Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

En iyi yurtiçi seyahat rotaları ve 2022 yılının en popüler destinasyonları

YAŞAM

2022 yılında en popüler yurtiçi destinasyonlar hangileri, Türkiye'de nerelere gidebilirsiniz veya nereye gitmeniz gerektiği konusunda kararsızsanız, sizin için Türkiye'nin en popüler ve en keyifli destinasyonlarını listeledik.

                                                                                                                                      Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte turizm sezonu hareketlenmeye başladı. Kışın ardından yazın ilk dönemlerini yaşadığımız bugünlerde, tatil planları yapılmaya başlandı. İşte yurtiçinde gidilebilecek 2022 yaz sezonunun en gözde tatil destinasyonları.

KAŞ, ANTALYA 

Antalya’nın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kaş, 2015 yılından bu yana en popüler destinasyonlar arasında yerini alıyor. Kalkan’dan başlayan Fethiye’ye kadar uzanan sahil şeridinde, kültürel miras ve doğal güzellikleri bulunuyor. Harika doğası ve pırıl pırıl denizi ile ziyaretçilerinin gözdesi arasında olmaya ve 2022 yılı yaz aylarında da devam edecek.

Caretta Carettaların yuvası olan Kaş, hem küçük hem kendine has bir havası olan bir bölge. Sessiz bir kaçış noktası olma özelliğini halen koruyan Kaş'ta merkez bölge gürültülü gelirse, Yunanistan’ın Meis Adası’na bakan balkonlu pansiyonlardan birine kapağı atabilirsiniz.

Muğla ilimizin en güzel destinasyonları arasında yer alan Datça, berrak denizi, tertemiz bol oksijenli havası ve doğal güzellikleri ile Ege denizinin Akdeniz’e kavuştuğu ortak bir noktada bulunuyor. Birçok plajı, yerleşim olmamış bakir koyları ile büyüleyici yarımadayı ziyaret etmenin en popüler yolu ise tekne yolculuğu.

Eğer sakin bir bölgede tatil yapmak istiyorsanız, Datça tam aradığınız yer. Akdeniz ve Ege’yi buluşturan bu kentte, popüler tatil beldeleri gibi insan seline rastlamıyorsunuz. Aksine burada tam anlamıyla büyük bir sakinlik ve huzur var. Hatta Datça'nın sloganı "Acelen varsa, ne işin var Datça’da".

GÜMÜŞLÜK, BODRUM 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan ve antik çağlardan bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapan Gümüşlük, ünlü mekanlarıyla tatilcileri ağırlamaya devam ediyor. Bodrum iline 22 km uzaklıkta olan yarımadanın üzerinde bulunan en eski yerleşim yerlerinden biri.

FARALYA, FETHİYE 

Fethiye sınırları içinde yer alan Faralya, bu yıl da lüks butik otelleri ve izole yapısı ile doğayla baş başa kalmak isteyen tatilcileri kucaklıyor. Likya yolu üzerinde bulunan, mavi ve yeşil tonlarıyla büyüleneceğiniz bir tatil beldesidir. Dünyaca ünlü paraşüt merkezi Babadağı’da macera severlerle buluşturuyor.

GÖKÇEADA, ÇANAKKALE 

Her yıl popülerliğini koruyan, doğası ve müthiş koylarıyla öne çıkan Gökçeada, bu yıl da en çok ziyaret edilecek destinasyonlar yerini aldı. Birçok yeni yapılaşma olmasına rağmen eski dokusunu günümüze kadar koruyabilmiş. Denizi, rüzgarı, birçok plajı ve bin bir çeşit tadı arayanlar için tatilcilere unutulmaz bir yaz tatili sunuyor.

Gökçeada, Türkiye'nin en büyük adası olmasına rağmen sakinliği ile halen tatil severlerin gözdeleri arasında. Bakirliğiyle bilinen koyları adanın en büyüleyici özelliklerinden biri. Yalnız doğası değil insanıyla da içinizi ısıtacak adada güneşin doğuşu ve batışı da insana ayrı bir huzur veriyor.

ADRASAN, ANTALYA 

Doğa tatili denince birçok insanın ilk aklına gelen yerlerden biri olmaya devam ediyor. Batı’dan doğuya Akdeniz boyunca sıralanan turizm merkezlerini her yıl ziyaret ediyor. Antalya’da en çok ziyaret edilen, kamp tatilinin, eşsiz sahili, bakır koyları ve turizm işletmeleriyle bu yaz da muhteşem tatil destinasyonları arasında yerini aldı. Adrasan ve Olimpos, Antalya - Kumluca’ya bağlı, sessiz, sakin iki nadide belde. Burada sizi dağların çevrelediği bir koy içinde kalan çarşaf gibi bir deniz sizleri bekliyor. Akşamları sessizlik ve sakinlik hakim. Burada yürüyüş yapıp koyu sohbetlere dalabilir ya da plajda deniz sesleri eşliğinde kitap okuyabilirsiniz.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.