Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Konut ve araç alım satım işlemleri için yeni düzenleme geliyor

EMLAK

Adalet Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılmaya başlanan yeni düzenleme ile milyonlarca araç ve konut sahibi ile araba ve ev sahibi olmak isteyen kişileri yakından ilgilendiren bir gelişmeye imza atıldı.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor! Evi arabası olanlar ya da ev ve araba almayı planlayan kişileri yakından ilgilendiren düzenleme meclise geldi. Konu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında milletvekillerine özel bir bilgilendirmede bulunan Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanı İzzet Başara önemli bilgiler verdi. 

ARAÇ VE EV SAHİPLERİ, ARABA ALMAK VE EV SAHİBİ OLMAK İSTEYENLER DİKKAT! TÜZEL BİLİRKİŞİLİK UYGULAMASI GELİYOR

Mecliste milletvekillerine düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan ve özel bir sunum hazırlayan Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanı İzzet Başara muhasebe, motorlu taşıt ve taşınmaz değerleme sisteminde yapılacak olan önemli düzenleme hakkında bilgilendirmede bulundu. Tüzel bilirkişi uygulaması için pilot il seçilen Ankara'da güzel sonuçlar alındığını belirten Başara “Taşınmaz, motorlu taşıt değerleme ve muhasebe alanlarında tüzel kişi bilirkişilik uygulaması başlıyor. 
Kurumsal bir yapıda bu raporlamaların sağlanması mağduriyetleri giderecek, birbirinden tutarsız raporlamaların önüne geçilecektir” dedi. Uygulamayı en kısa sürede Türkiye geneline yayacaklarını belirten Başara böylelikle emlak, taşınmaz ve araç değerleme sisteminde resmî listelere de, tüzel kişileri de kazandıracaklarını dile getirdi.

Söz konusu yasal düzenleme 2016 senesinde yapılmış ve düzenleme kapsamında tüzel kişilere de bilirkişilik yolu açılmıştı. Düzenlemenin pilot il olarak seçilen Ankara'dan tüm Türkiye'ye yayılması ile beraber mahkemeye taşınan dolandırıcılık davaları gibi emlak, taşıt ve muhasebe davaları için tüzel kişilerde mahkeme dosyasına eklenirken hakimler artık sadece şahıs bilirkişi ataması yerine artık tüzel bilirkişi ataması da yapabilecek.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.