Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

6 İl İçin Yağış Uyarısı

YAŞAM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde Doğu Anadolu bölgesinin kuzeyi başta olmak üzere Sinop, Kastamonu ve Van çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor.

Kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sinop, Kastamonu ve Van çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklenirken, hava sıcaklığının batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISININ YAPILDIĞI İLLER

Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISININ YAPILDIĞI İLLER

Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güneyi, Orta Karadeniz’de kuzeyli, Doğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli şeklinde esmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

ANKARA °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 23°C
Az bulutlu

İZMİR °C, 30°C
Az bulutlu

DİYARBAKIR °C, 30°C
Az bulutlu ve açık

TRABZON °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM °C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 32°C
Az bulutlu

MALATYA °C, 23°C
Parçalı bulutlu

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.