Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Hayatı Kolaylaştıran Yaşam Tarzları

YAŞAM

'Dolabımda yer yok' 'Bunun benzeri sanki vardı' cümlelerini arkadaşlarınızdan ya da alış-veriş yaptığınızda kendinizde kullandığınız olmuştur. Dolaplarınızda ki giysilerin arasında aradığınızı bulmakta güçlük çekebilirsiniz. O zaman hayatınızı kolaylaştıracak bir önerimizi var. Detaylar yazımızda..

Dolaplarınız sıkış sıkış, elbiseleriniz arasında ardığnızı bulmakta güçlükler yaşıyorsunuz. Yeni kıyafetler almak istiyorsunuz ama yer yok ya da benzerinden var olduğunu biliyorsunuz. Hem bütçenizin dostu hem de daha az kıyafetle tarzını yaratmanıza fısrat verecek olan 'Kapsül Gardırop' yapmayı gelin beraber öğrenelim.

Dolabınızda temel birkaç parça kıyafetinizin olması şart. Hem şık hem zarif parçalarla kendi tarzınızı yaratabilirisniz. Bunlara ek olarak kurtarıcı parçaların yer alması gerekiyor. klasik gömlekler, düz tişörtler ve kot pantolonlar. Temel parçaları tamamlayan takılar, fular, çanta, kravat , şapka ve ayakkabılarıda unutmayalım. Bunlarla beraber 30-40 parça kıyafet kapsül gardırobunuz için idealdir. 

Böylece dolabın karşısına geçip 'ne giyeceğim?' sorusunu düşünmekten kurtulmuş olursunuz. Hem de daha tasarruflu bir bütçeye sahip olursunuz.

Peki temel parçalar ve dolabımızın olmazsa olmazları nasıl olmalı? Hangisinden ne kadar bulundurmalıyız? İşte cevabı:

Kadınlar dolaplarında en fazla 5 adet ceket, 3 adet etek, 5 adet pantolon, 3 adet elbise, 1 veya 2 adet mont, 1 adet kaban, 1 adet trençkot yer alması gerekir.

Erkekler için ise 3 adet takım elbise, 2 adet spor ceket, 4 adet spor pantolon ve 4 adet klasik gömlek bulunması yeterlidir. Erkekler için ayrıca boğazlı ya da sıfır yaka kazaklar, spor ceketler ya da pantolonlarla kolayca kombinlenebilir. Ancak bu sayıya iç çamaşırları, ev içinde giyilen günlük giysiler, çoraplar, spor giysileri ve pijama gibi parçalar dâhil değil. Bu tür giysiler ayrı yerde muhafaza edilmeli. Kapsül gardırop oluştururken, sezon belirlemelerinin 6 aylık değişimlerle olması en kolayıdır

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.