Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

15 olumsuz beden dili hareketi

YAŞAM

Hepimizin fark etmeden yaptığı, o anki duygu ya da düşüncelerimizi belli eden hareketlerimiz vardır. Bu hareketler bazen karşı tarafa olumsuz sinyaller gönderebilir ve sohbetin bitmesine, iş görüşmesindeysek işi almamızı engellemesine neden olabilir. İşte o beden dili hareketleri...

Zayıf tokalaşma

Yeni tanıştığınız insanlarla, iş görüşmenizde veya başka birileiryle tokalaşırken kendinizden emin görünmek için zayıf bir tokalaşma gerçekleştirmemelisiniz. Aksi halde çekingen ve özgüvensiz görünmeniz olası.

Konuşurken yere bakmak

Kendimizi üzgün ya da düşünceli hissettiğimizde fark etmeden yere bakarız. Karşımızdaki kişiye de aynısını yapmak ondan sıkıldığınızı veya önemseyecek durumda olmadığınızı gösterir ve bu insanlara kendilerini iyi hissettirmeyebilir.

Ellerinizi arkada birleştirmek

Tam bir emir verme pozisyonu değil mi? Karşınızdaki insana sürekli bir şeyler dayatıyormuş gibi görünmek kimse tarafından hoş karşılanmaz. Bu duruşla devamlı olarak karşı taraftan bir beklentiniz varmış gibi görünebilirsiniz.

Ellerinizi alnınıza koymak

Bu duruş karşınızdaki insanın söylediklerini sıkıcı bulduğunuzu gösterebilir. İlgisiz ve enerjinizin düşük olduğu izlenimini yaratmak istemezsiniz değil mi?

Ellerinizi belinize koymak

Ellerinizi tam olarak belinizin iki yanına koymak sizi sinirli ve gergin gösterebilir. Eğer yorgun olmadığınız halde ellerinizi belinizin biraz daha arka kısmında tutuyorsanız bu da sizin yorgun ve bitkin bir tavır segilediğinize işaret eder.

Kambur durmak

Kambur durmak karşınızdakilere özgüvensiz bir duruş sergiler. Bundan kaçınmalı ve duruşunuzu dik, kendinden emin bir hale getirmelisiniz. Böylelikle insanlarla olan iletişiminizin kalitesi de çok yükselecek, kendinizi daha rahat ve özgüvenli hissedeceksiniz.

Bacakları ya da kolları birleştirmek

Böyle bir duruş sergilediğinizde karşınızdaki kişiye, iletişime açık olmadığınız ve onu dinlemediğiniz mesajını verirsiniz. Daha sağlıklı iletişim kurabilmek için kollarınız ve bacaklarınız açık bir biçimde durun. Karşınızdaki sizinle iletişime çok dava hevesle yaklaşacaktır.

Kıpırdanmak, huzursuz durmak

Bir konuşmanın ortasında sürekli parmaklarınızla ritim tutmak, saatinizi kontrol etmek, kıpırdanmak, saçınızla oynamak karşınızdaki kişiye sıkıldığınız ve gitmek istediğiniz mesajlarını verir. Bunun yerine karşınızdaki kişiye odaklanmayı deneyebilirsiniz.

Boynunu ovalamak

Stresinizi azaltmak ya da boyun bölgesini rahatlatmak için elinizle ovalıyor olabilirsiniz ama bunu birisiyle konuşurken en az miktarda yapmaya çalışın. Aksi halde karşınızdaki kişiye sıkıntı ve anksiyete dolu bir izlenim vermiş olursunuz.

Tırnak yemek

Sürekli tırnaklarınızı yemek, ısırmak karşınızdaki kişiye gergin biri olduğunuz izlenimini verir ve kötü bir izlenim bırakır.

Çok fazla ya da yetersiz göz kontağı

Karşılıklı sohbet halindeyken yeterli göz kontağı kurmamak özgüven eksikliği, karşınızdakini sevmemek ya da güvenilmez biri olduğunuz izlenimlerini verir. Çok fazla göz kontağı kurmak ise agresif bir izlenim yaratır ve karşınızdaki kişinin kendini rahatsız hissetmesine sebep olur. İkisinin ortasını bulmaya çalışın.

Başka yöne bakmak

Biri konuşurken bir başka yöne bakmak, dikkati dağılmış bir izlenim verir ve oldukça kaba bir davranıştır. Bunun yerine size bir şeyler anlatan ya da gösteren kişiye odaklanın ve onu dinleyin.

Göz devirmek

Göz devirmek saygı göstermediğiniz izlenimini yaratır. Yakın bir arkadaşınızla sohbet arasında yaptığınızda gerçek duygunuzu bilebilir ama patronunuz ya da hiç tanımadığınız birileriyle konuşurken bu hareketi yapmak onlara saygısız olduğunuz düşüncesini verir.

Gülümsemeyi unutmak

Sohbet esnasında bazen gülümsemeyi unutabiliriz ama buna dikkat etmek gerekir. Sahte bir gülümseme yerine samimi bir gülümseme karşınızdaki kişiye açıklık ve pozitif enerji verir. Böylelikle sohbetiniz de sağlıklı bir yönde ilerler.

Çok hareketsiz, durağan olmak

Biriyle konuşurken çok durağan durmak karşınızdakine söyledikleriyle ilgilenmediğiniz izlenimi verir. Bunu engellemek için surat ifadeleri kullanın ve çok abartı olmayacak şekilde karşınızdaki kişinin hareketlerini aynalayın. Bütün bu hareketleri başka insanlarda fark ettiğiniz zaman nasıl hissettiğinize bakarak sizin de diğer kişilere nasıl hissettirdiğinizi anlayabilirsiniz.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.