Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Evde el bakımı nasıl yapılır?

YAŞAM

El bakımı en az cilt bakımınız kadar önem taşır. Sağlıklı, kusuruz ve pamuk gibi eller için düzenli olarak ellerinize bakım yapmanız gerekir. Peki, evde el bakımı nasıl yapılır? İşte kusursuz eller için birkaç ipucu...

Ellerinize bakım yapmadan önce mutlaka ellerinizi derinlemesine temizlemeniz gerekir.

Ellerinizi temizlerken kullandığınız sabunlar ellerinizi kurutmamalı nemlendirici özelliği taşımalıdır.

Ellerinizi korumak için özellikle soğuk havalarda bolca nemlendirici uygulamalısınız. Ellerinizi eldivenle soğuktan korumalısınız.

Bakımlı ellerin sırrı güçlü tırnaklardan geçer. Tırnaklarınızı limon suyu ile güçlendirip, kırılmalarını engelleyebilirsiniz.

EL BAKIMI İÇİN MANİKÜR YAPIN 

Bakımlı ellere sahip olmak için tırnaklarınıza haftada 1 manikür yapmanız gerekir. Manikür için profesyonel yerlere gitmek yerine evde kendiniz de kolayca yapabilirsiniz.

Evde manikür yapmak için;

Tırnaklarınızı ve ellerinizi yıkayın. Ardından kurulayın.

Tırnaklarınızı törpüleyin.

Tırnaklarınızı törpülerken sert hareketlerden kaçının.

Tırnaklarınızı 5 dakika sabunlu ılık suda bekletin.

Ellerinizi kurulayıp tırnak etlerinizi kürdanla geri itin.

Tırnak etlerinizde göze batan fazla kısımları manikür makasıyla temizleyin.

Daha sonra ellerinizi tekrar yıkayın.

Ardından nemlendirici krem sürün.

Dilerseniz manikür işlemi bittikten sonra istediğiniz renkte bir oje sürün.

TIRNAKLARINIZI DOĞAL YOLLARLA GÜÇLENDİRİN 

Bakımlı eller için güçlü tırnaklara sahip olmanız gerekir. Tırnaklarınızın cansız olması ve kırılması ellerinizi bakımsız gösterir. Eğer tırnaklarınız kolay kırılıyorsa bunun nedeni vitamin eksikliğinden kaynaklı olabilir.

Kolonya, ıslak mendil gibi kimyasal ürünler aşırı kullanıldığında tırnak derisine zarar verir ve tırnaklar tahriş olur. Bu sebeple bu gibi ürünlerin kullanılmaması gerekir. Kalıp sabun yerine sıvı sabun kullanmak da tırnak kırılmasına neden olur.

Tırnaklarınızı limon suyu kullanarak güçlendirebilirsiniz. Tırnakları güçlendirmesiyle bilinen limon suyu, tırnaklarda oluşan çatlakları ve lekeleri giderir. Özellikle tırnak sararmasına iyi gelmesiyle bilinir. Limon kabukları ile tırnaklarınızı ovalayarak kırılmalarını önleyebilirsiniz.

SALATALIK İLE DOĞAL EL MASKESİ 

Ellerinizi nemlendirerek dış etkenlere karşı daha güçlü hale getirmelisiniz. Kuru ve çatlamış eller dış etkenlere karşı savunmasız olur ve sağlıksız görünür. Evde salatalık kullanarak hazırlayacağınız doğal el kremiyle ellerinizi neme doyurabilirsiniz. Salatalık maskesi ile ellerinizin bakımını sağlayabilirsiniz.

5 çorba kaşığı salatalık suyu, 3 çorba kaşığı tatlı badem yağı, 4 çorba kaşığı kakao yağını bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Buzlukta 10 dakika bekletip ellerinize sürün. Ellerinizi 5 dakika salatalık maskesi ile bekletin. Ardından durulayın. Haftada 1-2 kez tekrarlayın.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.