oktay'ın enkaz altında sağ şekilde kurtarıldığını açıkladı. Aynı dakikalarda apartmanın enkazından 52 yaşındaki Kadri Oktay da enkazdan sağ çıkarıldı.

Öte yandan Arzu apartmanında mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Oktay ailesinin şu ana kadar 6 ferdi enkazdan sağ kurtarıldı.

09.25: AFAD'dan yapılan açıklamada vefat edenlerin sayısının 18 bin 342, yaralı sayısının 74 bin 242 olduğu açıklandı.

09.21: Depremzedelerin tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları bugün 26 bin 699 vatandaşı taşıyacaklarını duyurdu..

08.46: Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Günaçti'nin, Hatay'da sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu yaşamını yitirdiğini  duyurdu.

08.35: Hatay'da Hikmet Yiğitbaş 10 saattir çıkarılmaya çalışılıyordu. Beklenen haber 100. saatte geldi. 30 yaşında İnşaat Mühendisi olan Yiğitbaş ekiplerin yoğun çalışması sonrası enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. 35 yaşındaki Rıdvan da sağ olarak enkazdan kurtarılırken aynı enkazdan 1 kişinin daha kurtarıldığı bildirildi. CNN Türk muhabiri Enver Kaptanoğlu, 10 saatlik çalışmanın ardından enkazdan çıkarılan Serhat'ın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aynı dakikalarda bir mucize kurtuluş haberi de Diyarbakır'dan geldi. Enkaz altında kalan bir kişinin sağ kurtarıldığını açıkladı. 5 dakika önce kurtarılan annenin ardından şimdi de 9 yaşındaki oğlu enkazdan çıkarıldı.

07.55: Enkaz çalışmalarının 99. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı'ndan 36 yaşındaki Cemile Hasar adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

07.50: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliği 10.45 km olarak paylaştı.

05.20: Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07: Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

04.57: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman'ın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, enkaz çalışmalarının ardından konteyner kent kurma çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Adıyaman genelinde depremden dolayı maalesef 3 bin 105 vatandaşımızı kaybettik. Bunun 2 bin 195'i Adıyaman merkezinde. 9 bin 716 yaralımız var. Bunların da 7 bin 385 tanesini de merkezde. Yine Adıyaman merkezde yıkılan bina sayısı 923, Adıyaman genelinde de toplam 1939'dür" dedi.

04.53: Hatay'ın Samandağ ilçesinde enkaz altından 90 saat sonra 10 günlük Yağız bebek ve annesi enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

03.10: Kahramanmaraş’taki 107 depremzede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakla İstanbul’a getirildi.

00.30: Kahramanmaraş'ta depremin 92. saatinde Hatice anne ve kızı Mihriban enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

00.16: Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki bir binanın enkazından 90 saat sonra 55 yaşındaki Canan Geçeci yaralı olarak kurtarıldı.

00.11: Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan 8 yaşındaki Yavuz Türkmen, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

00.06: MSB: Gaziantep’te görev yapan 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personelimizin çalışmaları sonucunda bir vatandaşımız daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

00.01: Kahramanmaraş  merkezli depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan Bilir Apartmanı’nın enkazında kalan 13 yaşındaki Ayşegül Bilir, Yalova Çınarcık itfaiye ekiplerince 86 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem bölgesinden yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı: 72 saaten sonra kritik saatler. Son 24 saatte 121 vatandaşımız sağ kurtarıldı. 17 bin 674 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 72 bin 879 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

20.05: İstanbul Valiliği, deprem bölgesine 324 uçakla 26 bin 883 personel ile 5 bin 675 çadırın gönderildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada "Saat 19.00 itibarıyla İstanbul’dan toplam 324 uçak, 42 kargo uçağı, 2 gemi, 3 tren, 26 bin 883 personelimiz ve AFAD gönüllülerimiz, 4 milyon 374 bin 631 battaniye, 326 bin 651 ısıtıcı ve soba ile 5 bin 675 çadırın başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerine sevk edildi" denildi.

20.03:  Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede kesintisiz iletişim sağlanması için operasyon ekiplerinin saha yıkımları ve enerji kesintilerine rağmen insan üstü çaba gösterdiğini belirten Erkan, “Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gereğini yapacağız. İletişim altyapısını onarmak için tüm zorluklara rağmen var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

19.42: Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekipleri Ayşegül Türkmen'i 111 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarttı. 112.saatte anne ve 2 kızı kurtarıldı.

18.34: Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyar 975 milyon 532 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandığını açıkladı.

17.56: Depremin 109. saatinde de mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta bir kişi daha enkaz altından sağ çıkarıldı.

'ÖLÜM REZİDANSI'NIN SAHİBİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

17.53: Hatay’daki Rönesans Rezidansın sahibi Mehmet Yaşar Çoşkun yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalima'nında yakalandı.

17.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybı sayısının 19 bin 388'e, yaralı sayısının da 77 bin 711'e yükseldiğini kaydetti.

17.15: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Şehir Hastanesinde depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. AK Partili Çelik, "Bu yağma olayları karşısında son derece acımasız olacağız. Bir kere daha uyarıyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kararlı ve net davranacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

17.09: Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan Mustafa Şirhat (22), Ela Şirhat (17) ve Ahmet El Musa (6) isimli akrabalar, arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldı.

Kurtarma çalışmaları sırasında bacağı enkaz parçalarına sıkışan Ela Şirhat ekiplerden döner istedi.

16.45: Depremden 108 saat sonra, Hatay'da arama- kurtarma çalışması yapılan enkazdan anne ile 3 çocuğunu sağ çıkarıldı.  Zamana karşı yarışan ekipler, 3 saatlik çalışmanın ardından Neslihan Karadeniz (41) ve çocukları Fatma (21), Münire (15) ve Ramazan'ı (7) enkazdan kurtardı. Anne ve 3 çocuğu, sağlık ekiplerine teslim edildi.

16.21: Osmaniye'de bugün meydana gelen artçı sarsıntıda, 4 katlı bina yıkıldı. Boş olmadığı belirtilen binanın enkazında, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

15.20: Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Arzu apartmanının enkazında toplam 8 kişi sağ kurtarıldı.

Sabah Furkan ailesinin 6 ferdine kavuşmuştu. Aynı apartmanda 2 kişi daha sağ olarak kurtuldu. Deprem sırasında Sakarya'da bulunan üniversite öğrencisi Sude Kılınç'a müjdeli haber verildi. 107 saattir enkazda bulunan emekli polisler anne Raziye Kılınç (47) ve baba Hacı Mustafa Kılınç (48) sağ olarak kurtarıldı. Arama-kurtarma ekipleri de binadan çıkarılan 8 kişinin ardından sevinç gözyaşları döktü.

"UMUT HEP VAR, MUCİZELER HEP VAR"

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 'İnanılmaz bir an. Gözyaşlarımı tutamıyorum. Buradan 8 kişinin çıktığına şahit olduk. 'Umut hep var, mucizeler hep var' dedik' yorumunda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADIYAMAN'DA

15.00: Adıyaman'da deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Bölgede yaşanan yağmalarla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bazı kendilerini bilmezler soygun yapıyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimalleri yapanlar yakalandığında bunlara gerekli müeyyideleri uygulayacaktır.' dedi.

14.30: Ankara'dan deprem bölgesine şimdiye kadar karşılıklı 18 sefer yapılan Cumhurbaşkanlığı uçakları ile giderken arama-kurtarma ve sağlık personeli taşınırken, dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralının nakli sağlandı. Cumhurbaşkanlığı uçakları ile hasta ve yaralı depremzedelerin nakilleri sağlanmaya devam edilecek.

14.11: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 30 personel gönüllü olarak deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıktı.

13.50: Malatya'da enkaz altında kalan 40 yaşındaki bir kadının 106. saatte kurtarıldığı bildirildi.

YARDIM MALZEMELERİNİ ÇALDIĞI İDDİA EDİLENLERLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

13.45: Edirne'de depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı öne sürülen ve polis tarafından yakalanarak, gözaltına alınan Keşan Belediyesi'nden 4 kadın personel, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

13.37: Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde defin işlemlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderildi.

13.23: Afet bölgesinden tahliyelerimiz #AFAD koordinasyonunda devam ediyor. AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar Karayolu, Demiryolu, Havayolu aracılığıyla toplam 80 bin 863 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

13.15: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman'ın Kuyucak köyünde enkazdan çıkarılan 2 yaralı kadının, yolu kapalı köyden alınarak, ambulans helikopterle hastaneye ulaştırıldığını duyurdu. (Görüntüler için tıklayınız)

13.10: Gaziantep'in İslahiye ilçesinde umutlu bekleyiş devam ederken Gözde Apartmanı'nın enkazında 7 kişilik aileden ses alındığı bilgisi geldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor

13.01: AFAD, 'ÖNEMLİ DUYURU' olarak paylaştığı yeni açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a 'kişinin yaşadığına' yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklinde dezenformasyon amaçlı bilgiler paylaşılmaktadır. Resmi kurumların bilgilendirmeleri haricinde yapılan hiçbir bilgilendirmeye itibar edilmemesi önemle arz olunur. Bu tarz kirli bilgileri paylaşanlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

İSKENDERUN LİMANI'NDA SON DURUM

12.32: Denizcilik Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı'ndaki büyük yangının söndürüldüğünü açıklayarak, 'İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürülmüş olup binden fazla konteyner alanda tek tek ayrıştırılmaktadır. Limanımızın rehabilitasyonuna süratle başlanacaktır. Bölgede, İskenderun Bölge Liman Başkanlığı rutin olarak hizmet vermekte olup denizcilik faaliyetleri başlamıştır' denildi.

12.30: Kahramanmaraş'ta depremin 5. gününde devam eden arama kurtarma çalışmalarında binanın enkazından ses alındı. Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerinin enkazda yoğunlaştırdığı çalışmalar sonuç verdi. Enkazda mahsur kalan uzman çavuş Osman Fırat, PAK ekipleri tarafından depremin 103'üncü saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Osman Fırat, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

12.20: Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

12.07: Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında, depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve gözaltına alınan 37 kişiden 10'unun tutuklandığını duyurdu.

12.00: Ülke genelinden yardımlar sürerken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de kadınlar kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne teslim ediyor.

12.06: Adıyaman'da 104. saatte bir mucize daha gerçekleşti. CNN Türk muhabiri Serdar Er, Eyüp Ak isimli bir vatandaşın enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirdi. Hatay'da bulunan CNN Türk muhabiri Alparslan Çınar da enkazdan bir kişinin daha sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

11.54: Bakan Koca, 'Afet bölgesinde, doktor ve sağlık personeli olarak, 9.011 kişi görevlendirilmiştir. Sağlık tesislerimizde, 18.022’si doktor ve 111.699’u sağlık personeli olmak üzere 144.156 personel depremzedelere sağlık hizmeti vermektedir. Bölgede 14.435 UMKE ve 112 personeli var.' dedi.

11.51: Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ateş başında dinlenen ekipler, kısa süreli de olsa uyumaya çalışıyor.

11.50: Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan Zişan Kaya’nın (20) sağ olduğunu belirleyen ekipler, 8 saat boyunca Kaya’yı uyutmamaya çalıştı. Zişan depremden 101 saat sonra kurtarıldı.

11.09: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır. 101 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir" denildi.

LGS VE YKS AÇIKLAMASI

11.05: Bakan Özer, 'Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.' dedi.

11.00: Bakan Kurum, vatandaşların e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumunu öğrenebileceklerini açıkladı.

10.05: Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arzu apartmanında enkaz altından 102. saatte peş peşe güzel haberler geldi. CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 17 yaşındaki Dilan Oktay'ın enkaz altında sağ şekilde kurtarıldığını açıkladı. Aynı dakikalarda apartmanın enkazından 52 yaşındaki Kadri Oktay da enkazdan sağ çıkarıldı.

Öte yandan Arzu apartmanında mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Oktay ailesinin şu ana kadar 6 ferdi enkazdan sağ kurtarıldı.

09.25: AFAD'dan yapılan açıklamada vefat edenlerin sayısının 18 bin 342, yaralı sayısının 74 bin 242 olduğu açıklandı.

09.21: Depremzedelerin tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları bugün 26 bin 699 vatandaşı taşıyacaklarını duyurdu..

08.46: Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Günaçti'nin, Hatay'da sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu yaşamını yitirdiğini  duyurdu.

08.35: Hatay'da Hikmet Yiğitbaş 10 saattir çıkarılmaya çalışılıyordu. Beklenen haber 100. saatte geldi. 30 yaşında İnşaat Mühendisi olan Yiğitbaş ekiplerin yoğun çalışması sonrası enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. 35 yaşındaki Rıdvan da sağ olarak enkazdan kurtarılırken aynı enkazdan 1 kişinin daha kurtarıldığı bildirildi. CNN Türk muhabiri Enver Kaptanoğlu, 10 saatlik çalışmanın ardından enkazdan çıkarılan Serhat'ın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aynı dakikalarda bir mucize kurtuluş haberi de Diyarbakır'dan geldi. Enkaz altında kalan bir kişinin sağ kurtarıldığını açıkladı. 5 dakika önce kurtarılan annenin ardından şimdi de 9 yaşındaki oğlu enkazdan çıkarıldı.

07.55: Enkaz çalışmalarının 99. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı'ndan 36 yaşındaki Cemile Hasar adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

07.50: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliği 10.45 km olarak paylaştı.

