Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Kilo verdiren yaz meyveleri...

YAŞAM

Yaz aylarında kilo kontrolü sağlamak ya da yazın kilo vermek istiyorsanız bazı meyvelerden yararlanabilirsiniz. Hem lezzetli olan hem de kilo vermeye yardımcı olan bu meyvelerle kısa sürede incecik bir vücuda sahip olabilmeniz mümkün.

Yaz aylarının gelmesiyle ve havaların ısınmasıyla birlikte meyve tüketimi arttı. Yazın hem ferahlatan hem de kilo vermeye destek olan birbirinden lezzetli meyveler var... Yazın meyve yerken bir yandan da zayıflamak istiyorsanız bu listeye mutlaka bakın.

SİNDİRİMİ DÜZENLEYEN YEŞİL ERİK

Yeşil erik, yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında yer alıyor. Yeşil erik, sindirim sisteminin çalışmasını sağlayarak bağırsak hareketlerini düzenliyor.

Yeşil erik, lif açısından zengin bir meyve olduğu için metabolizmayı da harekete geçiriyor. Yüksek oranda C vitamini içeren erik, bağışıklık sistemini güçlendirir. Her gün bir miktar tüketilen erik, bahar nezlesi, alerjik reaksiyon gibi hastalıklardan koruyor.

Potasyum ve lif bakımından zengin bir meyve olan erik, uzun süre tokluk hissi sağlıyor. Ayrıca yeşil erik güçlü bir detoks etkisi de yaratıyor. Yeşil eriği kilo vermek için tüketmek istiyorsanız tuz kullanmamanız gerekiyor.

BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRAN ARMUT 

Armut lif açısından çok zengin bir meyve olduğu için bağırsak hareketlerini düzenler. Sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlayan armut, vücutta biriken ödem ve toksinlerin de daha kolay atılmasını sağlar. Armut yediğinizde daha uzun süre tokluk hissedersiniz.

Armut sadece kilo vermenize etki etmez. Armut içerisinde bulunan C vitamini sayesinde sağlığa da çok faydalı bir meyvedir. Kolesterolü düşürür ve Tip 2 diyabet riskini azaltır.

BOL SU KAYNAĞI KARPUZ 

Yaz mevsiminin vazgeçilmezi bol sulu bir karpuz kilo vermenize destek olan meyveler arasında yer alır. Karpuzun % 90’ı sudan oluşur ve 100 gramlık servis sadece 30 kalori içerir. Karpuz düşük kalorili bir meyve olmasına rağmen, vücutta yağ yakımına yardımcı olan arjinin adı verilen özel bir amino asitle doludur.

Karpuz, bu yaz döneminde su ihtiyacınızı karşılama konusunda lezzetli bir alternatif olmasının yanı sıra zararlı atıştırmalıklardan uzaklaşmanızı da sağlayacak iyi bir alternatiftir.

YAĞ YAKAN ŞEFTALİ 

Şeftali potasyom açısından çok zengin bir meyvedir. Şeftali bu sebeple vücuttaki yağ yakımını destekler. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan şeftali, yavaşlayan metabolizmayı da hızlandırır.

Şeftali kalorisi çok düşük bir meyvedir, tok tutma özelliğiyle kilo almaya değil zayıflamaya yardımcı olur, yüksek lif içeriği ile kabızlığı önler. Şeftali, vücutta biriken ödem ve toksinleri de atmanızı sağlar. Böylelikle vücudunuzdaki şişkinliklerden de kurtulmuş olursunuz. Yazın kilo vermek istiyorsanız aşırıya kaçmadan şeftali tüketebilirsiniz.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.