Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Diyarbakır İnter Genç Futbol Takımı Tarih Yazdı

SPOR

Muş'ta yapılan Türkiye Şampiyonası ikinci kademe maçlarında 3 maçını da kazanan Diyarbakır İnter U14 Genç Futbol Takımı, Türkiye'nin en iyi 4 takımı arasına girerek adını Türkiye finallerine yazdırdı.

Diyarbakır temsilcisinin teknik sorumlusu Müslüm Doğan ,'Çok önemli bir başarıya imza attık. Türkiye finallerinde de tarih yazmak istiyoruz" diye konuştu.

Namağlup Gelen Büyük Başarı

Diyarbakır İnter 14 Yaş altı Genç Futbol Takımı, Türkiye'nin en iyi 4 takımı arasına girerek önemli bir başarıya imza attı. Muş'ta yapılan ikinci kademe grubu maçlarında karşılaştığı tüm rakiplerini mağlup eden Diyarbakır ekibi, şampiyon olarak Türkiye finallerine yükseldi. İlk maçında Ağrıgücüspor'u 2-1 ve ikinci maçında Erzurum İl Özel İdarespor'u 3-0 yenen Mavi-Beyazlı takım, son günde aynı puana sahip olduğu Van Erciş 1 Nisanspor'la final mücadelesine çıktı. Rakibini 4-2 mağlup eden Diyarbakır İnter şampiyonluğa ulaştı.

"Haklı Bir Başarıya İmza Atıyoruz "

Şampiyonluk kupası ve madalyalar Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Kemal Türkkan tarafından Diyarbakır İnter takımına takdim edildi. Türkkan, "Türkiye Finallerinde Doğu ve Güneydoğu'yu temsil edeceksiniz. Sizlere inanıyoruz ve güveniyoruz " ifadelerini kullandı. İki yıllık bir ekip olduklarını belirten Diyarbakır İnter Teknik Sorumlusu Müslüm Doğan, bu sezon oynadıkları 21 maçta yenilmeyerek bu seviyeye geldiklerini kaydetti. Doğan, “Yetenekli oyuncularımız var. Hepsinin iyi yerlere geleceğini inanıyoruz. Diyarbakır şampiyonu olduktan sonra Mardin'de bölge şampiyonu olduk. Muş'ta da yeni bir şampiyonlukla taçlandırdık. En iyi 4 takım arasına kaldık. Bundan dolayı çok mutluyuz.  Türkiye finallerinde bölgemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz inşallah " diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.