05.20: Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07: Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

04.57: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman'ın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, enkaz çalışmalarının ardından konteyner kent kurma çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Adıyaman genelinde depremden dolayı maalesef 3 bin 105 vatandaşımızı kaybettik. Bunun 2 bin 195'i Adıyaman merkezinde. 9 bin 716 yaralımız var. Bunların da 7 bin 385 tanesini de merkezde. Yine Adıyaman merkezde yıkılan bina sayısı 923, Adıyaman genelinde de toplam 1939'dür" dedi.

04.53: Hatay'ın Samandağ ilçesinde enkaz altından 90 saat sonra 10 günlük Yağız bebek ve annesi enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

03.10: Kahramanmaraş’taki 107 depremzede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakla İstanbul’a getirildi.

00.30: Kahramanmaraş'ta depremin 92. saatinde Hatice anne ve kızı Mihriban enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

00.16: Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki bir binanın enkazından 90 saat sonra 55 yaşındaki Canan Geçeci yaralı olarak kurtarıldı.

00.11: Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan 8 yaşındaki Yavuz Türkmen, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

00.06: MSB: Gaziantep’te görev yapan 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personelimizin çalışmaları sonucunda bir vatandaşımız daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

00.01: Kahramanmaraş  merkezli depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan Bilir Apartmanı’nın enkazında kalan 13 yaşındaki Ayşegül Bilir, Yalova Çınarcık itfaiye ekiplerince 86 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem bölgesinden yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı: 72 saaten sonra kritik saatler. Son 24 saatte 121 vatandaşımız sağ kurtarıldı. 17 bin 674 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 72 bin 879 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

20.05: İstanbul Valiliği, deprem bölgesine 324 uçakla 26 bin 883 personel ile 5 bin 675 çadırın gönderildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada "Saat 19.00 itibarıyla İstanbul’dan toplam 324 uçak, 42 kargo uçağı, 2 gemi, 3 tren, 26 bin 883 personelimiz ve AFAD gönüllülerimiz, 4 milyon 374 bin 631 battaniye, 326 bin 651 ısıtıcı ve soba ile 5 bin 675 çadırın başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerine sevk edildi" denildi.

20.03:  Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede kesintisiz iletişim sağlanması için operasyon ekiplerinin saha yıkımları ve enerji kesintilerine rağmen insan üstü çaba gösterdiğini belirten Erkan, “Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gereğini yapacağız. İletişim altyapısını onarmak için tüm zorluklara rağmen var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

19.42: Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekipleri Ayşegül Türkmen'i 111 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarttı. 112.saatte anne ve 2 kızı kurtarıldı.

18.34: Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyar 975 milyon 532 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandığını açıkladı.

17.56: Depremin 109. saatinde de mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta bir kişi daha enkaz altından sağ çıkarıldı.

'ÖLÜM REZİDANSI'NIN SAHİBİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

17.53: Hatay’daki Rönesans Rezidansın sahibi Mehmet Yaşar Çoşkun yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalima'nında yakalandı.

17.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybı sayısının 19 bin 388'e, yaralı sayısının da 77 bin 711'e yükseldiğini kaydetti.

17.15: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Şehir Hastanesinde depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. AK Partili Çelik, "Bu yağma olayları karşısında son derece acımasız olacağız. Bir kere daha uyarıyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kararlı ve net davranacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

17.09: Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan Mustafa Şirhat (22), Ela Şirhat (17) ve Ahmet El Musa (6) isimli akrabalar, arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldı.

Kurtarma çalışmaları sırasında bacağı enkaz parçalarına sıkışan Ela Şirhat ekiplerden döner istedi.

16.45: Depremden 108 saat sonra, Hatay'da arama- kurtarma çalışması yapılan enkazdan anne ile 3 çocuğunu sağ çıkarıldı.  Zamana karşı yarışan ekipler, 3 saatlik çalışmanın ardından Neslihan Karadeniz (41) ve çocukları Fatma (21), Münire (15) ve Ramazan'ı (7) enkazdan kurtardı. Anne ve 3 çocuğu, sağlık ekiplerine teslim edildi.

16.21: Osmaniye'de bugün meydana gelen artçı sarsıntıda, 4 katlı bina yıkıldı. Boş olmadığı belirtilen binanın enkazında, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

15.20: Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Arzu apartmanının enkazında toplam 8 kişi sağ kurtarıldı.

Sabah Furkan ailesinin 6 ferdine kavuşmuştu. Aynı apartmanda 2 kişi daha sağ olarak kurtuldu. Deprem sırasında Sakarya'da bulunan üniversite öğrencisi Sude Kılınç'a müjdeli haber verildi. 107 saattir enkazda bulunan emekli polisler anne Raziye Kılınç (47) ve baba Hacı Mustafa Kılınç (48) sağ olarak kurtarıldı. Arama-kurtarma ekipleri de binadan çıkarılan 8 kişinin ardından sevinç gözyaşları döktü.

"UMUT HEP VAR, MUCİZELER HEP VAR"

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 'İnanılmaz bir an. Gözyaşlarımı tutamıyorum. Buradan 8 kişinin çıktığına şahit olduk. 'Umut hep var, mucizeler hep var' dedik' yorumunda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADIYAMAN'DA

15.00: Adıyaman'da deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Bölgede yaşanan yağmalarla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bazı kendilerini bilmezler soygun yapıyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimalleri yapanlar yakalandığında bunlara gerekli müeyyideleri uygulayacaktır.' dedi.

14.30: Ankara'dan deprem bölgesine şimdiye kadar karşılıklı 18 sefer yapılan Cumhurbaşkanlığı uçakları ile giderken arama-kurtarma ve sağlık personeli taşınırken, dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralının nakli sağlandı. Cumhurbaşkanlığı uçakları ile hasta ve yaralı depremzedelerin nakilleri sağlanmaya devam edilecek.

14.11: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 30 personel gönüllü olarak deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıktı.

13.50: Malatya'da enkaz altında kalan 40 yaşındaki bir kadının 106. saatte kurtarıldığı bildirildi.

YARDIM MALZEMELERİNİ ÇALDIĞI İDDİA EDİLENLERLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

13.45: Edirne'de depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı öne sürülen ve polis tarafından yakalanarak, gözaltına alınan Keşan Belediyesi'nden 4 kadın personel, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

13.37: Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde defin işlemlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderildi.

13.23: Afet bölgesinden tahliyelerimiz #AFAD koordinasyonunda devam ediyor. AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar Karayolu, Demiryolu, Havayolu aracılığıyla toplam 80 bin 863 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

13.15: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman'ın Kuyucak köyünde enkazdan çıkarılan 2 yaralı kadının, yolu kapalı köyden alınarak, ambulans helikopterle hastaneye ulaştırıldığını duyurdu. (Görüntüler için tıklayınız)

13.10: Gaziantep'in İslahiye ilçesinde umutlu bekleyiş devam ederken Gözde Apartmanı'nın enkazında 7 kişilik aileden ses alındığı bilgisi geldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor

13.01: AFAD, 'ÖNEMLİ DUYURU' olarak paylaştığı yeni açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a 'kişinin yaşadığına' yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklinde dezenformasyon amaçlı bilgiler paylaşılmaktadır. Resmi kurumların bilgilendirmeleri haricinde yapılan hiçbir bilgilendirmeye itibar edilmemesi önemle arz olunur. Bu tarz kirli bilgileri paylaşanlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

İSKENDERUN LİMANI'NDA SON DURUM

12.32: Denizcilik Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı'ndaki büyük yangının söndürüldüğünü açıklayarak, 'İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürülmüş olup binden fazla konteyner alanda tek tek ayrıştırılmaktadır. Limanımızın rehabilitasyonuna süratle başlanacaktır. Bölgede, İskenderun Bölge Liman Başkanlığı rutin olarak hizmet vermekte olup denizcilik faaliyetleri başlamıştır' denildi.

12.30: Kahramanmaraş'ta depremin 5. gününde devam eden arama kurtarma çalışmalarında binanın enkazından ses alındı. Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerinin enkazda yoğunlaştırdığı çalışmalar sonuç verdi. Enkazda mahsur kalan uzman çavuş Osman Fırat, PAK ekipleri tarafından depremin 103'üncü saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Osman Fırat, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

12.20: Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

12.07: Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında, depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve gözaltına alınan 37 kişiden 10'unun tutuklandığını duyurdu.

12.00: Ülke genelinden yardımlar sürerken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de kadınlar kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne teslim ediyor.

12.06: Adıyaman'da 104. saatte bir mucize daha gerçekleşti. CNN Türk muhabiri Serdar Er, Eyüp Ak isimli bir vatandaşın enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirdi. Hatay'da bulunan CNN Türk muhabiri Alparslan Çınar da enkazdan bir kişinin daha sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

11.54: Bakan Koca, 'Afet bölgesinde, doktor ve sağlık personeli olarak, 9.011 kişi görevlendirilmiştir. Sağlık tesislerimizde, 18.022’si doktor ve 111.699’u sağlık personeli olmak üzere 144.156 personel depremzedelere sağlık hizmeti vermektedir. Bölgede 14.435 UMKE ve 112 personeli var.' dedi.

11.51: Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ateş başında dinlenen ekipler, kısa süreli de olsa uyumaya çalışıyor.

11.50: Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan Zişan Kaya’nın (20) sağ olduğunu belirleyen ekipler, 8 saat boyunca Kaya’yı uyutmamaya çalıştı. Zişan depremden 101 saat sonra kurtarıldı.

11.09: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır. 101 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir" denildi.

LGS VE YKS AÇIKLAMASI

11.05: Bakan Özer, 'Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.' dedi.

11.00: Bakan Kurum, vatandaşların e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumunu öğrenebileceklerini açıkladı.

10.05: Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arzu apartmanında enkaz altından 102. saatte peş peşe güzel haberler geldi. CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 17 yaşındaki Dilan Oktay'ın enkaz altında sağ şekilde kurtarıldığını açıkladı. Aynı dakikalarda apartmanın enkazından 52 yaşındaki Kadri Oktay da enkazdan sağ çıkarıldı.

Öte yandan Arzu apartmanında mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Oktay ailesinin şu ana kadar 6 ferdi enkazdan sağ kurtarıldı.

09.25: AFAD'dan yapılan açıklamada vefat edenlerin sayısının 18 bin 342, yaralı sayısının 74 bin 242 olduğu açıklandı.

09.21: Depremzedelerin tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları bugün 26 bin 699 vatandaşı taşıyacaklarını duyurdu..

08.46: Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Günaçti'nin, Hatay'da sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu yaşamını yitirdiğini  duyurdu.

08.35: Hatay'da Hikmet Yiğitbaş 10 saattir çıkarılmaya çalışılıyordu. Beklenen haber 100. saatte geldi. 30 yaşında İnşaat Mühendisi olan Yiğitbaş ekiplerin yoğun çalışması sonrası enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. 35 yaşındaki Rıdvan da sağ olarak enkazdan kurtarılırken aynı enkazdan 1 kişinin daha kurtarıldığı bildirildi. CNN Türk muhabiri Enver Kaptanoğlu, 10 saatlik çalışmanın ardından enkazdan çıkarılan Serhat'ın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aynı dakikalarda bir mucize kurtuluş haberi de Diyarbakır'dan geldi. Enkaz altında kalan bir kişinin sağ kurtarıldığını açıkladı. 5 dakika önce kurtarılan annenin ardından şimdi de 9 yaşındaki oğlu enkazdan çıkarıldı.

07.55: Enkaz çalışmalarının 99. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı'ndan 36 yaşındaki Cemile Hasar adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

07.50: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliği 10.45 km olarak paylaştı.

05.20: Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07: Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

04.57: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman'ın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, enkaz çalışmalarının ardından konteyner kent kurma çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Adıyaman genelinde depremden dolayı maalesef 3 bin 105 vatandaşımızı kaybettik. Bunun 2 bin 195'i Adıyaman merkezinde. 9 bin 716 yaralımız var. Bunların da 7 bin 385 tanesini de merkezde. Yine Adıyaman merkezde yıkılan bina sayısı 923, Adıyaman genelinde de toplam 1939'dür" dedi.

04.53: Hatay'ın Samandağ ilçesinde enkaz altından 90 saat sonra 10 günlük Yağız bebek ve annesi enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

03.10: Kahramanmaraş’taki 107 depremzede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakla İstanbul’a getirildi.

00.30: Kahramanmaraş'ta depremin 92. saatinde Hatice anne ve kızı Mihriban enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

00.16: Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki bir binanın enkazından 90 saat sonra 55 yaşındaki Canan Geçeci yaralı olarak kurtarıldı.

00.11: Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan 8 yaşındaki Yavuz Türkmen, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

00.06: MSB: Gaziantep’te görev yapan 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personelimizin çalışmaları sonucunda bir vatandaşımız daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

00.01: Kahramanmaraş  merkezli depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan Bilir Apartmanı’nın enkazında kalan 13 yaşındaki Ayşegül Bilir, Yalova Çınarcık itfaiye ekiplerince 86 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem bölgesinden yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı: 72 saaten sonra kritik saatler. Son 24 saatte 121 vatandaşımız sağ kurtarıldı. 17 bin 674 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 72 bin 879 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

20.05: İstanbul Valiliği, deprem bölgesine 324 uçakla 26 bin 883 personel ile 5 bin 675 çadırın gönderildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada "Saat 19.00 itibarıyla İstanbul’dan toplam 324 uçak, 42 kargo uçağı, 2 gemi, 3 tren, 26 bin 883 personelimiz ve AFAD gönüllülerimiz, 4 milyon 374 bin 631 battaniye, 326 bin 651 ısıtıcı ve soba ile 5 bin 675 çadırın başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerine sevk edildi" denildi.

