Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Noterler tapu satışına hazır

EMLAK

Noterler Birliği tapu işlemlerinin kendilerine geçiş işlemleri için çalışmalarına tüm hızı ile devam ederken konu hakkında son açıklama Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yapıldı.

Türkiye'de konut satış rakamları her geçen gün artmaya devam ederken konu hakkında Adalet Bakanlığı düğmeye basmış, gayrimenkul satışlarının noter üzerinden de yapılmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştı. 

TAPUNUN NOTERE DEVRİ

Ankara 54. Noterini ziyaret eden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül önemli açıklamalarda bulundu. Uzun süredir gündemde olan ve 2021 yılında başlaması beklenen noterlerde tapu satışı konusu hakkında da bilgilendirmede bulunan Bakan Gül söz konusu düzenlemenin gündemlerinde olduğunu dile getirdi. 

İlk gündeme geldiği dönemde tapu çalışanları ile noterleri yapılan açıklamalar ve çıkışlar nedeni ile karşı karşıya getiren uygulamada noterler tapu satışına hazır olduklarını dile getirirken çalışmalar da hız kazandı. Adalet Bakanı Gül konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında yurt dışında yapılan işlemlerin Türkiye'de ki sistemde anında görüntülenmesi, Türkiye içinde farklı noterlikler arasında ağ kurulması ile vatandaşlara yönelik önemli hizmetler ve kolaylıklar sunulduğunu belirterek "Şimdi noterliklerle ilgili işlemleri daha da artırıcı kalemleri çalışıyoruz. Noterlerin yapabileceği işler açısından, bazı delil tespiti ve çekişmesiz yargısal işlemlerin verilmesi de dahil gündemimizde olanlar arasında" diyerek gayrimenkul satışlarının noterlerde yapılmasının da önem verdikleri konular arasında yer aldığını söyledi. 

Ankara 54. Noteri Handan Baykam ziyareti için Adalet Bakanı Gül'e teşekkür ederken noterden gayrimenkul satışı, devri ve tespiti hakkında önemli çalışmalar yapıldığının altını çizdi.
 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.