Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Göz göre göre şike yapıldı!!!!

SPOR

Kanada Premier Ligi'nin 14. haftasında oynanan Valour - HFX Wanderers mücadelesini izleyenler, sahalarda ender görülecek bir ana tanıklık ettiler. Ev sahibi ekip Valour'un forvet oyuncusu William Akio, karşılaşmanın 17. dakikasında rakip filelere giden topu son anda çizgiyi geçmeden çıkardı ve takımının golünü önledi.

Kanada Premier Ligi'nde 14. hafta karşılaşmasında Valour, HFX Wanderers'ı konuk etti. IG Field Stadyumu'nda oynanan müsabakada, futbol sahalarında milyonda bir görülen bir olay yaşandı. Karşılaşmayı izleyen taraftarlar ise karşılaşmanın ilk yarısında gördükleri bir pozisyona inanamadılar. Valour'un 17. dakikada geliştirdiği atakta sol kanattan içeriye çevrilen topa Alessandro Riggi vurdu ve meşin yuvarlak yavaşça kaleye doğru ilerledi. O sırada Riggi'nin takım arkadaşı William Akio, çizgiyi geçmek üzereyken bir savunma oyuncusu gibi topu uzaklaştırdı. Bu pozisyona rağmen Valour maçı 84. dakikada Moses John Dyer'in kaydettiği golle 1-0 kazanmayı bildi.

''54. DAKİKADA OYUNDAN ALINDI''

Valour futbolcuları, topun çizgiyi geçtiğini savunarak hakeme itirazlarda bulundular ancak VAR kontrolü sonrasında meşin yuvarlağın gol olmadığı görüldü. Topu uzaklaştıran Akio, bu kararın ardından adeta yıkıldı. Maç içerisinde kendisini toparlayamayan futbolcu, 54. dakikada yerini Rendon'a bıraktı.

ŞİKE YORUMU YAPILDI!!!

Pozisyonun sosyal medyada yer alması sonrasında bazı Twitter kullanıcıları, William Akio'nun 'şike' yaptığını öne sürdü ve oyuncuyu eleştirdi.

''NE OLDUĞUNDAN EMİN DEĞİLİZ''

Valour kulübünün resmi Twitter hesabı ise pozisyonun ardından, "NE OLDUĞUNDAN EMİN DEĞİLİZ!" şeklinde bir tweet attı. VAR kontrolünün sonrasında ise, "Biz, uhhh, bunun hakkında konuşmayacağız" tweet'i atıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.