20.03:  Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede kesintisiz iletişim sağlanması için operasyon ekiplerinin saha yıkımları ve enerji kesintilerine rağmen insan üstü çaba gösterdiğini belirten Erkan, “Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gereğini yapacağız. İletişim altyapısını onarmak için tüm zorluklara rağmen var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

19.42: Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekipleri Ayşegül Türkmen'i 111 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarttı. 112.saatte anne ve 2 kızı kurtarıldı.

18.34: Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyar 975 milyon 532 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandığını açıkladı.

17.56: Depremin 109. saatinde de mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta bir kişi daha enkaz altından sağ çıkarıldı.

'ÖLÜM REZİDANSI'NIN SAHİBİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

17.53: Hatay’daki Rönesans Rezidansın sahibi Mehmet Yaşar Çoşkun yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalima'nında yakalandı.

17.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybı sayısının 19 bin 388'e, yaralı sayısının da 77 bin 711'e yükseldiğini kaydetti.

17.15: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Şehir Hastanesinde depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. AK Partili Çelik, "Bu yağma olayları karşısında son derece acımasız olacağız. Bir kere daha uyarıyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kararlı ve net davranacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

17.09: Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan Mustafa Şirhat (22), Ela Şirhat (17) ve Ahmet El Musa (6) isimli akrabalar, arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldı.

Kurtarma çalışmaları sırasında bacağı enkaz parçalarına sıkışan Ela Şirhat ekiplerden döner istedi.

16.45: Depremden 108 saat sonra, Hatay'da arama- kurtarma çalışması yapılan enkazdan anne ile 3 çocuğunu sağ çıkarıldı.  Zamana karşı yarışan ekipler, 3 saatlik çalışmanın ardından Neslihan Karadeniz (41) ve çocukları Fatma (21), Münire (15) ve Ramazan'ı (7) enkazdan kurtardı. Anne ve 3 çocuğu, sağlık ekiplerine teslim edildi.

16.21: Osmaniye'de bugün meydana gelen artçı sarsıntıda, 4 katlı bina yıkıldı. Boş olmadığı belirtilen binanın enkazında, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

15.20: Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Arzu apartmanının enkazında toplam 8 kişi sağ kurtarıldı.

Sabah Furkan ailesinin 6 ferdine kavuşmuştu. Aynı apartmanda 2 kişi daha sağ olarak kurtuldu. Deprem sırasında Sakarya'da bulunan üniversite öğrencisi Sude Kılınç'a müjdeli haber verildi. 107 saattir enkazda bulunan emekli polisler anne Raziye Kılınç (47) ve baba Hacı Mustafa Kılınç (48) sağ olarak kurtarıldı. Arama-kurtarma ekipleri de binadan çıkarılan 8 kişinin ardından sevinç gözyaşları döktü.

"UMUT HEP VAR, MUCİZELER HEP VAR"

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 'İnanılmaz bir an. Gözyaşlarımı tutamıyorum. Buradan 8 kişinin çıktığına şahit olduk. 'Umut hep var, mucizeler hep var' dedik' yorumunda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADIYAMAN'DA

15.00: Adıyaman'da deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Bölgede yaşanan yağmalarla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bazı kendilerini bilmezler soygun yapıyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimalleri yapanlar yakalandığında bunlara gerekli müeyyideleri uygulayacaktır.' dedi.

14.30: Ankara'dan deprem bölgesine şimdiye kadar karşılıklı 18 sefer yapılan Cumhurbaşkanlığı uçakları ile giderken arama-kurtarma ve sağlık personeli taşınırken, dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralının nakli sağlandı. Cumhurbaşkanlığı uçakları ile hasta ve yaralı depremzedelerin nakilleri sağlanmaya devam edilecek.

14.11: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 30 personel gönüllü olarak deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıktı.

13.50: Malatya'da enkaz altında kalan 40 yaşındaki bir kadının 106. saatte kurtarıldığı bildirildi.

YARDIM MALZEMELERİNİ ÇALDIĞI İDDİA EDİLENLERLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

13.45: Edirne'de depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı öne sürülen ve polis tarafından yakalanarak, gözaltına alınan Keşan Belediyesi'nden 4 kadın personel, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

13.37: Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde defin işlemlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderildi.

13.23: Afet bölgesinden tahliyelerimiz #AFAD koordinasyonunda devam ediyor. AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar Karayolu, Demiryolu, Havayolu aracılığıyla toplam 80 bin 863 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

13.15: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman'ın Kuyucak köyünde enkazdan çıkarılan 2 yaralı kadının, yolu kapalı köyden alınarak, ambulans helikopterle hastaneye ulaştırıldığını duyurdu. (Görüntüler için tıklayınız)

13.10: Gaziantep'in İslahiye ilçesinde umutlu bekleyiş devam ederken Gözde Apartmanı'nın enkazında 7 kişilik aileden ses alındığı bilgisi geldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor

13.01: AFAD, 'ÖNEMLİ DUYURU' olarak paylaştığı yeni açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a 'kişinin yaşadığına' yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklinde dezenformasyon amaçlı bilgiler paylaşılmaktadır. Resmi kurumların bilgilendirmeleri haricinde yapılan hiçbir bilgilendirmeye itibar edilmemesi önemle arz olunur. Bu tarz kirli bilgileri paylaşanlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

İSKENDERUN LİMANI'NDA SON DURUM

12.32: Denizcilik Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı'ndaki büyük yangının söndürüldüğünü açıklayarak, 'İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürülmüş olup binden fazla konteyner alanda tek tek ayrıştırılmaktadır. Limanımızın rehabilitasyonuna süratle başlanacaktır. Bölgede, İskenderun Bölge Liman Başkanlığı rutin olarak hizmet vermekte olup denizcilik faaliyetleri başlamıştır' denildi.

12.30: Kahramanmaraş'ta depremin 5. gününde devam eden arama kurtarma çalışmalarında binanın enkazından ses alındı. Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerinin enkazda yoğunlaştırdığı çalışmalar sonuç verdi. Enkazda mahsur kalan uzman çavuş Osman Fırat, PAK ekipleri tarafından depremin 103'üncü saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Osman Fırat, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

12.20: Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

12.07: Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında, depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve gözaltına alınan 37 kişiden 10'unun tutuklandığını duyurdu.

12.00: Ülke genelinden yardımlar sürerken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de kadınlar kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne teslim ediyor.

12.06: Adıyaman'da 104. saatte bir mucize daha gerçekleşti. CNN Türk muhabiri Serdar Er, Eyüp Ak isimli bir vatandaşın enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirdi. Hatay'da bulunan CNN Türk muhabiri Alparslan Çınar da enkazdan bir kişinin daha sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

11.54: Bakan Koca, 'Afet bölgesinde, doktor ve sağlık personeli olarak, 9.011 kişi görevlendirilmiştir. Sağlık tesislerimizde, 18.022’si doktor ve 111.699’u sağlık personeli olmak üzere 144.156 personel depremzedelere sağlık hizmeti vermektedir. Bölgede 14.435 UMKE ve 112 personeli var.' dedi.

11.51: Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ateş başında dinlenen ekipler, kısa süreli de olsa uyumaya çalışıyor.

11.50: Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan Zişan Kaya’nın (20) sağ olduğunu belirleyen ekipler, 8 saat boyunca Kaya’yı uyutmamaya çalıştı. Zişan depremden 101 saat sonra kurtarıldı.

11.09: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır. 101 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir" denildi.

LGS VE YKS AÇIKLAMASI

11.05: Bakan Özer, 'Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.' dedi.

11.00: Bakan Kurum, vatandaşların e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumunu öğrenebileceklerini açıkladı.

10.05: Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arzu apartmanında enkaz altından 102. saatte peş peşe güzel haberler geldi. CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 17 yaşındaki Dilan Oktay'ın enkaz altında sağ şekilde kurtarıldığını açıkladı. Aynı dakikalarda apartmanın enkazından 52 yaşındaki Kadri Oktay da enkazdan sağ çıkarıldı.

Öte yandan Arzu apartmanında mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Oktay ailesinin şu ana kadar 6 ferdi enkazdan sağ kurtarıldı.

09.25: AFAD'dan yapılan açıklamada vefat edenlerin sayısının 18 bin 342, yaralı sayısının 74 bin 242 olduğu açıklandı.

09.21: Depremzedelerin tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları bugün 26 bin 699 vatandaşı taşıyacaklarını duyurdu..

08.46: Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Günaçti'nin, Hatay'da sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu yaşamını yitirdiğini  duyurdu.

08.35: Hatay'da Hikmet Yiğitbaş 10 saattir çıkarılmaya çalışılıyordu. Beklenen haber 100. saatte geldi. 30 yaşında İnşaat Mühendisi olan Yiğitbaş ekiplerin yoğun çalışması sonrası enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. 35 yaşındaki Rıdvan da sağ olarak enkazdan kurtarılırken aynı enkazdan 1 kişinin daha kurtarıldığı bildirildi. CNN Türk muhabiri Enver Kaptanoğlu, 10 saatlik çalışmanın ardından enkazdan çıkarılan Serhat'ın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aynı dakikalarda bir mucize kurtuluş haberi de Diyarbakır'dan geldi. Enkaz altında kalan bir kişinin sağ kurtarıldığını açıkladı. 5 dakika önce kurtarılan annenin ardından şimdi de 9 yaşındaki oğlu enkazdan çıkarıldı.

07.55: Enkaz çalışmalarının 99. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı'ndan 36 yaşındaki Cemile Hasar adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

07.50: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliği 10.45 km olarak paylaştı.

05.20: Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07: Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

04.57: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman'ın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, enkaz çalışmalarının ardından konteyner kent kurma çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Adıyaman genelinde depremden dolayı maalesef 3 bin 105 vatandaşımızı kaybettik. Bunun 2 bin 195'i Adıyaman merkezinde. 9 bin 716 yaralımız var. Bunların da 7 bin 385 tanesini de merkezde. Yine Adıyaman merkezde yıkılan bina sayısı 923, Adıyaman genelinde de toplam 1939'dür" dedi.

04.53: Hatay'ın Samandağ ilçesinde enkaz altından 90 saat sonra 10 günlük Yağız bebek ve annesi enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

03.10: Kahramanmaraş’taki 107 depremzede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakla İstanbul’a getirildi.

00.30: Kahramanmaraş'ta depremin 92. saatinde Hatice anne ve kızı Mihriban enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

00.16: Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki bir binanın enkazından 90 saat sonra 55 yaşındaki Canan Geçeci yaralı olarak kurtarıldı.

00.11: Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan 8 yaşındaki Yavuz Türkmen, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

00.06: MSB: Gaziantep’te görev yapan 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personelimizin çalışmaları sonucunda bir vatandaşımız daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

00.01: Kahramanmaraş  merkezli depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan Bilir Apartmanı’nın enkazında kalan 13 yaşındaki Ayşegül Bilir, Yalova Çınarcık itfaiye ekiplerince 86 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem bölgesinden yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı: 72 saaten sonra kritik saatler. Son 24 saatte 121 vatandaşımız sağ kurtarıldı. 17 bin 674 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 72 bin 879 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

20.05: İstanbul Valiliği, deprem bölgesine 324 uçakla 26 bin 883 personel ile 5 bin 675 çadırın gönderildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada "Saat 19.00 itibarıyla İstanbul’dan toplam 324 uçak, 42 kargo uçağı, 2 gemi, 3 tren, 26 bin 883 personelimiz ve AFAD gönüllülerimiz, 4 milyon 374 bin 631 battaniye, 326 bin 651 ısıtıcı ve soba ile 5 bin 675 çadırın başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerine sevk edildi" denildi.

20.03:  Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede kesintisiz iletişim sağlanması için operasyon ekiplerinin saha yıkımları ve enerji kesintilerine rağmen insan üstü çaba gösterdiğini belirten Erkan, “Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gereğini yapacağız. İletişim altyapısını onarmak için tüm zorluklara rağmen var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

19.42: Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekipleri Ayşegül Türkmen'i 111 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarttı. 112.saatte anne ve 2 kızı kurtarıldı.

18.34: Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyar 975 milyon 532 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandığını açıkladı.

17.56: Depremin 109. saatinde de mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta bir kişi daha enkaz altından sağ çıkarıldı.

'ÖLÜM REZİDANSI'NIN SAHİBİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

17.53: Hatay’daki Rönesans Rezidansın sahibi Mehmet Yaşar Çoşkun yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalima'nında yakalandı.

17.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybı sayısının 19 bin 388'e, yaralı sayısının da 77 bin 711'e yükseldiğini kaydetti.

17.15: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Şehir Hastanesinde depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. AK Partili Çelik, "Bu yağma olayları karşısında son derece acımasız olacağız. Bir kere daha uyarıyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kararlı ve net davranacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

17.09: Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan Mustafa Şirhat (22), Ela Şirhat (17) ve Ahmet El Musa (6) isimli akrabalar, arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldı.

Kurtarma çalışmaları sırasında bacağı enkaz parçalarına sıkışan Ela Şirhat ekiplerden döner istedi.

16.45: Depremden 108 saat sonra, Hatay'da arama- kurtarma çalışması yapılan enkazdan anne ile 3 çocuğunu sağ çıkarıldı.  Zamana karşı yarışan ekipler, 3 saatlik çalışmanın ardından Neslihan Karadeniz (41) ve çocukları Fatma (21), Münire (15) ve Ramazan'ı (7) enkazdan kurtardı. Anne ve 3 çocuğu, sağlık ekiplerine teslim edildi.

