Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

KAYAPINAR ÖĞRETMEN AKADEMİSİNDEN KÜLTÜR SANAT SPOR ATÖLYESİ

KÜLTÜR SANAT

Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kayapınar Öğretmen Akademileri projesi kapsamında kültür, sanat, spor atölyeleri kurdu

Eylül ayından başlayarak bu atölyelerde çok sayıda Öğretmen etkinlik gerçekleştiriyor. Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayahan SUBAŞI, Öğretmenlerin katılım göstermesinden dolayı büyuk memnuniyet duyduğunu dile getirerek 2024 yılı içerisinde çok sayıda çalışmaya imza alacaklarını belirtti. Okul  ziyaretleri sırasında Öğretmenlerin projelere büyuk ilgi duyduklarını gördüklerini söyledi.  SUBAŞİ, Öğretmenlerin kültürel, sanatsal, sportif çalışmalarını desteklemeye devam edeceklerini dile getiriyor.

Öğretmen Atölyelerinden biri de EBRU SANAT ATÖLYESİ. Atölye Yürütücüsü  Nursel ERSAN, Ebru teknesinin başında, her branştan gelen meslektaşlarıyla. çeşitli desenleri içeren çalışmalar yapıyor. Yapılan Ebrular duvarları  süslüyor. 3 aylık süre içinde epryce yol alan atölye katılımcıları bir sergi düzenleme hazırlığı içine girmiş bulunuyorlar. 

Atölye hakkında bilgi aldığımız Ersan, öğretmenlerin ebru sanatına ilgi gösterdiklerini, zamanla zamanla bu  ilginin bir tutkuya dönüştüğünü söylüyor. Ebru teknesindeki her bir desenin ancak bir kez yapıldığı için biricik olduğunu belirterek bu sanatın inceliklerini anlatıyor. Her hafta öğretmenlerle daha çok mesai saatleri dışında 
keyifli  zaman getirdiklerine işret ediyor. Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu çalışmalarla Öğretmenlerin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.


 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.