Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Bismil Ovası'ndaki tarım işçileri zorlu mesaide

YEREL

Bismilim.com'da yer alan habere göre; Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde pamuk çapası yaparak geçimleri sağlayan işçilerin çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor. İşçiler, kavurucu sıcaklara rağmen yoğun mesai yapıyor.

Belirli aylarda Diyarbakır Bismil ilçesinde pamuk tarlalarında çalışan tarım işçileri, yoğun mesai harcayarak tarlada pamuk çapası yapıyor. Çocuk, genç, yaşlı olan işçilerin zorlu mesaileri sabahın erken saatlerinde başlayarak günün ilerleyen saatlerinde ise artan hava sıcaklıklarıyla birlikte zorlaşıyor. Tarım işçileri mesai sonunda ise tekrar minibüsle evlerine dönüyor. İşçiler, yaklaşık 35 derece sıcaklık altında aralıksız çalışıyor.

"PARAMIZI ZOR ALIYORUZ"

Tarlada çalışan işçilerden Kadriye Avcı, “Gece karanlıkta saat 04.00’da tarlaya geliyoruz. Günümüz tarlada geçiyor. Aşırı sıcakta çalışmak insanı mahvediyor. Sabahtan öğle 13.00 – ya da 14.00 kadar çalışıyoruz. Her zaman sıcağın altında çalışıyoruz, Yemek yerken bile tarladayız. Oturabileceğimiz bir gölgelik bile yok. Genellikle yemeği sıcakta yeriz. Aldığımız yevmiye daha belli değil geçen sene 60 TL alıyorduk, bu sene 70 -75 TL den bahsediyorlar. Yaptığımız işin karşılığını alamıyoruz, fakat mecburuz. Çalışmadığımız zaman geçinemiyoruz. Sabahtan akşama kadar çalışıyoruz. Bir tüp bile dolduramıyoruz. Bazen paramızı alamıyoruz. Çiftçi zarar ederse, biz de paramızı zor alıyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.