16.21: Osmaniye'de bugün meydana gelen artçı sarsıntıda, 4 katlı bina yıkıldı. Boş olmadığı belirtilen binanın enkazında, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

15.20: Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Arzu apartmanının enkazında toplam 8 kişi sağ kurtarıldı.

Sabah Furkan ailesinin 6 ferdine kavuşmuştu. Aynı apartmanda 2 kişi daha sağ olarak kurtuldu. Deprem sırasında Sakarya'da bulunan üniversite öğrencisi Sude Kılınç'a müjdeli haber verildi. 107 saattir enkazda bulunan emekli polisler anne Raziye Kılınç (47) ve baba Hacı Mustafa Kılınç (48) sağ olarak kurtarıldı. Arama-kurtarma ekipleri de binadan çıkarılan 8 kişinin ardından sevinç gözyaşları döktü.

"UMUT HEP VAR, MUCİZELER HEP VAR"

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 'İnanılmaz bir an. Gözyaşlarımı tutamıyorum. Buradan 8 kişinin çıktığına şahit olduk. 'Umut hep var, mucizeler hep var' dedik' yorumunda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADIYAMAN'DA

15.00: Adıyaman'da deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Bölgede yaşanan yağmalarla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bazı kendilerini bilmezler soygun yapıyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimalleri yapanlar yakalandığında bunlara gerekli müeyyideleri uygulayacaktır.' dedi.

14.30: Ankara'dan deprem bölgesine şimdiye kadar karşılıklı 18 sefer yapılan Cumhurbaşkanlığı uçakları ile giderken arama-kurtarma ve sağlık personeli taşınırken, dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralının nakli sağlandı. Cumhurbaşkanlığı uçakları ile hasta ve yaralı depremzedelerin nakilleri sağlanmaya devam edilecek.

14.11: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 30 personel gönüllü olarak deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıktı.

13.50: Malatya'da enkaz altında kalan 40 yaşındaki bir kadının 106. saatte kurtarıldığı bildirildi.

YARDIM MALZEMELERİNİ ÇALDIĞI İDDİA EDİLENLERLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

13.45: Edirne'de depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı öne sürülen ve polis tarafından yakalanarak, gözaltına alınan Keşan Belediyesi'nden 4 kadın personel, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

13.37: Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde defin işlemlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderildi.

13.23: Afet bölgesinden tahliyelerimiz #AFAD koordinasyonunda devam ediyor. AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar Karayolu, Demiryolu, Havayolu aracılığıyla toplam 80 bin 863 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

13.15: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman'ın Kuyucak köyünde enkazdan çıkarılan 2 yaralı kadının, yolu kapalı köyden alınarak, ambulans helikopterle hastaneye ulaştırıldığını duyurdu. (Görüntüler için tıklayınız)

13.10: Gaziantep'in İslahiye ilçesinde umutlu bekleyiş devam ederken Gözde Apartmanı'nın enkazında 7 kişilik aileden ses alındığı bilgisi geldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor

13.01: AFAD, 'ÖNEMLİ DUYURU' olarak paylaştığı yeni açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a 'kişinin yaşadığına' yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklinde dezenformasyon amaçlı bilgiler paylaşılmaktadır. Resmi kurumların bilgilendirmeleri haricinde yapılan hiçbir bilgilendirmeye itibar edilmemesi önemle arz olunur. Bu tarz kirli bilgileri paylaşanlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

İSKENDERUN LİMANI'NDA SON DURUM

12.32: Denizcilik Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı'ndaki büyük yangının söndürüldüğünü açıklayarak, 'İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürülmüş olup binden fazla konteyner alanda tek tek ayrıştırılmaktadır. Limanımızın rehabilitasyonuna süratle başlanacaktır. Bölgede, İskenderun Bölge Liman Başkanlığı rutin olarak hizmet vermekte olup denizcilik faaliyetleri başlamıştır' denildi.

12.30: Kahramanmaraş'ta depremin 5. gününde devam eden arama kurtarma çalışmalarında binanın enkazından ses alındı. Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerinin enkazda yoğunlaştırdığı çalışmalar sonuç verdi. Enkazda mahsur kalan uzman çavuş Osman Fırat, PAK ekipleri tarafından depremin 103'üncü saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Osman Fırat, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

12.20: Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

12.07: Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında, depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve gözaltına alınan 37 kişiden 10'unun tutuklandığını duyurdu.

12.00: Ülke genelinden yardımlar sürerken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de kadınlar kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne teslim ediyor.

12.06: Adıyaman'da 104. saatte bir mucize daha gerçekleşti. CNN Türk muhabiri Serdar Er, Eyüp Ak isimli bir vatandaşın enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirdi. Hatay'da bulunan CNN Türk muhabiri Alparslan Çınar da enkazdan bir kişinin daha sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

11.54: Bakan Koca, 'Afet bölgesinde, doktor ve sağlık personeli olarak, 9.011 kişi görevlendirilmiştir. Sağlık tesislerimizde, 18.022’si doktor ve 111.699’u sağlık personeli olmak üzere 144.156 personel depremzedelere sağlık hizmeti vermektedir. Bölgede 14.435 UMKE ve 112 personeli var.' dedi.

11.51: Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ateş başında dinlenen ekipler, kısa süreli de olsa uyumaya çalışıyor.

11.50: Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan Zişan Kaya’nın (20) sağ olduğunu belirleyen ekipler, 8 saat boyunca Kaya’yı uyutmamaya çalıştı. Zişan depremden 101 saat sonra kurtarıldı.

11.09: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır. 101 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir" denildi.

LGS VE YKS AÇIKLAMASI

11.05: Bakan Özer, 'Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.' dedi.

11.00: Bakan Kurum, vatandaşların e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumunu öğrenebileceklerini açıkladı.

10.05: Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arzu apartmanında enkaz altından 102. saatte peş peşe güzel haberler geldi. CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 17 yaşındaki Dilan Oktay'ın enkaz altında sağ şekilde kurtarıldığını açıkladı. Aynı dakikalarda apartmanın enkazından 52 yaşındaki Kadri Oktay da enkazdan sağ çıkarıldı.

Öte yandan Arzu apartmanında mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Oktay ailesinin şu ana kadar 6 ferdi enkazdan sağ kurtarıldı.

09.25: AFAD'dan yapılan açıklamada vefat edenlerin sayısının 18 bin 342, yaralı sayısının 74 bin 242 olduğu açıklandı.

09.21: Depremzedelerin tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları bugün 26 bin 699 vatandaşı taşıyacaklarını duyurdu..

08.46: Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Günaçti'nin, Hatay'da sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu yaşamını yitirdiğini  duyurdu.

08.35: Hatay'da Hikmet Yiğitbaş 10 saattir çıkarılmaya çalışılıyordu. Beklenen haber 100. saatte geldi. 30 yaşında İnşaat Mühendisi olan Yiğitbaş ekiplerin yoğun çalışması sonrası enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. 35 yaşındaki Rıdvan da sağ olarak enkazdan kurtarılırken aynı enkazdan 1 kişinin daha kurtarıldığı bildirildi. CNN Türk muhabiri Enver Kaptanoğlu, 10 saatlik çalışmanın ardından enkazdan çıkarılan Serhat'ın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aynı dakikalarda bir mucize kurtuluş haberi de Diyarbakır'dan geldi. Enkaz altında kalan bir kişinin sağ kurtarıldığını açıkladı. 5 dakika önce kurtarılan annenin ardından şimdi de 9 yaşındaki oğlu enkazdan çıkarıldı.

07.55: Enkaz çalışmalarının 99. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı'ndan 36 yaşındaki Cemile Hasar adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

07.50: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliği 10.45 km olarak paylaştı.

05.20: Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07: Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

04.57: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman'ın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, enkaz çalışmalarının ardından konteyner kent kurma çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Adıyaman genelinde depremden dolayı maalesef 3 bin 105 vatandaşımızı kaybettik. Bunun 2 bin 195'i Adıyaman merkezinde. 9 bin 716 yaralımız var. Bunların da 7 bin 385 tanesini de merkezde. Yine Adıyaman merkezde yıkılan bina sayısı 923, Adıyaman genelinde de toplam 1939'dür" dedi.

04.53: Hatay'ın Samandağ ilçesinde enkaz altından 90 saat sonra 10 günlük Yağız bebek ve annesi enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

03.10: Kahramanmaraş’taki 107 depremzede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakla İstanbul’a getirildi.

00.30: Kahramanmaraş'ta depremin 92. saatinde Hatice anne ve kızı Mihriban enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

00.16: Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki bir binanın enkazından 90 saat sonra 55 yaşındaki Canan Geçeci yaralı olarak kurtarıldı.

00.11: Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan 8 yaşındaki Yavuz Türkmen, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

00.06: MSB: Gaziantep’te görev yapan 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personelimizin çalışmaları sonucunda bir vatandaşımız daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

00.01: Kahramanmaraş  merkezli depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan Bilir Apartmanı’nın enkazında kalan 13 yaşındaki Ayşegül Bilir, Yalova Çınarcık itfaiye ekiplerince 86 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem bölgesinden yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı: 72 saaten sonra kritik saatler. Son 24 saatte 121 vatandaşımız sağ kurtarıldı. 17 bin 674 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 72 bin 879 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

20.05: İstanbul Valiliği, deprem bölgesine 324 uçakla 26 bin 883 personel ile 5 bin 675 çadırın gönderildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada "Saat 19.00 itibarıyla İstanbul’dan toplam 324 uçak, 42 kargo uçağı, 2 gemi, 3 tren, 26 bin 883 personelimiz ve AFAD gönüllülerimiz, 4 milyon 374 bin 631 battaniye, 326 bin 651 ısıtıcı ve soba ile 5 bin 675 çadırın başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerine sevk edildi" denildi.

20.03:  Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede kesintisiz iletişim sağlanması için operasyon ekiplerinin saha yıkımları ve enerji kesintilerine rağmen insan üstü çaba gösterdiğini belirten Erkan, “Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gereğini yapacağız. İletişim altyapısını onarmak için tüm zorluklara rağmen var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

19.42: Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekipleri Ayşegül Türkmen'i 111 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarttı. 112.saatte anne ve 2 kızı kurtarıldı.

18.34: Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyar 975 milyon 532 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandığını açıkladı.

17.56: Depremin 109. saatinde de mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta bir kişi daha enkaz altından sağ çıkarıldı.

'ÖLÜM REZİDANSI'NIN SAHİBİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

17.53: Hatay’daki Rönesans Rezidansın sahibi Mehmet Yaşar Çoşkun yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalima'nında yakalandı.

17.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybı sayısının 19 bin 388'e, yaralı sayısının da 77 bin 711'e yükseldiğini kaydetti.

17.15: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Şehir Hastanesinde depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. AK Partili Çelik, "Bu yağma olayları karşısında son derece acımasız olacağız. Bir kere daha uyarıyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kararlı ve net davranacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

17.09: Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan Mustafa Şirhat (22), Ela Şirhat (17) ve Ahmet El Musa (6) isimli akrabalar, arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldı.

Kurtarma çalışmaları sırasında bacağı enkaz parçalarına sıkışan Ela Şirhat ekiplerden döner istedi.

16.45: Depremden 108 saat sonra, Hatay'da arama- kurtarma çalışması yapılan enkazdan anne ile 3 çocuğunu sağ çıkarıldı.  Zamana karşı yarışan ekipler, 3 saatlik çalışmanın ardından Neslihan Karadeniz (41) ve çocukları Fatma (21), Münire (15) ve Ramazan'ı (7) enkazdan kurtardı. Anne ve 3 çocuğu, sağlık ekiplerine teslim edildi.

16.21: Osmaniye'de bugün meydana gelen artçı sarsıntıda, 4 katlı bina yıkıldı. Boş olmadığı belirtilen binanın enkazında, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

15.20: Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Arzu apartmanının enkazında toplam 8 kişi sağ kurtarıldı.

Sabah Furkan ailesinin 6 ferdine kavuşmuştu. Aynı apartmanda 2 kişi daha sağ olarak kurtuldu. Deprem sırasında Sakarya'da bulunan üniversite öğrencisi Sude Kılınç'a müjdeli haber verildi. 107 saattir enkazda bulunan emekli polisler anne Raziye Kılınç (47) ve baba Hacı Mustafa Kılınç (48) sağ olarak kurtarıldı. Arama-kurtarma ekipleri de binadan çıkarılan 8 kişinin ardından sevinç gözyaşları döktü.

"UMUT HEP VAR, MUCİZELER HEP VAR"

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 'İnanılmaz bir an. Gözyaşlarımı tutamıyorum. Buradan 8 kişinin çıktığına şahit olduk. 'Umut hep var, mucizeler hep var' dedik' yorumunda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADIYAMAN'DA

15.00: Adıyaman'da deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Bölgede yaşanan yağmalarla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bazı kendilerini bilmezler soygun yapıyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimalleri yapanlar yakalandığında bunlara gerekli müeyyideleri uygulayacaktır.' dedi.

14.30: Ankara'dan deprem bölgesine şimdiye kadar karşılıklı 18 sefer yapılan Cumhurbaşkanlığı uçakları ile giderken arama-kurtarma ve sağlık personeli taşınırken, dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralının nakli sağlandı. Cumhurbaşkanlığı uçakları ile hasta ve yaralı depremzedelerin nakilleri sağlanmaya devam edilecek.

14.11: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 30 personel gönüllü olarak deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıktı.

