Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Hafızayı güçlendiren besinler

YAŞAM

Pek çok kişinin sıklıkla karşılaştığı unutkanlık sorunu, bazı besinlerin tüketilmesiyle giderilebiliyor. Peki bu besinler hangileri? Uzman Diyetisyen Mazlum Tan, hafızayı güçlendiren besinleri anlattı

Unutkanlığın birçok farklı nedeni olabilir, bu nedenle öncelikle unutkanlığın hangi nedenleren ötürü oluştuğunu anlamak büyük önem taşıyor. Öte yandan beslenme düzenine eklenen bazı besinler de hafızayı güçlendirmeye yardımcı oluyor.

Uzman Diyetisyen Mazlum Tan, hafızayı güçlendiren yiyecekleri anlattı.

Omega 3 (Balık): Beyin fonksiyonlarında Omega 3 önemli bir yere sahiptir. Beyin fonksiyonlarının daha verimli çalışmasına fayda sağlar. Özellikle Omega 3 bakımından zengin olan somondur.Bunun yanı sıra uskumru, hamsi, sardalye , ringa balığı, ceviz, semizotu ve keten tohumudur.

Yaban mersini: Beyini serbest radikal hasarından korumada rol oynar. İçeriğinde bulunan antosiyanin adı verilen güçlü antioksidan maddesi sayesinde Alzheimer ve bunamaya karşı faydalıdır.

Bitter çikolata: Beyin reseptörlerinin etkin hale gelmesi için endorfin salınımını fazlalaştırır. Yüksek kakao içeriğine sahip birkaç bitter karesi güçlü antioksidanlar içerir, doğal uyarıcıları sayesinde odaklanma ve konsantrasyonu artırır.

Yumurta: İçeriğinde bulunan A, B, B12 ve D vitamini açısından zengindir. Bu sayede hafızanın güç kazanmasına yardımcı olur.

Kuruyemiş ve tohumlar: Ruh halini olumlu yönde etkilerler. Kabak ve ayçekirdeği kognitif fonksiyonları arttırırlar. Uykusuzluk ve hafif depresyon durumlarında rahatlamaya yarar sağlar.

Kırmızı lahana: Beyinde hücre hasarını azaltmak ve ayrıca uzun süreli hafızayı canlandırmak için gerekli polifenolleri (fisetin) içerir, bu Alzheimer hastalığının önlenmesi ve tedavisinde faydalıdır. Kırmızı soğanda bir seçenektir.

​​​​​​​

Ispanak: E vitamini bakımından zengin olan ıspanak, B grubu vitaminler ve folat içerir. Hafızayı güçlendirir.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.