Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Cilt tonunu eşitliyor, lekeleri açıyor!

YAŞAM

Elma sirkesi, günümüzde doğal cilt bakım ürünü olarak çok sık kullanılıyor. Özellikle cilt lekelerinden ve aknelerden şikayetçi olanlar elma sirkesi ile bu cilt problemlerini anında çözüyor. Peki, elma sirkesinin cilde faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?

ÖLÜ HÜCRELERİ TEMİZLER, SİVİLCE OLUŞUMUNU ENGELLER

Cildinizde biriken ölü hücreler gözeneklerinizin tıkanmasına sebep olur. Tıkanmış gözeneklerde sivilce oluşumunu tetikler. Tıkanmış gözeneklerini elma sirkesi kullanarak açabilirsiniz.

Gözenekleri açarak, cildin düzgün nefes almasını sağlayan elma sirkesi ayrıca cilde ferahlık hissi veriyor. Aynı zamanda ciltte akne oluşumunu da engelleyen sirke, içeriğindeki malik asit sayesinde sivilce sonrası ciltte oluşabilecek enfeksiyonları da önlemeye yardımcı oluyor.

CİLT LEKELERİNİ GİDERİR, CİLDİ BEYAZLATIR 

Güneş ışınlarına maruz kalmaz, yanlış cilt bakım ürünleri kullanmak ya da çevresel faktörlere bağlı olarak cildinizde lekeler oluşabilir. Cildinizdeki lekeler için kullandığınız ürünlerden fayda göremiyorsanız elma sirkesini deneyebilirsiniz.

Düzenli kullanılan elma sirkesi, cilt lekelerini kısa zamanda açıyor ve cilt tonunu eşitliyor. Cildi bembeyaz yapan elma sirkesi, aydınlık bir görüntüye kavuşturuyor.

ELMA SİRKESİ YAŞLANMAYI GECİKTİRİR 

Erken yaşlanmayı hiç kimse istemez. Cildinizde meydana gelen kırışıklıklar aynaya her baktığınızda canını sıkabilir. Yaşlanmayı biraz daha olsun geciktirmek için elma sirkesinden yararlanabilirsiniz.

Elma sirkesi sahip olduğu alfa hidroksit asitler, cildi daha taze ve canlı gösteren bileşenleri oluşturur. Böylece elma sirkesi, düzenli kullanım ile birlikte cildi zamanın izlerinden arındırarak, daha genç bir görünüme kavuşturur.

ELMA SİRKESİ NASIL KULLANILIR? 

Elma sirkesinin cilde nasıl uygulandığını merak ediyorsanız bu noktalara dikkat etmeniz gerekir. Elma sirkesini cildinize tonik olarak uygulayabilirsiniz.

Elma sirkesi tonik olarak kullanılacaksa bir litre suya, 1-2 yemek kaşığı oranında su ile karıştırılarak cilde uygulanır. Elma sirkesini cildinize uyguladıktan 5-10 dakika sonra cildinizi elma sirkesinden arındırmalısınız. Elma sirkesi maskesi asidik özelliği nedeniyle 30 dakikadan daha uzun süre ciltte tutulmamalıdır.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.