Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

İstanbul sağanağa teslim oldu

YAŞAM

Gelen son dakika haberine göre; İstanbul'da öğle saatlerinde hava bir anda kapandı. Gök gürültülü ve sağanak yağışının başladı bölgede vatandaşlar dolu paniği yaşadı. Öte yandan İstanbul'un bazı ilçelerinde su baskınları yaşandı.

Kısıtlamasız cumartesi gününde dışarı çıkan vatandaşlar sağanak yağmur şoku yaşadı. İstanbul'da Avrupa yakasında öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış İstanbullulara zor anlar yaşattı.

Beklenen yağmur ve dolu, Avcılar, Bahçelievler ve Küçükçekmece civarında da etkili oldu. Yenibosna'da yollar su altında aldı. Araçlar güçlükle ilerledi.

KUYUMCUKENT'İ SU BASTI

Bir çok noktada su baskını meydana geldi. Yağıştan etkilenen yerlerden biri de Bahçelievler Yenibosna'da bulunan Kuyumcukent oldu.

Alışveriş merkezinin fabrika ve atölyelerinin bulunduğu kısımda yer alan açık otopark ve çöp konteynerlerinin tutulduğu kapalı alanı su bastı. Alışveriş merkezi görevlileri ellerine aldıkları kürek ve sopalarla tıkanan rögarları açmaya çalıştı.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de son dakika uyarı yapıldı. Ani sel ve su baskınlarına karşı uyaran Meteoroloji, dolu yağışı için ise şu açıklama yapıldı;

MGM'den yapılan açıklamada, "İstanbul Avrupa Yakası ile Boğaz çevresinde görülen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

ANKARA'NIN BAZI BÖLGELERİNE DOLU YAĞDI

Başkentin bazı ilçelerinde sağanak ve dolu etkili oldu. Kentin özellikle batı kesimlerinde öğle saatlerinden itibaren yağış etkisini gösterdi.

(Fotoğraf: Cemal Yurttaş) (MİLLİYET)

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.