Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Mayıs ayı kira artış oranı ve TÜİK TEFE TÜFE nisan enflasyon rakamları

EMLAK

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları için geri sayım başladı.

Ekonomide yaşanan dalgalanma nedeni ile enflasyon rakamları tırmanmaya devam ederken Mayıs ayında açıklanacak olan TÜİK Nisan 2021 enflasyon rakamları da merak konusu oldu.
Açıklanan rakamlar milyonlarca memur ve emekli için enflasyon farkı zammı hesaplaması nedeni ile büyük önem taşıyor. Aynı zamanda kiracılar ve ev sahipleri için uygulanabilecek en yüksek zam oranı sınırı olarak uygulanması nedeni ile de önemli.

Nisan ayında imzalamış olduğu kira sözleşmesi sona eren ve Mayıs ayında zamlı kira uygulayamaya başlayacak olan kiracılar ile ev sahipleri tarafından Mayıs ayı kira zam oranı beklenmeye başlandı.
Söz konusu oran YEP ile yapılan değişiklik sonrasında TÜİK tarafından açıklanan 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden hesaplanmaya başlanmıştı. Mayıs ayında da kiracılara ev sahipleri tarafından uygulanacak olan tavan zam oranı 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden uygulanacak. Bu rakam TÜİK tarafından ilan edilecek olan Nisan ayı enflasyonu rakamları içerisinde yer alacak.

RAKAMLARIN BELLİ OLACAĞI TARİH

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından Nisan 2021 enflasyon rakamları 3 Mayıs 2021 tarihinde ilan edilecek. TÜİK tarafından enflasyon rakamları her ay takip eden bir sonraki ayın ilk haftası içerisinde açıklanırken Nisan ayı enflasyonu 3 Mayıs 2021 tarihinde ilan edilecek.

Söz konusu rakam TÜİK resmi internet sitesi üzerinden saat 10:00 itibari ile ilan edilirken sitemizden de belirlenir belirlenmez uygulamalarımız ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden hem memur maaş zammı hem de kira artış oranı hesaplaması yapılarak takipçilerimize iletilecektir.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.