Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Gençler Sanat Eserine Yatırım Yapıyor

KÜLTÜR SANAT

Bank of America’nın yaptığı anket, “paranın yeni sahipleri” olarak nitelendirilen Y ve Z kuşağının yatırım konusunda çok farklı kararlar vermeye hazır olduğunu gösteriyor.Gençlerin değerli bir sanat eserine yatırım yapma ihtimali yaşlılardan dört kat daha fazla.Yaşlılar için yerli hisse senetleri, ardından gayrimenkul, yükselen piyasa fonları, uluslararası hisse senetleri ve doğrudan yatırım ve son olarak özel sermaye sırasıyla en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

Bank of America’nın yaptığı anket, “paranın yeni sahipleri” olarak nitelendirilen Y ve Z kuşağının yatırım konusunda çok farklı kararlar vermeye hazır olduğunu gösteriyor. Gençlerin yüzde 66’sı sanat eserine yatırım yaparken, bu oran ileri yaşlardaki bireylerde yüzde 23’e düşüyor. Ayrıca gençlerin yüzde 83’ü, yaşlıların ise yüzde 53’ü geçen yıl en az bir eser satın almış. Bir diğer bulgu ise Y ve Z kuşağının da üçte ikisinin sanatı estetik değeri için sevdiğini söylemesi. Ancak gelin görün ki eser bir kez “değerli” hale geldiğinde gençlerin yüzde 42’si satma olasılığının “çok yüksek” olduğunu kabul ediyor.En az 3 milyon dolarlık yatırım yapabilecek güce sahip olan 1000 kişiyle yapılan anketin öne çıkan diğer bulguları şöyle:Genç nesil, kripto para ve diğer alternatifleri tercih ediyor.21 ila 42 yaş arasındaki yatırımcıların yaklaşık dörtte üçü, hisse senedi, tahvil gibi yatırımlarla piyasada ayakta kalabileceğini düşünmüyor.Genç yatırımcıların yüzde 47’si bir çeşit dijital varlığa sahip.Portföyün tamamına bakıldığında yüzde 15’in kripto parayı tercih ettiği görülüyor.Genç kitlenin yarısı, danışmanlık için sosyal medyaya başvuruyor ve yakın çevresinden ziyade çevrimiçi iletişim kurduğu uzmanlardan yatırım tavsiyesi alıyor.Katılımcıların üçte biri kriptonun akıllı ve uzun vadede kar sağlayacak bir yatırım olduğunu hatta, yüzde 64’sı kriptonun 2025-2027 arasında ana akım olacağını düşünüyor. Gençlerin değerli bir sanat eserine yatırım yapma ihtimali yaşlılardan dört kat daha fazla.
Yaşlılar için yerli hisse senetleri, ardından gayrimenkul, yükselen piyasa fonları, uluslararası hisse senetleri ve doğrudan yatırım ve son olarak özel sermaye sırasıyla en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.