Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Ligde fırtına gibi esen Eyüpspor'da Arda Turan'ın hayali belli oldu! Gözünü en yükseğe dikti

SPOR

1. Lig ekibi Eyüpspor, 6'da 6 yaparak harika bir başlangıca imza attı. Teknik direktör Arda Turan'ın namağlup şampiyonluk hayali kurduğu öğrenildi.

Eyüpspor'un genç teknik adamı Arda Turan, geçen yılın aksine yeni sezona bomba gibi bir giriş yaptı.

İstanbul ekibi, Ümraniyespor'u da 2-0 gibi net bir skorla geçerek 6'da 6 yaptı.

Arda Hoca'nın hayali: Namağlup şampiyon Eyüpspor

Namağlup bir şekilde liderliğini sürdüren Eyüpspor'da teknik direktör Arda Turan'ın da yakın çevresine namağlup şampiyon olmak istediğini söylediği öğrenildi.

6 maçta 16 gol atıp sadece 2 gol yiyen İstanbul ekibi, şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösteriliyor.

Diğer hayali de Avrupa'da takım çalıştırmak

Futbol kariyerinde Galatasaray, Atletico Madrid ve Barcelona gibi yüksek seviye takımların formasını giyen Turan, teknik adamlıkta da benzer seviyelere çıkmak istiyor.

"Saatlerce futbol maçı izliyorum"

Eyüpspor'un genç teknik direktörü Arda Turan, İspanya basınından Marca'ya geçtiğimiz günlerde özel bir röportaj verdi.

Turan, teknik direktörlük felsefesi, kendisini etkileyen teknik direktörler ve futbola bakış açışı ile ilgili konuştu.

Saha içinden saha kenarına geçtim ama hayallerim değişmedi. Futbolcuyken de kazanmak istiyordum, hocayken de bunu istiyorum. O zaman da asla vazgeçmedim, şimdi de vazgeçmiyorum. Futbolcuyken kendimden sorumluydum, şimdi herkesten sorumluyum. İnandığım bir futbol felsefem var ve her gün bunu geliştirmek için çalışıyorum. Sabah tesise geliyorum ve saatlerce maç izleyip notlar alıyorum. Yardımcı antrenörlerimle uzun konuşmalarımız oluyor. Futbol dinamik bir Spor. Her gün yeni görüşler ortaya çıkıyor ve ben de bunları takip edip kendi felsefeme dahil etmek için çalışıyorum.

Simeone ve Fatih Terim'in ortak özellikleri

Cholo (Simeone) aynı zamanda oyunu yaşayan bir teknik adam. Burada Fatih Terim'i de örnek verebilirim. Kenarda maçı yaşıyorlar. Onların takımında oynuyorsanız, kenara baktığınızda maçı kazanmayı ne kadar istediklerini görüyorsunuz. Bu her zaman futbolcuyu olumlu etkiler. Ben de kenarda oyunu yaşamayı seviyorum. Enerjimi oyuncularıma aktarmaya çalışıyorum.

Aynı röportajda kariyerinin başında olduğunu söyleyen Arda Turan, "Teknik direktör olarak, futbolculuk kariyerimdeki başarılarımın üstüne çıkmak istiyorum." demişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.