13.50: Malatya'da enkaz altında kalan 40 yaşındaki bir kadının 106. saatte kurtarıldığı bildirildi.

YARDIM MALZEMELERİNİ ÇALDIĞI İDDİA EDİLENLERLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

13.45: Edirne'de depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı öne sürülen ve polis tarafından yakalanarak, gözaltına alınan Keşan Belediyesi'nden 4 kadın personel, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

13.37: Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde defin işlemlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderildi.

13.23: Afet bölgesinden tahliyelerimiz #AFAD koordinasyonunda devam ediyor. AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar Karayolu, Demiryolu, Havayolu aracılığıyla toplam 80 bin 863 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

13.15: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman'ın Kuyucak köyünde enkazdan çıkarılan 2 yaralı kadının, yolu kapalı köyden alınarak, ambulans helikopterle hastaneye ulaştırıldığını duyurdu. (Görüntüler için tıklayınız)

13.10: Gaziantep'in İslahiye ilçesinde umutlu bekleyiş devam ederken Gözde Apartmanı'nın enkazında 7 kişilik aileden ses alındığı bilgisi geldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor

13.01: AFAD, 'ÖNEMLİ DUYURU' olarak paylaştığı yeni açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a 'kişinin yaşadığına' yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklinde dezenformasyon amaçlı bilgiler paylaşılmaktadır. Resmi kurumların bilgilendirmeleri haricinde yapılan hiçbir bilgilendirmeye itibar edilmemesi önemle arz olunur. Bu tarz kirli bilgileri paylaşanlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

İSKENDERUN LİMANI'NDA SON DURUM

12.32: Denizcilik Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı'ndaki büyük yangının söndürüldüğünü açıklayarak, 'İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürülmüş olup binden fazla konteyner alanda tek tek ayrıştırılmaktadır. Limanımızın rehabilitasyonuna süratle başlanacaktır. Bölgede, İskenderun Bölge Liman Başkanlığı rutin olarak hizmet vermekte olup denizcilik faaliyetleri başlamıştır' denildi.

12.30: Kahramanmaraş'ta depremin 5. gününde devam eden arama kurtarma çalışmalarında binanın enkazından ses alındı. Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerinin enkazda yoğunlaştırdığı çalışmalar sonuç verdi. Enkazda mahsur kalan uzman çavuş Osman Fırat, PAK ekipleri tarafından depremin 103'üncü saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Osman Fırat, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

12.20: Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

12.07: Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında, depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve gözaltına alınan 37 kişiden 10'unun tutuklandığını duyurdu.

12.00: Ülke genelinden yardımlar sürerken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de kadınlar kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne teslim ediyor.

12.06: Adıyaman'da 104. saatte bir mucize daha gerçekleşti. CNN Türk muhabiri Serdar Er, Eyüp Ak isimli bir vatandaşın enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirdi. Hatay'da bulunan CNN Türk muhabiri Alparslan Çınar da enkazdan bir kişinin daha sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

11.54: Bakan Koca, 'Afet bölgesinde, doktor ve sağlık personeli olarak, 9.011 kişi görevlendirilmiştir. Sağlık tesislerimizde, 18.022’si doktor ve 111.699’u sağlık personeli olmak üzere 144.156 personel depremzedelere sağlık hizmeti vermektedir. Bölgede 14.435 UMKE ve 112 personeli var.' dedi.

11.51: Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ateş başında dinlenen ekipler, kısa süreli de olsa uyumaya çalışıyor.

11.50: Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan Zişan Kaya’nın (20) sağ olduğunu belirleyen ekipler, 8 saat boyunca Kaya’yı uyutmamaya çalıştı. Zişan depremden 101 saat sonra kurtarıldı.

11.09: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır. 101 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir" denildi.

LGS VE YKS AÇIKLAMASI

11.05: Bakan Özer, 'Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.' dedi.

11.00: Bakan Kurum, vatandaşların e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumunu öğrenebileceklerini açıkladı.

10.05: Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arzu apartmanında enkaz altından 102. saatte peş peşe güzel haberler geldi. CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 17 yaşındaki Dilan Oktay'ın enkaz altında sağ şekilde kurtarıldığını açıkladı. Aynı dakikalarda apartmanın enkazından 52 yaşındaki Kadri Oktay da enkazdan sağ çıkarıldı.

Öte yandan Arzu apartmanında mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Oktay ailesinin şu ana kadar 6 ferdi enkazdan sağ kurtarıldı.

09.25: AFAD'dan yapılan açıklamada vefat edenlerin sayısının 18 bin 342, yaralı sayısının 74 bin 242 olduğu açıklandı.

09.21: Depremzedelerin tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları bugün 26 bin 699 vatandaşı taşıyacaklarını duyurdu..

08.46: Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Günaçti'nin, Hatay'da sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu yaşamını yitirdiğini  duyurdu.

08.35: Hatay'da Hikmet Yiğitbaş 10 saattir çıkarılmaya çalışılıyordu. Beklenen haber 100. saatte geldi. 30 yaşında İnşaat Mühendisi olan Yiğitbaş ekiplerin yoğun çalışması sonrası enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. 35 yaşındaki Rıdvan da sağ olarak enkazdan kurtarılırken aynı enkazdan 1 kişinin daha kurtarıldığı bildirildi. CNN Türk muhabiri Enver Kaptanoğlu, 10 saatlik çalışmanın ardından enkazdan çıkarılan Serhat'ın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aynı dakikalarda bir mucize kurtuluş haberi de Diyarbakır'dan geldi. Enkaz altında kalan bir kişinin sağ kurtarıldığını açıkladı. 5 dakika önce kurtarılan annenin ardından şimdi de 9 yaşındaki oğlu enkazdan çıkarıldı.

07.55: Enkaz çalışmalarının 99. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı'ndan 36 yaşındaki Cemile Hasar adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

07.50: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliği 10.45 km olarak paylaştı.

05.20: Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07: Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

04.57: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman'ın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, enkaz çalışmalarının ardından konteyner kent kurma çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Adıyaman genelinde depremden dolayı maalesef 3 bin 105 vatandaşımızı kaybettik. Bunun 2 bin 195'i Adıyaman merkezinde. 9 bin 716 yaralımız var. Bunların da 7 bin 385 tanesini de merkezde. Yine Adıyaman merkezde yıkılan bina sayısı 923, Adıyaman genelinde de toplam 1939'dür" dedi.

04.53: Hatay'ın Samandağ ilçesinde enkaz altından 90 saat sonra 10 günlük Yağız bebek ve annesi enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

03.10: Kahramanmaraş’taki 107 depremzede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakla İstanbul’a getirildi.

00.30: Kahramanmaraş'ta depremin 92. saatinde Hatice anne ve kızı Mihriban enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

00.16: Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki bir binanın enkazından 90 saat sonra 55 yaşındaki Canan Geçeci yaralı olarak kurtarıldı.

00.11: Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan 8 yaşındaki Yavuz Türkmen, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

00.06: MSB: Gaziantep’te görev yapan 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personelimizin çalışmaları sonucunda bir vatandaşımız daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

00.01: Kahramanmaraş  merkezli depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan Bilir Apartmanı’nın enkazında kalan 13 yaşındaki Ayşegül Bilir, Yalova Çınarcık itfaiye ekiplerince 86 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem bölgesinden yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı: 72 saaten sonra kritik saatler. Son 24 saatte 121 vatandaşımız sağ kurtarıldı. 17 bin 674 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 72 bin 879 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

20.05: İstanbul Valiliği, deprem bölgesine 324 uçakla 26 bin 883 personel ile 5 bin 675 çadırın gönderildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada "Saat 19.00 itibarıyla İstanbul’dan toplam 324 uçak, 42 kargo uçağı, 2 gemi, 3 tren, 26 bin 883 personelimiz ve AFAD gönüllülerimiz, 4 milyon 374 bin 631 battaniye, 326 bin 651 ısıtıcı ve soba ile 5 bin 675 çadırın başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerine sevk edildi" denildi.

20.03:  Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede kesintisiz iletişim sağlanması için operasyon ekiplerinin saha yıkımları ve enerji kesintilerine rağmen insan üstü çaba gösterdiğini belirten Erkan, “Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gereğini yapacağız. İletişim altyapısını onarmak için tüm zorluklara rağmen var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

19.42: Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekipleri Ayşegül Türkmen'i 111 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarttı. 112.saatte anne ve 2 kızı kurtarıldı.

18.34: Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyar 975 milyon 532 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandığını açıkladı.

17.56: Depremin 109. saatinde de mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta bir kişi daha enkaz altından sağ çıkarıldı.

'ÖLÜM REZİDANSI'NIN SAHİBİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

17.53: Hatay’daki Rönesans Rezidansın sahibi Mehmet Yaşar Çoşkun yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalima'nında yakalandı.

17.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybı sayısının 19 bin 388'e, yaralı sayısının da 77 bin 711'e yükseldiğini kaydetti.

17.15: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Şehir Hastanesinde depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. AK Partili Çelik, "Bu yağma olayları karşısında son derece acımasız olacağız. Bir kere daha uyarıyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kararlı ve net davranacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

17.09: Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan Mustafa Şirhat (22), Ela Şirhat (17) ve Ahmet El Musa (6) isimli akrabalar, arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldı.

Kurtarma çalışmaları sırasında bacağı enkaz parçalarına sıkışan Ela Şirhat ekiplerden döner istedi.

16.45: Depremden 108 saat sonra, Hatay'da arama- kurtarma çalışması yapılan enkazdan anne ile 3 çocuğunu sağ çıkarıldı.  Zamana karşı yarışan ekipler, 3 saatlik çalışmanın ardından Neslihan Karadeniz (41) ve çocukları Fatma (21), Münire (15) ve Ramazan'ı (7) enkazdan kurtardı. Anne ve 3 çocuğu, sağlık ekiplerine teslim edildi.

16.21: Osmaniye'de bugün meydana gelen artçı sarsıntıda, 4 katlı bina yıkıldı. Boş olmadığı belirtilen binanın enkazında, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

15.20: Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Arzu apartmanının enkazında toplam 8 kişi sağ kurtarıldı.

Sabah Furkan ailesinin 6 ferdine kavuşmuştu. Aynı apartmanda 2 kişi daha sağ olarak kurtuldu. Deprem sırasında Sakarya'da bulunan üniversite öğrencisi Sude Kılınç'a müjdeli haber verildi. 107 saattir enkazda bulunan emekli polisler anne Raziye Kılınç (47) ve baba Hacı Mustafa Kılınç (48) sağ olarak kurtarıldı. Arama-kurtarma ekipleri de binadan çıkarılan 8 kişinin ardından sevinç gözyaşları döktü.

"UMUT HEP VAR, MUCİZELER HEP VAR"

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 'İnanılmaz bir an. Gözyaşlarımı tutamıyorum. Buradan 8 kişinin çıktığına şahit olduk. 'Umut hep var, mucizeler hep var' dedik' yorumunda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADIYAMAN'DA

15.00: Adıyaman'da deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Bölgede yaşanan yağmalarla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bazı kendilerini bilmezler soygun yapıyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimalleri yapanlar yakalandığında bunlara gerekli müeyyideleri uygulayacaktır.' dedi.

14.30: Ankara'dan deprem bölgesine şimdiye kadar karşılıklı 18 sefer yapılan Cumhurbaşkanlığı uçakları ile giderken arama-kurtarma ve sağlık personeli taşınırken, dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralının nakli sağlandı. Cumhurbaşkanlığı uçakları ile hasta ve yaralı depremzedelerin nakilleri sağlanmaya devam edilecek.

14.11: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 30 personel gönüllü olarak deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıktı.

13.50: Malatya'da enkaz altında kalan 40 yaşındaki bir kadının 106. saatte kurtarıldığı bildirildi.

YARDIM MALZEMELERİNİ ÇALDIĞI İDDİA EDİLENLERLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

13.45: Edirne'de depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı öne sürülen ve polis tarafından yakalanarak, gözaltına alınan Keşan Belediyesi'nden 4 kadın personel, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

13.37: Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde defin işlemlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderildi.

13.23: Afet bölgesinden tahliyelerimiz #AFAD koordinasyonunda devam ediyor. AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar Karayolu, Demiryolu, Havayolu aracılığıyla toplam 80 bin 863 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

13.15: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman'ın Kuyucak köyünde enkazdan çıkarılan 2 yaralı kadının, yolu kapalı köyden alınarak, ambulans helikopterle hastaneye ulaştırıldığını duyurdu. (Görüntüler için tıklayınız)

13.10: Gaziantep'in İslahiye ilçesinde umutlu bekleyiş devam ederken Gözde Apartmanı'nın enkazında 7 kişilik aileden ses alındığı bilgisi geldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor

13.01: AFAD, 'ÖNEMLİ DUYURU' olarak paylaştığı yeni açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a 'kişinin yaşadığına' yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklinde dezenformasyon amaçlı bilgiler paylaşılmaktadır. Resmi kurumların bilgilendirmeleri haricinde yapılan hiçbir bilgilendirmeye itibar edilmemesi önemle arz olunur. Bu tarz kirli bilgileri paylaşanlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

İSKENDERUN LİMANI'NDA SON DURUM

12.32: Denizcilik Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı'ndaki büyük yangının söndürüldüğünü açıklayarak, 'İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürülmüş olup binden fazla konteyner alanda tek tek ayrıştırılmaktadır. Limanımızın rehabilitasyonuna süratle başlanacaktır. Bölgede, İskenderun Bölge Liman Başkanlığı rutin olarak hizmet vermekte olup denizcilik faaliyetleri başlamıştır' denildi.

