Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Konut Sigortası hangi zararları karşılar?

EMLAK

Konut sigortası, binaların ve binalarda bulunan eşyaların koruma altına alındığı bir çeşit sigorta türüdür. Sigorta kapsamına alınan konut için yapılan poliçe kapsamında farklı teminatlar sunulur.

Konut sigortası, binaların ve binalarda bulunan eşyaların koruma altına alındığı bir çeşit sigorta türüdür. Sigorta kapsamına alınan konut için yapılan poliçe kapsamında farklı teminatlar sunulur.

Beklenmedik bir hasar ya da kaza halinde ortaya çıkan maddi kayıplara karşı güvence sağlanır ve buna göre poliçe düzenlenir. Standart poliçe dışında sigortalı tarafından farklı teminatlar talep edilebilir. Her farklı teminat için poliçenin priminde farklılık yaşanır.

Tek Poliçedeki Teminatlar

“Konut sigortası hangi zararları karşılar dendiğinde öncelikle tek poliçe ile teminat altına alınan değerleri bilmek gerekir;

  • Bina
  • Konuta ait eşyalar
  • Değerli eşyalar
  • Varsa misafirlere ait eşyalar
  • Nakit para ve kıymetli evraklar.
  • Ayrıca yangın teminatı da yapılan konut sigortası kapsamındadır.

Bunların dışında sigortalı tarafından kapsama alınabilecek olan ek teminat seçenekleri içerisinde yıldırım düşmesi, binanın infilak etmesi, dumandan zarar görmesi, doğal afetlerden dolayı uğradığı ağır hasarlar, terör ya da halk hareketlerinden kaynaklanan maddi zararlar yer almaktadır.

Sigortalı aynı zamanda olası su hasarları, hırsızlık, elektrik hasarları, hukuksal koruma, yakıt sızması, binanın sabit tesisatında sorun, kira kaybı, komşu mali sorumluluk teminatı gibi birçok farklı ek teminat talebinde bulunabilir. Tüm bunlar konut sigortası tarafından karşılanan teminatlar kapsamındadır.

DASK İle Arasındaki Fark

Birçok insan tarafından zorunlu deprem sigortasının yaptırılmış olması yanlış bir algı sonucu yeterli olarak görülmektedir. Oysa DASK sigortası sadece deprem ve depremden sonra yaşanan hasarlara karşı teminat sağlar. Konut sigortasının teminat kapsamı oldukça geniştir.

Sadece riskli durumlarda evi ve içerisindeki eşyaları koruma altına almakla kalmaz aynı zamanda konut sigortası ev hizmetleri ile hayatı kolaylaştırır. Konut sigortası teminat kapsamında verilen ev hizmetleri içerisinde yılda bir kez ücretsiz kombi ve klima bakımı, belirlenen şartlara göre ücretsiz halı yıkama gibi birçok farklı seçenek vardır.

Ek Teminatlar

Sigorta poliçesinde belirtilen kapsam dahilinde çilingir hizmeti, anlaşmalı tesisatçılardan indirim olanağı, otelde konaklama imkanı ve acil tesisat işleri karşılanmaktadır.

Sigorta kapsamı şirketlerin sunduğu poliçelere göre farklılık gösterir ancak her konut sigortasında ana teminat yangın sigortası bunun dışında kalan tüm teminatlar sigortalının talebine göre belirlenir.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.