Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Kilo vermek istiyorsanız bunlardan uzak durmalısınız!!!

YAŞAM

Kilo vermek herkes için kolay olmayabilir. Bu süre içinde kilo vermek için tükettiğimiz ürünler ile yeterli bilgiye sahip olmadığımızda, bizlere yarardan çok zarar verebilir. Bu yüzden kilo verirken tükettiğimiz ürünlere dikkat etmemiz gerekir. Detaylar haberimizde..

Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için ve kilo  vermek istiyorsak bazı ürün gruplarından uzak durmamız gerekir. Kulaktan duyma bilgilerle tükettiğimiz ürünler aksine bize yarardan çok zarar veriyor. Derlediğimiz önemli bilgiler ;

MARGARİN

Koroner kalp hastalığı riskini 3 kat artırır. Toplam kolesterolü ve LDL'yi yükseltir. (Kötü kolesterol). Anne sütünün kalitesini düşürür. Bağışıklık sistemini zayıflatır. Pankreasın insülin tepkisini azaltır ve şeker hastalığına yol açar.

ŞEKERLİ VE GAZLI İÇECEKLER

Şekerli gazlı yada asitli içecek içildiğinde, vücut normalden 7 kat daha fazla insülin salgılamaya başlar. Bu kadar insülin salgılanması, diyabet hastalığının habercisidir.

BEYAZ EKMEK

Beyaz ekmek, mısır gevreği ve beyaz pirinç gibi glisemik indeksi (kan şekerini uyarıcı etkisi) yüksek besinlerin tüketilmesi akciğer kanserine yakalanma riskini yüzde 48 oranında artırıyor.

KAHVALTILIK TAHILLAR

Sabahları uyandığınızda bir kâseye mısır gevreği döküp, üzerine süt ekleyip yemek hem çok pratik hem de tok tutuyor gibi geliyor! Ancak bu pratiklik hiç sağlıklı değil. Özellikle mısır gevrekleri vücudun kolay sindiremediği şeker ve tatlandırıcılarla doludur. Pratik bir kahvaltı için yulaf ezmesi denenebilir.

TUZ

Kişinin yüksek tuz kullanımı sonucu, yüksek tansiyon, ve tansiyona bağlı olan kalp ve damar hastalıkları ile karşı karşıya kalabileceği bilinmektedir. Bu nedenle uzmanların kesin ve net uyarıları arasında aşırı tuz tüketiminin yanlış olduğudur.

YAĞSIZ ÜRÜNLER

Çok fazla yağ tüketmek sorun yaratır ama çok az tüketmek de sorun yaratır. Vücudunuzun çalışması için yağa ihtiyacı vardır. Bu nedenle, sıfır yağlı bir yoğurt, yağlı olandan her zaman daha iyi değildir. Yağlar genellikle iyi olmayan şekerle değiştirilir. Sağlıklı yağları beslenme etiketlerinde “doymamış yağlar” adı altında tanıyabilirsiniz. Kötü yağlar doymuş ve trans yağlar olarak etiketlenir.

PEYNİR

Bazı bünyelerde amine içeren gıdalara karşı hassasiyet oluşabilir. Amineye karşı hassas olan kişilerin peynir tüketmesi nedeni ile ciltte döküntü, baş ağrısı ve kan basıncında artış yaşanabilir.

ALKOL

En basitinden karaciğerdeki siroz hastalığı alkoliklerde içki içmeyenlere oranla 8 kat daha fazla görülmektedir. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.