Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Yeni Malatyaspor'da teknik direktör Marius Sumudica ile yollar ayrıldı

SPOR

Spor Toto Süper Lig’de son sırada yer alan Yeni Malatyaspor’da Teknik Direktör Marius Sumudica ile karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig’de son sırada yer alan Yeni Malatyaspor’da Teknik Direktör Marius Sumudica ile karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı.
Geçtiğimiz Ekim ayında Romanya’nın CFR Cluj takımından Süper Lig temsilcisi Yeni Malatyaspor’un başına gelen 50 yaşındaki Rumen teknik adam Marius Sumudica ile alınan kötü sonuçların ardından karşılıklı olarak sözleşmelerin feshedildiği açıklandı. Sumudica yönetiminde 14 maça çıkan Yeni Malatyaspor, 2 galibiyet, 3 beraberlik, 9 mağlubiyet yaşadı. Sumudica yönetiminde 12 maçtır galibiyet yüzü göremeyen Yeni Malatyaspor, ligde 16 puanla son sırada yer alarak küme düşme adaylarının başında yer aldı.

Sumudica, geçtiğimiz günlerde Antalya kampında yaptığı açıklamada, Yeni Malatyaspor’a geldiği için pişmanlık duyduğunu dile getirmişti.

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Yeni Malatyaspor, deplasmanda karşılaştığı Fatih Karagümrük’e 1-0 mağlup oldu. Maçın ardından Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Normal bir maç olduğunu söyleyen Sumudica, “Bir takım hiçbir problemi olmayan diğer takım da kümede kalma mücadelesi veren takımın mücadelesi oldu. İki farklı devre oynadık. İlk yarı iyi olduğumuzu söyleyemem ama ikinci yarı oyunu kontrol ettik. 6 tane transfer getirdik bonservisi olmayan. Bunlar serbest oyunculardı. 6 oyuncu gelirken 3 oyuncuyu kaybettik. İkisi stoper onlar gitti. Tetteh’i kaybettik. Sakatlandı, bizle beraber değil. Bunlar olurken puan almak kolay değil” şeklinde konuştu.


 

“Maaş alamayan oyuncularımız var”
Takımın içinde yönetimsel problemler olduğunu vurgulayan deneyimli teknik adam, “Ayrıca takım içinde de problemler var. Bu problem hakkında konuşmak istemiyorum. Bu tabii yönetimsel bir problem. Onlar bu problemi çözmeliler, ben bu takımın hocasıyım. Oyuncularımı motive etmeye çalışıyorum. Bugün takımım sahada motivasyonu göstermeye çalıştı. Eve döndüğünüzde eşinizle iyi bir ilişkiniz yoksa bu da iyi sonuç getirmez. Takımın içindeki problemleri yönetimin çözmesini bekliyoruz. Uzun zamandır maaş almayan oyuncularımız var. Böyle bir takımın hocası olmak kolay değil. Benim durumumu da bilmeli. Herkes SumudicaSumudica diye üstüme geliyor. Benim işim de zor. Başkan elinden gelen her şeyi yapıyor. 20 yıllık kariyerimde böyle dramatik durum hiç görmedim” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.