Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

TOKİ 2021 için indirim başvuruları başladı

EMLAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından yapılan yüzde 20'lik indirim kampanyasını duyurdu.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yüzde 20 indirim kampanyası başlatıldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kampanyayı Twitter'dan yaptığı açıklamada duyurdu.

Kampanya, borcunu erken ödeyip tapusuna kavuşmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için daha önce düzenlenmişti. Kampanya, 28 Mayıs'ta sona erecek. Bu tarihten sonra borç kapatmaları için herhangi bir indirim uygulanmayacak.

12 ay ve daha az taksit sayısı kalan projeler ise indirim kampanyasından  yararlanamayacak. Ayrıca bütün borcunun tamamını ödemeyecek vatandaşlar da indirimden yararlanacak. Kampanyaya göre; borcunun tamamını ödemeyecek vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları ödemelerde de yüzde 20 indirim kampanyasından kısmi olarak faydalanabilecek.

KAMPANYA ŞARTLARI

Kampanyadan, geri ödemede taksitleri en geç 2019 yılı sonu itibariyle başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları faydalanabilecek olup, taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil edilmeyecek.

Kampanya kapsamındaki konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecek.

Borcunun tamamını ödemek isteyen vatandaşlar için oran yüzde 20 olarak belirlendi. Borcunun tamamını kapatmayacak vatandaşlar için ise borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak koşuluyla yaptıkları ödemelerde de yüzde 20 indirim kampanyasından kısmi olarak faydalanabilecek.

Kapsama dahil edilen projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemesi gereken aidat ya da başka bir borcu olmaması gerekiyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.