Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Çamaşır makinasını doğru kullanmanın püf noktaları

YAŞAM

Çamaşır yıkamak, ev işleri arasında en fazla püf noktasına ihtiyaç duyulan alanlardan biri. Temiz ve her zaman canlı renklere sahip çamaşırlara sahip olmak, en büyük beklenti olsa da makineden çıktıklarında hayal kırıklığına neden olabiliyor. İşte bunun sebepleri…

Çamaşır makinenizin performansını iki katına çıkaran o ipucu
Her çamaşır yıkama sürecini biraz daha kolay hale getirmek için, birkaç tüyoyu gözden geçirmek önem taşıyor. Aslında yapacağınız birkaç değişim, ilk günkü kadar yeni kıyafetler giymenizi sağlayabilir.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNİ TEMİZLEYİN

Mantıksız görünüyor, ancak çoğu çamaşır makinesi üreticisi, çamaşır yıkadıktan sonra geride kalan kir ve yağları temizlemek için düzenli temizlik yapılmasını öneriyor. Makinenizi temizlemek için tamburu sıcak su ve bir bardak çamaşır suyu ile doldurun, ardından tüm pislikler eriyene kadar bir saat bekletin. Alternatif olarak, çamaşır makinesi temizleyicisini düzenli olarak kullanabilirsiniz.

GEREKSİZ DETERJAN KULLANMAYIN

Günümüzde çoğu çamaşır makinesi "yüksek verimlidir", bu sayede daha az deterjan ile daha fazla çamaşır yıkanabilir. Birçok makine, yalnızca bir veya iki yemek kaşığı deterjanla kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bundan fazlası giysilerinizde deterjan birikimine neden olabilir.

DOĞRU ISI TERCİHİ YAPIN 

Pek çok insan, sıcak suyla yıkamanın giysilerin daha temiz olmasına yardımcı olduğunu düşünür, ancak gerçekte durum böyle değildir. Sıcak su giysilerin daha çabuk solmasına ve hatta daha çabuk yıpranmasına neden olabilir. Çamaşır deterjanları, soğuk suda etkili bir şekilde etki gösterebilecekleri üzerine tasarlanmıştır ve sıcakn su kullanmayı bırakmak, enerji kullanımınızı azaltmanıza yardımcı olabilir.

CEPLERİNİZİ KONTROL ETMEYİ UNUTMAYIN

Kolay gibi görünüyor, ancak çok fazla insan ceplerini kontrol etmenin önemli bir adım olduğunu unutuyor. Cepte bırakılan bozuk para, toka gibi eşyalar, çamaşır ve kurutma makinelerinde sıkışarak hasara yol açarak geri dönülmez bozulmalara neden olabilir.

ÇAMAŞIRLARIN HIZLI KURUMASI İÇİN…

İşe giderken giymeniz gereken gömleğin hala nemli olduğunu görmek, gerçekten can sıkıcı bir durum. Ama düşündüğünüzden daha hızlı kurumasını sağlamak daha kolay. İşlem boyunca fazla nemi emmek ve hızlandırmak için giysinizin yanına birkaç (temiz, kuru) havlu atın.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE UNUTMAYIN 

Hiç çamaşır makinesinde çok uzun süre havlu bıraktınız mı? Eğer öyleyse, ortaya çıkan küflü, ekşi kokuya çok aşinasınız. Kokuyu nasıl gidereceğinize emin olayamıyorsanız, yıkama gözüne bir bardak sirke ekleyin ve tekrar çalıştırın. Sirke, bu kokuları gidermek için etkileyici bir iş çıkarır ve herhangi bir koku bırakmaz.

YAĞ LEKELERİNİ BİTİRİYOR

Yağ lekeleri giysilerden çıkarılması en zor olanlardan biri olabilir, ancak kolayca bulunabilen bir ev eşyası çoğu zaman çözüm olabilir. Birkaç damla bulaşık deterjanını lekeye sürün ve ardından her zamanki gibi yıkamaya atın. Birkaç deneme gerektirebilir, ancak bulaşık sabunu yağ lekelerini çıkarmada şaşırtıcı derecede etkilidir.

ÇAMAŞIR MAKİNESİ KAPAĞINI KAPATMAYIN

Bazı çamaşır makineleri yıkamadan sonra suyu içerisinde bekletebilir ve bu da küf ve hoş olmayan kokulara neden olur. Bunu önlemenin en kolay yolu basittir: Makineyi kullanmadığınız zaman diliminde, çamaşır makinesinin tamamen kuruması için kapağını açık tutun.

ÇEKMİŞ KIYAFETİ ESKİ HALE GETİRİN

Yün kazağınızı yanlışlıkla yüksek ısıda yıkayarak ufak bir boyutla karşılaşmak gibi kötü sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Bunun çözümü ise ortada. Tekrar nemlendirin, ardından orijinal şekline dönebilmesi için kumaş liflerini gevşetmeye yardımcı olabilecek olan bir kumaş yumuşatıcı veya bebek şampuanı ile püskürtün.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.