Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Alışveriş merkezi kiraları 3 hafta alınmayacak

EMLAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla uygulanacak olan tam kapanma günlerinde alışveriş merkezleri hizmet veremeyecek. Bu 3 haftalık süreçte alışveriş merkezlerinden kira alınmayacak.

Yasak 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19:00 itibari ile başlarken her hangi bir uzatma kararı alınmadığı takdirde 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05:00 itibari ile sona erecek. 

3 HAFTA KİRA ALINMAYACAK

AVM'lerin kapatılmasının ardından konu hakkında açıklama yapan Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nden (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "Bizler AVM yatırımcıları olumlu sonuç almak için bu sürenin ceremesini çekmeye hazırız. Yeter ki ülke olarak bu beladan kurtulalım. Bu süreçte sektöre desteğimizi sürdürmek için üye alışveriş merkezlerimiz kiracılarından kira almayacaktır. Hepimiz sonuçta aynı gemideyiz, elbirliği ile bu sıkıntılı süreci aşacağız. Bir an önce aşılanmanın artması ve sürecin çok daha iyi bir yere gitmesini umuyoruz" diyerek kira almayacaklarını duyurdu. 

Alışveriş merkezlerinin direkt olarak 600 bin dolaylı olarak ise 3 milyon kişiye istihdam kaynağı sağladığını belirten Altaş desteğin önemli olduğuna dikkat çekti. Bir diğer kira talebi ise cadde mağazalarından geldi. 

CADDE MAĞAZALARI KİRALARI

3 hafta boyunca kapalı olacak cadde mağazaları için de benzer talepler gündemde ki yerini korurken ne yazık ki süreçte işyeri sahiplerinin kira almaya devam ettikleri, kira iptali yapılmıyorsa dahi en azından kira indirimi yapılması taleplerinin dahi reddedildiği belirtiliyor.


 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.