12.30: Kahramanmaraş'ta depremin 5. gününde devam eden arama kurtarma çalışmalarında binanın enkazından ses alındı. Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerinin enkazda yoğunlaştırdığı çalışmalar sonuç verdi. Enkazda mahsur kalan uzman çavuş Osman Fırat, PAK ekipleri tarafından depremin 103'üncü saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Osman Fırat, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

12.20: Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

12.07: Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında, depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve gözaltına alınan 37 kişiden 10'unun tutuklandığını duyurdu.

12.00: Ülke genelinden yardımlar sürerken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de kadınlar kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne teslim ediyor.

12.06: Adıyaman'da 104. saatte bir mucize daha gerçekleşti. CNN Türk muhabiri Serdar Er, Eyüp Ak isimli bir vatandaşın enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirdi. Hatay'da bulunan CNN Türk muhabiri Alparslan Çınar da enkazdan bir kişinin daha sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

11.54: Bakan Koca, 'Afet bölgesinde, doktor ve sağlık personeli olarak, 9.011 kişi görevlendirilmiştir. Sağlık tesislerimizde, 18.022’si doktor ve 111.699’u sağlık personeli olmak üzere 144.156 personel depremzedelere sağlık hizmeti vermektedir. Bölgede 14.435 UMKE ve 112 personeli var.' dedi.

11.51: Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ateş başında dinlenen ekipler, kısa süreli de olsa uyumaya çalışıyor.

11.50: Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan Zişan Kaya’nın (20) sağ olduğunu belirleyen ekipler, 8 saat boyunca Kaya’yı uyutmamaya çalıştı. Zişan depremden 101 saat sonra kurtarıldı.

11.09: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır. 101 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir" denildi.

LGS VE YKS AÇIKLAMASI

11.05: Bakan Özer, 'Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.' dedi.

11.00: Bakan Kurum, vatandaşların e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumunu öğrenebileceklerini açıkladı.

10.05: Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arzu apartmanında enkaz altından 102. saatte peş peşe güzel haberler geldi. CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 17 yaşındaki Dilan Oktay'ın enkaz altında sağ şekilde kurtarıldığını açıkladı. Aynı dakikalarda apartmanın enkazından 52 yaşındaki Kadri Oktay da enkazdan sağ çıkarıldı.

Öte yandan Arzu apartmanında mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Oktay ailesinin şu ana kadar 6 ferdi enkazdan sağ kurtarıldı.

09.25: AFAD'dan yapılan açıklamada vefat edenlerin sayısının 18 bin 342, yaralı sayısının 74 bin 242 olduğu açıklandı.

09.21: Depremzedelerin tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları bugün 26 bin 699 vatandaşı taşıyacaklarını duyurdu..

08.46: Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Günaçti'nin, Hatay'da sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu yaşamını yitirdiğini  duyurdu.

08.35: Hatay'da Hikmet Yiğitbaş 10 saattir çıkarılmaya çalışılıyordu. Beklenen haber 100. saatte geldi. 30 yaşında İnşaat Mühendisi olan Yiğitbaş ekiplerin yoğun çalışması sonrası enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. 35 yaşındaki Rıdvan da sağ olarak enkazdan kurtarılırken aynı enkazdan 1 kişinin daha kurtarıldığı bildirildi. CNN Türk muhabiri Enver Kaptanoğlu, 10 saatlik çalışmanın ardından enkazdan çıkarılan Serhat'ın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aynı dakikalarda bir mucize kurtuluş haberi de Diyarbakır'dan geldi. Enkaz altında kalan bir kişinin sağ kurtarıldığını açıkladı. 5 dakika önce kurtarılan annenin ardından şimdi de 9 yaşındaki oğlu enkazdan çıkarıldı.

07.55: Enkaz çalışmalarının 99. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı'ndan 36 yaşındaki Cemile Hasar adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

07.50: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliği 10.45 km olarak paylaştı.

05.20: Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07: Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

04.57: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman'ın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, enkaz çalışmalarının ardından konteyner kent kurma çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Adıyaman genelinde depremden dolayı maalesef 3 bin 105 vatandaşımızı kaybettik. Bunun 2 bin 195'i Adıyaman merkezinde. 9 bin 716 yaralımız var. Bunların da 7 bin 385 tanesini de merkezde. Yine Adıyaman merkezde yıkılan bina sayısı 923, Adıyaman genelinde de toplam 1939'dür" dedi.

04.53: Hatay'ın Samandağ ilçesinde enkaz altından 90 saat sonra 10 günlük Yağız bebek ve annesi enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

03.10: Kahramanmaraş’taki 107 depremzede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakla İstanbul’a getirildi.

00.30: Kahramanmaraş'ta depremin 92. saatinde Hatice anne ve kızı Mihriban enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

00.16: Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki bir binanın enkazından 90 saat sonra 55 yaşındaki Canan Geçeci yaralı olarak kurtarıldı.

00.11: Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan 8 yaşındaki Yavuz Türkmen, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

00.06: MSB: Gaziantep’te görev yapan 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personelimizin çalışmaları sonucunda bir vatandaşımız daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

00.01: Kahramanmaraş  merkezli depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan Bilir Apartmanı’nın enkazında kalan 13 yaşındaki Ayşegül Bilir, Yalova Çınarcık itfaiye ekiplerince 86 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem bölgesinden yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı: 72 saaten sonra kritik saatler. Son 24 saatte 121 vatandaşımız sağ kurtarıldı. 17 bin 674 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 72 bin 879 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

20.05: İstanbul Valiliği, deprem bölgesine 324 uçakla 26 bin 883 personel ile 5 bin 675 çadırın gönderildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada "Saat 19.00 itibarıyla İstanbul’dan toplam 324 uçak, 42 kargo uçağı, 2 gemi, 3 tren, 26 bin 883 personelimiz ve AFAD gönüllülerimiz, 4 milyon 374 bin 631 battaniye, 326 bin 651 ısıtıcı ve soba ile 5 bin 675 çadırın başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerine sevk edildi" denildi.

20.03:  Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede kesintisiz iletişim sağlanması için operasyon ekiplerinin saha yıkımları ve enerji kesintilerine rağmen insan üstü çaba gösterdiğini belirten Erkan, “Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gereğini yapacağız. İletişim altyapısını onarmak için tüm zorluklara rağmen var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

19.42: Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekipleri Ayşegül Türkmen'i 111 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarttı. 112.saatte anne ve 2 kızı kurtarıldı.

18.34: Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyar 975 milyon 532 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandığını açıkladı.

17.56: Depremin 109. saatinde de mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta bir kişi daha enkaz altından sağ çıkarıldı.

'ÖLÜM REZİDANSI'NIN SAHİBİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

17.53: Hatay’daki Rönesans Rezidansın sahibi Mehmet Yaşar Çoşkun yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalima'nında yakalandı.

17.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybı sayısının 19 bin 388'e, yaralı sayısının da 77 bin 711'e yükseldiğini kaydetti.

17.15: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Şehir Hastanesinde depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. AK Partili Çelik, "Bu yağma olayları karşısında son derece acımasız olacağız. Bir kere daha uyarıyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kararlı ve net davranacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

17.09: Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan Mustafa Şirhat (22), Ela Şirhat (17) ve Ahmet El Musa (6) isimli akrabalar, arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldı.

Kurtarma çalışmaları sırasında bacağı enkaz parçalarına sıkışan Ela Şirhat ekiplerden döner istedi.

16.45: Depremden 108 saat sonra, Hatay'da arama- kurtarma çalışması yapılan enkazdan anne ile 3 çocuğunu sağ çıkarıldı.  Zamana karşı yarışan ekipler, 3 saatlik çalışmanın ardından Neslihan Karadeniz (41) ve çocukları Fatma (21), Münire (15) ve Ramazan'ı (7) enkazdan kurtardı. Anne ve 3 çocuğu, sağlık ekiplerine teslim edildi.

16.21: Osmaniye'de bugün meydana gelen artçı sarsıntıda, 4 katlı bina yıkıldı. Boş olmadığı belirtilen binanın enkazında, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

15.20: Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Arzu apartmanının enkazında toplam 8 kişi sağ kurtarıldı.

Sabah Furkan ailesinin 6 ferdine kavuşmuştu. Aynı apartmanda 2 kişi daha sağ olarak kurtuldu. Deprem sırasında Sakarya'da bulunan üniversite öğrencisi Sude Kılınç'a müjdeli haber verildi. 107 saattir enkazda bulunan emekli polisler anne Raziye Kılınç (47) ve baba Hacı Mustafa Kılınç (48) sağ olarak kurtarıldı. Arama-kurtarma ekipleri de binadan çıkarılan 8 kişinin ardından sevinç gözyaşları döktü.

"UMUT HEP VAR, MUCİZELER HEP VAR"

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 'İnanılmaz bir an. Gözyaşlarımı tutamıyorum. Buradan 8 kişinin çıktığına şahit olduk. 'Umut hep var, mucizeler hep var' dedik' yorumunda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADIYAMAN'DA

15.00: Adıyaman'da deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Bölgede yaşanan yağmalarla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bazı kendilerini bilmezler soygun yapıyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimalleri yapanlar yakalandığında bunlara gerekli müeyyideleri uygulayacaktır.' dedi.

14.30: Ankara'dan deprem bölgesine şimdiye kadar karşılıklı 18 sefer yapılan Cumhurbaşkanlığı uçakları ile giderken arama-kurtarma ve sağlık personeli taşınırken, dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralının nakli sağlandı. Cumhurbaşkanlığı uçakları ile hasta ve yaralı depremzedelerin nakilleri sağlanmaya devam edilecek.

14.11: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 30 personel gönüllü olarak deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıktı.

13.50: Malatya'da enkaz altında kalan 40 yaşındaki bir kadının 106. saatte kurtarıldığı bildirildi.

YARDIM MALZEMELERİNİ ÇALDIĞI İDDİA EDİLENLERLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

13.45: Edirne'de depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı öne sürülen ve polis tarafından yakalanarak, gözaltına alınan Keşan Belediyesi'nden 4 kadın personel, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

13.37: Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde defin işlemlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderildi.

13.23: Afet bölgesinden tahliyelerimiz #AFAD koordinasyonunda devam ediyor. AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar Karayolu, Demiryolu, Havayolu aracılığıyla toplam 80 bin 863 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

13.15: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman'ın Kuyucak köyünde enkazdan çıkarılan 2 yaralı kadının, yolu kapalı köyden alınarak, ambulans helikopterle hastaneye ulaştırıldığını duyurdu. (Görüntüler için tıklayınız)

13.10: Gaziantep'in İslahiye ilçesinde umutlu bekleyiş devam ederken Gözde Apartmanı'nın enkazında 7 kişilik aileden ses alındığı bilgisi geldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor

13.01: AFAD, 'ÖNEMLİ DUYURU' olarak paylaştığı yeni açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a 'kişinin yaşadığına' yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklinde dezenformasyon amaçlı bilgiler paylaşılmaktadır. Resmi kurumların bilgilendirmeleri haricinde yapılan hiçbir bilgilendirmeye itibar edilmemesi önemle arz olunur. Bu tarz kirli bilgileri paylaşanlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

İSKENDERUN LİMANI'NDA SON DURUM

12.32: Denizcilik Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı'ndaki büyük yangının söndürüldüğünü açıklayarak, 'İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürülmüş olup binden fazla konteyner alanda tek tek ayrıştırılmaktadır. Limanımızın rehabilitasyonuna süratle başlanacaktır. Bölgede, İskenderun Bölge Liman Başkanlığı rutin olarak hizmet vermekte olup denizcilik faaliyetleri başlamıştır' denildi.

12.30: Kahramanmaraş'ta depremin 5. gününde devam eden arama kurtarma çalışmalarında binanın enkazından ses alındı. Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerinin enkazda yoğunlaştırdığı çalışmalar sonuç verdi. Enkazda mahsur kalan uzman çavuş Osman Fırat, PAK ekipleri tarafından depremin 103'üncü saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Osman Fırat, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

12.20: Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

12.07: Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında, depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve gözaltına alınan 37 kişiden 10'unun tutuklandığını duyurdu.

12.00: Ülke genelinden yardımlar sürerken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de kadınlar kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne teslim ediyor.

12.06: Adıyaman'da 104. saatte bir mucize daha gerçekleşti. CNN Türk muhabiri Serdar Er, Eyüp Ak isimli bir vatandaşın enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirdi. Hatay'da bulunan CNN Türk muhabiri Alparslan Çınar da enkazdan bir kişinin daha sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

11.54: Bakan Koca, 'Afet bölgesinde, doktor ve sağlık personeli olarak, 9.011 kişi görevlendirilmiştir. Sağlık tesislerimizde, 18.022’si doktor ve 111.699’u sağlık personeli olmak üzere 144.156 personel depremzedelere sağlık hizmeti vermektedir. Bölgede 14.435 UMKE ve 112 personeli var.' dedi.

11.51: Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ateş başında dinlenen ekipler, kısa süreli de olsa uyumaya çalışıyor.

11.50: Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan Zişan Kaya’nın (20) sağ olduğunu belirleyen ekipler, 8 saat boyunca Kaya’yı uyutmamaya çalıştı. Zişan depremden 101 saat sonra kurtarıldı.

11.09: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır. 101 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir" denildi.

LGS VE YKS AÇIKLAMASI

11.05: Bakan Özer, 'Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.' dedi.

11.00: Bakan Kurum, vatandaşların e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumunu öğrenebileceklerini açıkladı.

