Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Kızılay ihtiyaç sahiplerine 5 bin koli dağıtacak

YEREL

Kızılay Düzce Şubesi, muhtarlıklar ve vakıflardan aldığı listelerle yardıma ihtiyacı olan ailelere 5 günde 5 bin gıda kolisi dağıtmayı hedefliyor.

Almanya'da Türk komşularından etkilenerek 40 yıl önce müslüman olan ve geçtiğimiz günlerde ülkesindeki huzurevinde hayata gözlerini yuman 83 yaşındaki Alman kadın vasiyeti üzerine Trabzon'un Sürmene ilçesinde toprağa verildi.

Almanya'nın Köln şehrinde yaşayan Renate, Türk komşularının yakınlığı ve dostluğu nedeniyle 40 yıl önce müslüman olmaya karar verdi. Emine Baltacı ismini alarak Müslüman olan Alman kadın, geçtiğimiz günlerde kaldığı huzurevinde 83 yaşında hayatını kaybetti. Alman kadının hayatını kaybettiğini öğrenen Türk komşuları, Emine Baltacı'nın vasiyetini yerine getirmek istedi. Alman yetkililerle görüşerek cenazeyi Türkiye'ye getirmek isteyen Çakır ailesi, Emine Baltacı'nın kızından da izin alarak cenazeyi teslim aldı. Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları tarafından kurulan cami derneğinin kısa sürede topladığı yardım ile Emine Baltacı'nın cenazesi, havayolu ile Türkiye'ye getirildi. Emine Baltacı'nın 40 yıllık komşusu Çakır ailesinin memleketi Trabzon'un Sürmene ilçesinde toprağa verilmek istenilen Alman kadın için Gültepe mahallesinde sela okutuldu. Korona virüs tedbirleri kapsamında kılınan cenaze namazına Almanya'dan cenazeyi getiren Çakır ailesi ve mahalle sakinleri katıldı. 40 yıl önce Müslüman olan ve Almanya'da yakılmak istemediği için vasiyet ederek Türkiye'de defnedilmek isteyen Emine Baltacı, pandemi kuralları kapsamında kılınan cenaze namazının ardından memleketinden 3 bin 500 km uzakta toprağa verilerek son yolculuğuna uğurlandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.