Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Okul Tıraşı, 18 Martta sinemalarda

KÜLTÜR SANAT

Okul Tıraşı, okulda hastalanan arkadaşını doktora götürmeye çalışan bir gencin hikayesini konu ediyor.

Okul Tıraşı, okulda hastalanan arkadaşını doktora götürmeye çalışan bir gencin hikayesini konu ediyor. Bir yatılı okulda okuyan öğrenciler, okulda uygulanan baskı ve disiplinin altında ezilecek duruma gelmişlerdir. Bir gün öğrencilerden birinin rahatsızlanmasına kayıtsız kalamayan arkadaşı Yusuf, onu doktora götürmeye karar verir.

Ancak önünde bir dizi engelle karşılaşır. Yusuf, arkadaşını doktora götürmek için, okul bürokrasisini, idarenin takındığı vurdumduymaz tavrı, yaşadıkları yerin zor coğrafi koşulları ve daha birçok sorunla mücadele etmek zorunda kalır. Soğuğun her anını, yatakhane, duş alanı ve revirde hissettiğimiz filmde bürokrasinin kanatları altında neredeyse donma noktasına gelen, yatılı çocukların bir günü anlatılıyor.

Okulun tasvir ediliş şekli bir kışla havasında, soğuk ve donuk. Etrafta çocukların yaşadığını anlatan tek şey çocukların izleyemediği kantindeki televizyonda oynayan çizgi film. Çocukların mutsuzluğu, suratlarına sinen ifadeyle birlikte her yerde karşımıza çıkıyor. Filmin tekin olmayan, imalar barındıran, sorular sorduran havası neredeyse film boyunca devam ediyor.

Ailelerinden uzakta, sürekli öğretmenleri tarafından azarlanan, derin bir yalnızlık içinde oldukları belli olan ve dışarıdaki ayazdan dolayı neredeyse kaçacak yerleri bulunmayan bu yerde çözülmeler bir çocuğun hastalanmasıyla başlıyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.