10.05: Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arzu apartmanında enkaz altından 102. saatte peş peşe güzel haberler geldi. CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 17 yaşındaki Dilan Oktay'ın enkaz altında sağ şekilde kurtarıldığını açıkladı. Aynı dakikalarda apartmanın enkazından 52 yaşındaki Kadri Oktay da enkazdan sağ çıkarıldı.

Öte yandan Arzu apartmanında mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Oktay ailesinin şu ana kadar 6 ferdi enkazdan sağ kurtarıldı.

09.25: AFAD'dan yapılan açıklamada vefat edenlerin sayısının 18 bin 342, yaralı sayısının 74 bin 242 olduğu açıklandı.

09.21: Depremzedelerin tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları bugün 26 bin 699 vatandaşı taşıyacaklarını duyurdu..

08.46: Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Günaçti'nin, Hatay'da sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu yaşamını yitirdiğini  duyurdu.

08.35: Hatay'da Hikmet Yiğitbaş 10 saattir çıkarılmaya çalışılıyordu. Beklenen haber 100. saatte geldi. 30 yaşında İnşaat Mühendisi olan Yiğitbaş ekiplerin yoğun çalışması sonrası enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. 35 yaşındaki Rıdvan da sağ olarak enkazdan kurtarılırken aynı enkazdan 1 kişinin daha kurtarıldığı bildirildi. CNN Türk muhabiri Enver Kaptanoğlu, 10 saatlik çalışmanın ardından enkazdan çıkarılan Serhat'ın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aynı dakikalarda bir mucize kurtuluş haberi de Diyarbakır'dan geldi. Enkaz altında kalan bir kişinin sağ kurtarıldığını açıkladı. 5 dakika önce kurtarılan annenin ardından şimdi de 9 yaşındaki oğlu enkazdan çıkarıldı.

07.55: Enkaz çalışmalarının 99. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı'ndan 36 yaşındaki Cemile Hasar adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

07.50: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliği 10.45 km olarak paylaştı.

05.20: Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07: Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

04.57: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman'ın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, enkaz çalışmalarının ardından konteyner kent kurma çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Adıyaman genelinde depremden dolayı maalesef 3 bin 105 vatandaşımızı kaybettik. Bunun 2 bin 195'i Adıyaman merkezinde. 9 bin 716 yaralımız var. Bunların da 7 bin 385 tanesini de merkezde. Yine Adıyaman merkezde yıkılan bina sayısı 923, Adıyaman genelinde de toplam 1939'dür" dedi.

04.53: Hatay'ın Samandağ ilçesinde enkaz altından 90 saat sonra 10 günlük Yağız bebek ve annesi enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

03.10: Kahramanmaraş’taki 107 depremzede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakla İstanbul’a getirildi.

00.30: Kahramanmaraş'ta depremin 92. saatinde Hatice anne ve kızı Mihriban enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

00.16: Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki bir binanın enkazından 90 saat sonra 55 yaşındaki Canan Geçeci yaralı olarak kurtarıldı.

00.11: Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan 8 yaşındaki Yavuz Türkmen, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

00.06: MSB: Gaziantep’te görev yapan 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personelimizin çalışmaları sonucunda bir vatandaşımız daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

00.01: Kahramanmaraş  merkezli depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan Bilir Apartmanı’nın enkazında kalan 13 yaşındaki Ayşegül Bilir, Yalova Çınarcık itfaiye ekiplerince 86 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem bölgesinden yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı: 72 saaten sonra kritik saatler. Son 24 saatte 121 vatandaşımız sağ kurtarıldı. 17 bin 674 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 72 bin 879 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

20.05: İstanbul Valiliği, deprem bölgesine 324 uçakla 26 bin 883 personel ile 5 bin 675 çadırın gönderildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada "Saat 19.00 itibarıyla İstanbul’dan toplam 324 uçak, 42 kargo uçağı, 2 gemi, 3 tren, 26 bin 883 personelimiz ve AFAD gönüllülerimiz, 4 milyon 374 bin 631 battaniye, 326 bin 651 ısıtıcı ve soba ile 5 bin 675 çadırın başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerine sevk edildi" denildi.

20.03:  Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede kesintisiz iletişim sağlanması için operasyon ekiplerinin saha yıkımları ve enerji kesintilerine rağmen insan üstü çaba gösterdiğini belirten Erkan, “Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gereğini yapacağız. İletişim altyapısını onarmak için tüm zorluklara rağmen var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

19.42: Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekipleri Ayşegül Türkmen'i 111 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarttı. 112.saatte anne ve 2 kızı kurtarıldı.

18.34: Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyar 975 milyon 532 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandığını açıkladı.

17.56: Depremin 109. saatinde de mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta bir kişi daha enkaz altından sağ çıkarıldı.

'ÖLÜM REZİDANSI'NIN SAHİBİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

17.53: Hatay’daki Rönesans Rezidansın sahibi Mehmet Yaşar Çoşkun yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalima'nında yakalandı.

17.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybı sayısının 19 bin 388'e, yaralı sayısının da 77 bin 711'e yükseldiğini kaydetti.

17.15: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Şehir Hastanesinde depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. AK Partili Çelik, "Bu yağma olayları karşısında son derece acımasız olacağız. Bir kere daha uyarıyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kararlı ve net davranacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

17.09: Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan Mustafa Şirhat (22), Ela Şirhat (17) ve Ahmet El Musa (6) isimli akrabalar, arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldı.

Kurtarma çalışmaları sırasında bacağı enkaz parçalarına sıkışan Ela Şirhat ekiplerden döner istedi.

16.45: Depremden 108 saat sonra, Hatay'da arama- kurtarma çalışması yapılan enkazdan anne ile 3 çocuğunu sağ çıkarıldı.  Zamana karşı yarışan ekipler, 3 saatlik çalışmanın ardından Neslihan Karadeniz (41) ve çocukları Fatma (21), Münire (15) ve Ramazan'ı (7) enkazdan kurtardı. Anne ve 3 çocuğu, sağlık ekiplerine teslim edildi.

16.21: Osmaniye'de bugün meydana gelen artçı sarsıntıda, 4 katlı bina yıkıldı. Boş olmadığı belirtilen binanın enkazında, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

15.20: Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Arzu apartmanının enkazında toplam 8 kişi sağ kurtarıldı.

Sabah Furkan ailesinin 6 ferdine kavuşmuştu. Aynı apartmanda 2 kişi daha sağ olarak kurtuldu. Deprem sırasında Sakarya'da bulunan üniversite öğrencisi Sude Kılınç'a müjdeli haber verildi. 107 saattir enkazda bulunan emekli polisler anne Raziye Kılınç (47) ve baba Hacı Mustafa Kılınç (48) sağ olarak kurtarıldı. Arama-kurtarma ekipleri de binadan çıkarılan 8 kişinin ardından sevinç gözyaşları döktü.

"UMUT HEP VAR, MUCİZELER HEP VAR"

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 'İnanılmaz bir an. Gözyaşlarımı tutamıyorum. Buradan 8 kişinin çıktığına şahit olduk. 'Umut hep var, mucizeler hep var' dedik' yorumunda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADIYAMAN'DA

15.00: Adıyaman'da deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Bölgede yaşanan yağmalarla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bazı kendilerini bilmezler soygun yapıyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimalleri yapanlar yakalandığında bunlara gerekli müeyyideleri uygulayacaktır.' dedi.

14.30: Ankara'dan deprem bölgesine şimdiye kadar karşılıklı 18 sefer yapılan Cumhurbaşkanlığı uçakları ile giderken arama-kurtarma ve sağlık personeli taşınırken, dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralının nakli sağlandı. Cumhurbaşkanlığı uçakları ile hasta ve yaralı depremzedelerin nakilleri sağlanmaya devam edilecek.

14.11: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 30 personel gönüllü olarak deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıktı.

13.50: Malatya'da enkaz altında kalan 40 yaşındaki bir kadının 106. saatte kurtarıldığı bildirildi.

YARDIM MALZEMELERİNİ ÇALDIĞI İDDİA EDİLENLERLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

13.45: Edirne'de depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı öne sürülen ve polis tarafından yakalanarak, gözaltına alınan Keşan Belediyesi'nden 4 kadın personel, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

13.37: Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde defin işlemlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderildi.

13.23: Afet bölgesinden tahliyelerimiz #AFAD koordinasyonunda devam ediyor. AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar Karayolu, Demiryolu, Havayolu aracılığıyla toplam 80 bin 863 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

13.15: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman'ın Kuyucak köyünde enkazdan çıkarılan 2 yaralı kadının, yolu kapalı köyden alınarak, ambulans helikopterle hastaneye ulaştırıldığını duyurdu. (Görüntüler için tıklayınız)

13.10: Gaziantep'in İslahiye ilçesinde umutlu bekleyiş devam ederken Gözde Apartmanı'nın enkazında 7 kişilik aileden ses alındığı bilgisi geldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor

13.01: AFAD, 'ÖNEMLİ DUYURU' olarak paylaştığı yeni açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a 'kişinin yaşadığına' yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklinde dezenformasyon amaçlı bilgiler paylaşılmaktadır. Resmi kurumların bilgilendirmeleri haricinde yapılan hiçbir bilgilendirmeye itibar edilmemesi önemle arz olunur. Bu tarz kirli bilgileri paylaşanlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

İSKENDERUN LİMANI'NDA SON DURUM

12.32: Denizcilik Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı'ndaki büyük yangının söndürüldüğünü açıklayarak, 'İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürülmüş olup binden fazla konteyner alanda tek tek ayrıştırılmaktadır. Limanımızın rehabilitasyonuna süratle başlanacaktır. Bölgede, İskenderun Bölge Liman Başkanlığı rutin olarak hizmet vermekte olup denizcilik faaliyetleri başlamıştır' denildi.

12.30: Kahramanmaraş'ta depremin 5. gününde devam eden arama kurtarma çalışmalarında binanın enkazından ses alındı. Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerinin enkazda yoğunlaştırdığı çalışmalar sonuç verdi. Enkazda mahsur kalan uzman çavuş Osman Fırat, PAK ekipleri tarafından depremin 103'üncü saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Osman Fırat, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

12.20: Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

12.07: Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında, depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve gözaltına alınan 37 kişiden 10'unun tutuklandığını duyurdu.

12.00: Ülke genelinden yardımlar sürerken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de kadınlar kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne teslim ediyor.

12.06: Adıyaman'da 104. saatte bir mucize daha gerçekleşti. CNN Türk muhabiri Serdar Er, Eyüp Ak isimli bir vatandaşın enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirdi. Hatay'da bulunan CNN Türk muhabiri Alparslan Çınar da enkazdan bir kişinin daha sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

11.54: Bakan Koca, 'Afet bölgesinde, doktor ve sağlık personeli olarak, 9.011 kişi görevlendirilmiştir. Sağlık tesislerimizde, 18.022’si doktor ve 111.699’u sağlık personeli olmak üzere 144.156 personel depremzedelere sağlık hizmeti vermektedir. Bölgede 14.435 UMKE ve 112 personeli var.' dedi.

11.51: Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ateş başında dinlenen ekipler, kısa süreli de olsa uyumaya çalışıyor.

11.50: Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan Zişan Kaya’nın (20) sağ olduğunu belirleyen ekipler, 8 saat boyunca Kaya’yı uyutmamaya çalıştı. Zişan depremden 101 saat sonra kurtarıldı.

11.09: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır. 101 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir" denildi.

LGS VE YKS AÇIKLAMASI

11.05: Bakan Özer, 'Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.' dedi.

11.00: Bakan Kurum, vatandaşların e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumunu öğrenebileceklerini açıkladı.

10.05: Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arzu apartmanında enkaz altından 102. saatte peş peşe güzel haberler geldi. CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 17 yaşındaki Dilan Oktay'ın enkaz altında sağ şekilde kurtarıldığını açıkladı. Aynı dakikalarda apartmanın enkazından 52 yaşındaki Kadri Oktay da enkazdan sağ çıkarıldı.

Öte yandan Arzu apartmanında mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Oktay ailesinin şu ana kadar 6 ferdi enkazdan sağ kurtarıldı.

09.25: AFAD'dan yapılan açıklamada vefat edenlerin sayısının 18 bin 342, yaralı sayısının 74 bin 242 olduğu açıklandı.

09.21: Depremzedelerin tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları bugün 26 bin 699 vatandaşı taşıyacaklarını duyurdu..

08.46: Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Günaçti'nin, Hatay'da sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu yaşamını yitirdiğini  duyurdu.

08.35: Hatay'da Hikmet Yiğitbaş 10 saattir çıkarılmaya çalışılıyordu. Beklenen haber 100. saatte geldi. 30 yaşında İnşaat Mühendisi olan Yiğitbaş ekiplerin yoğun çalışması sonrası enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. 35 yaşındaki Rıdvan da sağ olarak enkazdan kurtarılırken aynı enkazdan 1 kişinin daha kurtarıldığı bildirildi. CNN Türk muhabiri Enver Kaptanoğlu, 10 saatlik çalışmanın ardından enkazdan çıkarılan Serhat'ın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aynı dakikalarda bir mucize kurtuluş haberi de Diyarbakır'dan geldi. Enkaz altında kalan bir kişinin sağ kurtarıldığını açıkladı. 5 dakika önce kurtarılan annenin ardından şimdi de 9 yaşındaki oğlu enkazdan çıkarıldı.

07.55: Enkaz çalışmalarının 99. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı'ndan 36 yaşındaki Cemile Hasar adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

07.50: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliği 10.45 km olarak paylaştı.

