Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

"Lig'den düşme kaldırılsın"

SPOR

Teknik direktör Mehmet Ak, futbol kulüplerinin Covid-19 sürecinde büyük zorluklar yaşadığını belirterek bu sezonda lig’den düşmenin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Bir dönem Malatya Yeşilyurt Belediyespor’da ve son olarak Ankaraspor’da görev yapan teknik direktör Mehmet Ak, Türk futbolunun Covid-19 sürecindeki durumu konusunda değerlendirmelerde bulundu.


Teknik direktör Mehmet Ak,  Covid-19’un ortaya çıktığı 2019-2020 sezonunda futbol kulüplerinin maddi olarak büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek “Çin’in Wuhan kentinden başlayarak kısa zaman içerisinde Dünya’yı etkisi altına alan Korana virüs, birçok canı aldı ve almaya da devam ediyor. Korana virüs’le mücadelede Dünya ekonomisi küçülürken birçok ülke ekonomik anlamda adeta dibi buldu. Fabrikalar, üretim tesisleri, işyerleri kapandı insanlar işsiz kaldı. Korana virüs’ten etkilenmeyen hemen hemen hiçbir sektör kalmadı. Geçen yıl Mart ayında ilk vakaların görüldüğü ülkemizde de durum diğer ülkelerden pek farklı olmadı. Acıyı hep birlikte yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz. Spor kulüpleri olarak Korona virüs ile tanışmış olduğumuz ilk sezon büyük zorluklarla geçti. Hemen hemen her hafta virüsü kapıp karantinaya alınan oyuncularımız, personelimiz oldu. Her sektörde olduğu gibi kulüplerin gelirleri bir anda düştü. Gerekli ödemeler zamanında yapılamadı. Nitekim kulüplerin bu durumunu gören devlet büyüklerimiz ve futbol federasyonu, geçtiğimiz sezon liglerde düşmeyi kaldırdı. Doğru ve yerinde bir karar oldu” dedi.


Teknik direktör Ak, Devlet büyüklerinin ve federasyon yetkililerinin kulüplerin içinde bulundukları zor durumu göz önüne alarak lig’den düşmeyi kaldırmaları gerektiğini belirterek “Bu sezon kulüpler geçen yıl yaşadığı birçok sıkıntıyı tekrar yaşayarak lige başlamak zorunda kaldı. Borç yükü altında ezilen buna rağmen gelirleri bir hayli düşen kulüpler, ayakta kalmak için büyük çaba sarf etti. Madden ve manen, geçen yıldan daha fazla yıprandı. Korona virüs önlemleri çerçevesinde masraflar katlandıkça katlandı.  Kulüplerin içinde bulunduğu bu zor durumu gerek devlet büyüklerimiz gerekse federasyon yetkililerimiz görerek inisiyatif kullanmalarını gerektiğini düşünüyoruz. Geçen sezon düşmeyi kaldıran büyüklerimizin bu sezon da yaşam mücadelesi veren kulüplerin, dolayısıyla buralarda ekmeğini kazanan futbolcu, teknik ekip, personel ve bunların bakmakla yükümlü oldukları ailelerini düşünerek aynı sistemi uygulamalarını talep ediyoruz.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.