Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Malatya’da Jandarma bot timi Karakaya Barajında göreve başladı

ÖZEL HABER

Geçtiğimiz aylarda kamuoyuna İl jandarma komutanlığı tarafından oluşturulacağı duyurulan Jandarma asayiş botu bot timi Malatya’da görevine başladı.

 J.Kd.Alb. Ercan Altın Malatya’da başarılı görevlere imza atarken,  göreve gelmesiyle birlikte projelendirilen jandarma asayiş bot timi hayata geçirilerek görevine başladı. Botun suya indirilmesi ile birlikte görevine başlayan jandarma timleri Malatya’da artık sularda da kuş uçurmayacak. 


 Konu ile alakalı yapılan açıklamada; “Malatya İl Jandarma Komutanlığına tertip edilen marka Emniyet ve Asayiş Botu (uzunluğu 10.15 m. genişliği 3.19 m. ağırlığı 5904 kg) 30.01.2022 günü Battalgazi Feribot İskelesinden vinç yardımı ile Karakaya baraj gölüne indirilerek, Kale İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesine seyirle getirilmiştir. Asayiş ve Emniyet Botunun test sürüşleri ve kontrolleri yapılmasına müteakip göreve başlamıştır.

Malatya İl J. K. Lığınca Karakaya barajında Elazığ ve Diyarbakır kıyıları da dahil olmak üzere Her türlü kaçakçılık, kaçak avlanma ve işlenen diğer suçlarla müdahale maksadıyla Jandarma Asayiş Botu bot timi görevlendirilmiştir.” İfadelerine yer verildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.