05.20: Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07: Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

04.57: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman'ın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, enkaz çalışmalarının ardından konteyner kent kurma çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Adıyaman genelinde depremden dolayı maalesef 3 bin 105 vatandaşımızı kaybettik. Bunun 2 bin 195'i Adıyaman merkezinde. 9 bin 716 yaralımız var. Bunların da 7 bin 385 tanesini de merkezde. Yine Adıyaman merkezde yıkılan bina sayısı 923, Adıyaman genelinde de toplam 1939'dür" dedi.

04.53: Hatay'ın Samandağ ilçesinde enkaz altından 90 saat sonra 10 günlük Yağız bebek ve annesi enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

03.10: Kahramanmaraş’taki 107 depremzede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakla İstanbul’a getirildi.

00.30: Kahramanmaraş'ta depremin 92. saatinde Hatice anne ve kızı Mihriban enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

00.16: Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki bir binanın enkazından 90 saat sonra 55 yaşındaki Canan Geçeci yaralı olarak kurtarıldı.

00.11: Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan 8 yaşındaki Yavuz Türkmen, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

00.06: MSB: Gaziantep’te görev yapan 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personelimizin çalışmaları sonucunda bir vatandaşımız daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

00.01: Kahramanmaraş  merkezli depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan Bilir Apartmanı’nın enkazında kalan 13 yaşındaki Ayşegül Bilir, Yalova Çınarcık itfaiye ekiplerince 86 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem bölgesinden yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı: 72 saaten sonra kritik saatler. Son 24 saatte 121 vatandaşımız sağ kurtarıldı. 17 bin 674 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 72 bin 879 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

20.05: İstanbul Valiliği, deprem bölgesine 324 uçakla 26 bin 883 personel ile 5 bin 675 çadırın gönderildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada "Saat 19.00 itibarıyla İstanbul’dan toplam 324 uçak, 42 kargo uçağı, 2 gemi, 3 tren, 26 bin 883 personelimiz ve AFAD gönüllülerimiz, 4 milyon 374 bin 631 battaniye, 326 bin 651 ısıtıcı ve soba ile 5 bin 675 çadırın başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerine sevk edildi" denildi.

20.03:  Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede kesintisiz iletişim sağlanması için operasyon ekiplerinin saha yıkımları ve enerji kesintilerine rağmen insan üstü çaba gösterdiğini belirten Erkan, “Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gereğini yapacağız. İletişim altyapısını onarmak için tüm zorluklara rağmen var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

19.42: Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekipleri Ayşegül Türkmen'i 111 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarttı. 112.saatte anne ve 2 kızı kurtarıldı.

18.34: Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyar 975 milyon 532 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandığını açıkladı.

17.56: Depremin 109. saatinde de mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta bir kişi daha enkaz altından sağ çıkarıldı.

'ÖLÜM REZİDANSI'NIN SAHİBİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

17.53: Hatay’daki Rönesans Rezidansın sahibi Mehmet Yaşar Çoşkun yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalima'nında yakalandı.

17.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybı sayısının 19 bin 388'e, yaralı sayısının da 77 bin 711'e yükseldiğini kaydetti.

17.15: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Şehir Hastanesinde depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. AK Partili Çelik, "Bu yağma olayları karşısında son derece acımasız olacağız. Bir kere daha uyarıyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kararlı ve net davranacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

17.09: Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan Mustafa Şirhat (22), Ela Şirhat (17) ve Ahmet El Musa (6) isimli akrabalar, arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldı.

Kurtarma çalışmaları sırasında bacağı enkaz parçalarına sıkışan Ela Şirhat ekiplerden döner istedi.

16.45: Depremden 108 saat sonra, Hatay'da arama- kurtarma çalışması yapılan enkazdan anne ile 3 çocuğunu sağ çıkarıldı.  Zamana karşı yarışan ekipler, 3 saatlik çalışmanın ardından Neslihan Karadeniz (41) ve çocukları Fatma (21), Münire (15) ve Ramazan'ı (7) enkazdan kurtardı. Anne ve 3 çocuğu, sağlık ekiplerine teslim edildi.

16.21: Osmaniye'de bugün meydana gelen artçı sarsıntıda, 4 katlı bina yıkıldı. Boş olmadığı belirtilen binanın enkazında, arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

15.20: Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Arzu apartmanının enkazında toplam 8 kişi sağ kurtarıldı.

Sabah Furkan ailesinin 6 ferdine kavuşmuştu. Aynı apartmanda 2 kişi daha sağ olarak kurtuldu. Deprem sırasında Sakarya'da bulunan üniversite öğrencisi Sude Kılınç'a müjdeli haber verildi. 107 saattir enkazda bulunan emekli polisler anne Raziye Kılınç (47) ve baba Hacı Mustafa Kılınç (48) sağ olarak kurtarıldı. Arama-kurtarma ekipleri de binadan çıkarılan 8 kişinin ardından sevinç gözyaşları döktü.

"UMUT HEP VAR, MUCİZELER HEP VAR"

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 'İnanılmaz bir an. Gözyaşlarımı tutamıyorum. Buradan 8 kişinin çıktığına şahit olduk. 'Umut hep var, mucizeler hep var' dedik' yorumunda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADIYAMAN'DA

15.00: Adıyaman'da deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Bölgede yaşanan yağmalarla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bazı kendilerini bilmezler soygun yapıyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimalleri yapanlar yakalandığında bunlara gerekli müeyyideleri uygulayacaktır.' dedi.

14.30: Ankara'dan deprem bölgesine şimdiye kadar karşılıklı 18 sefer yapılan Cumhurbaşkanlığı uçakları ile giderken arama-kurtarma ve sağlık personeli taşınırken, dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralının nakli sağlandı. Cumhurbaşkanlığı uçakları ile hasta ve yaralı depremzedelerin nakilleri sağlanmaya devam edilecek.

14.11: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 30 personel gönüllü olarak deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıktı.

13.50: Malatya'da enkaz altında kalan 40 yaşındaki bir kadının 106. saatte kurtarıldığı bildirildi.

YARDIM MALZEMELERİNİ ÇALDIĞI İDDİA EDİLENLERLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

13.45: Edirne'de depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı öne sürülen ve polis tarafından yakalanarak, gözaltına alınan Keşan Belediyesi'nden 4 kadın personel, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

13.37: Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde defin işlemlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderildi.

13.23: Afet bölgesinden tahliyelerimiz #AFAD koordinasyonunda devam ediyor. AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar Karayolu, Demiryolu, Havayolu aracılığıyla toplam 80 bin 863 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

13.15: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman'ın Kuyucak köyünde enkazdan çıkarılan 2 yaralı kadının, yolu kapalı köyden alınarak, ambulans helikopterle hastaneye ulaştırıldığını duyurdu. (Görüntüler için tıklayınız)

13.10: Gaziantep'in İslahiye ilçesinde umutlu bekleyiş devam ederken Gözde Apartmanı'nın enkazında 7 kişilik aileden ses alındığı bilgisi geldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor

13.01: AFAD, 'ÖNEMLİ DUYURU' olarak paylaştığı yeni açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a 'kişinin yaşadığına' yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklinde dezenformasyon amaçlı bilgiler paylaşılmaktadır. Resmi kurumların bilgilendirmeleri haricinde yapılan hiçbir bilgilendirmeye itibar edilmemesi önemle arz olunur. Bu tarz kirli bilgileri paylaşanlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

İSKENDERUN LİMANI'NDA SON DURUM

12.32: Denizcilik Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı'ndaki büyük yangının söndürüldüğünü açıklayarak, 'İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürülmüş olup binden fazla konteyner alanda tek tek ayrıştırılmaktadır. Limanımızın rehabilitasyonuna süratle başlanacaktır. Bölgede, İskenderun Bölge Liman Başkanlığı rutin olarak hizmet vermekte olup denizcilik faaliyetleri başlamıştır' denildi.

12.30: Kahramanmaraş'ta depremin 5. gününde devam eden arama kurtarma çalışmalarında binanın enkazından ses alındı. Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerinin enkazda yoğunlaştırdığı çalışmalar sonuç verdi. Enkazda mahsur kalan uzman çavuş Osman Fırat, PAK ekipleri tarafından depremin 103'üncü saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Osman Fırat, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

12.20: Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

12.07: Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında, depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve gözaltına alınan 37 kişiden 10'unun tutuklandığını duyurdu.

12.00: Ülke genelinden yardımlar sürerken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de kadınlar kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne teslim ediyor.

12.06: Adıyaman'da 104. saatte bir mucize daha gerçekleşti. CNN Türk muhabiri Serdar Er, Eyüp Ak isimli bir vatandaşın enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirdi. Hatay'da bulunan CNN Türk muhabiri Alparslan Çınar da enkazdan bir kişinin daha sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

11.54: Bakan Koca, 'Afet bölgesinde, doktor ve sağlık personeli olarak, 9.011 kişi görevlendirilmiştir. Sağlık tesislerimizde, 18.022’si doktor ve 111.699’u sağlık personeli olmak üzere 144.156 personel depremzedelere sağlık hizmeti vermektedir. Bölgede 14.435 UMKE ve 112 personeli var.' dedi.

11.51: Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ateş başında dinlenen ekipler, kısa süreli de olsa uyumaya çalışıyor.

11.50: Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan Zişan Kaya’nın (20) sağ olduğunu belirleyen ekipler, 8 saat boyunca Kaya’yı uyutmamaya çalıştı. Zişan depremden 101 saat sonra kurtarıldı.

11.09: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır. 101 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir" denildi.

LGS VE YKS AÇIKLAMASI

11.05: Bakan Özer, 'Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.' dedi.

11.00: Bakan Kurum, vatandaşların e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumunu öğrenebileceklerini açıkladı.

10.05: Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arzu apartmanında enkaz altından 102. saatte peş peşe güzel haberler geldi. CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 17 yaşındaki Dilan Oktay'ın enkaz altında sağ şekilde kurtarıldığını açıkladı. Aynı dakikalarda apartmanın enkazından 52 yaşındaki Kadri Oktay da enkazdan sağ çıkarıldı.

Öte yandan Arzu apartmanında mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Oktay ailesinin şu ana kadar 6 ferdi enkazdan sağ kurtarıldı.

09.25: AFAD'dan yapılan açıklamada vefat edenlerin sayısının 18 bin 342, yaralı sayısının 74 bin 242 olduğu açıklandı.

09.21: Depremzedelerin tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları bugün 26 bin 699 vatandaşı taşıyacaklarını duyurdu..

08.46: Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Günaçti'nin, Hatay'da sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu yaşamını yitirdiğini  duyurdu.

08.35: Hatay'da Hikmet Yiğitbaş 10 saattir çıkarılmaya çalışılıyordu. Beklenen haber 100. saatte geldi. 30 yaşında İnşaat Mühendisi olan Yiğitbaş ekiplerin yoğun çalışması sonrası enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. 35 yaşındaki Rıdvan da sağ olarak enkazdan kurtarılırken aynı enkazdan 1 kişinin daha kurtarıldığı bildirildi. CNN Türk muhabiri Enver Kaptanoğlu, 10 saatlik çalışmanın ardından enkazdan çıkarılan Serhat'ın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aynı dakikalarda bir mucize kurtuluş haberi de Diyarbakır'dan geldi. Enkaz altında kalan bir kişinin sağ kurtarıldığını açıkladı. 5 dakika önce kurtarılan annenin ardından şimdi de 9 yaşındaki oğlu enkazdan çıkarıldı.

07.55: Enkaz çalışmalarının 99. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı'ndan 36 yaşındaki Cemile Hasar adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

07.50: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliği 10.45 km olarak paylaştı.

05.20: Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07: Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

04.57: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman'ın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, enkaz çalışmalarının ardından konteyner kent kurma çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Adıyaman genelinde depremden dolayı maalesef 3 bin 105 vatandaşımızı kaybettik. Bunun 2 bin 195'i Adıyaman merkezinde. 9 bin 716 yaralımız var. Bunların da 7 bin 385 tanesini de merkezde. Yine Adıyaman merkezde yıkılan bina sayısı 923, Adıyaman genelinde de toplam 1939'dür" dedi.

04.53: Hatay'ın Samandağ ilçesinde enkaz altından 90 saat sonra 10 günlük Yağız bebek ve annesi enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

03.10: Kahramanmaraş’taki 107 depremzede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakla İstanbul’a getirildi.

00.30: Kahramanmaraş'ta depremin 92. saatinde Hatice anne ve kızı Mihriban enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

00.16: Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki bir binanın enkazından 90 saat sonra 55 yaşındaki Canan Geçeci yaralı olarak kurtarıldı.

00.11: Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan 8 yaşındaki Yavuz Türkmen, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

00.06: MSB: Gaziantep’te görev yapan 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personelimizin çalışmaları sonucunda bir vatandaşımız daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

00.01: Kahramanmaraş  merkezli depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan Bilir Apartmanı’nın enkazında kalan 13 yaşındaki Ayşegül Bilir, Yalova Çınarcık itfaiye ekiplerince 86 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem bölgesinden yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı: 72 saaten sonra kritik saatler. Son 24 saatte 121 vatandaşımız sağ kurtarıldı. 17 bin 674 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 72 bin 879 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15
açık
Günün Anketi Tümü
31 MART YEREL SEÇİMLERDE İSTANBUL ADAYI KİM OLUR?
31 MART YEREL SEÇİMLERDE İSTANBUL ADAYI KİM OLUR?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:18
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13