Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Diyarbakır İnter Bölgenin En Büyüğü Diyarbakır İnter 14 Yaş Altı Genç Futbol Takımı

SPOR

Mardin'de yapılan Türkiye U14 Ligi Bölge Şampiyonası'nda namağlup şampiyon olarak Türkiye Şampiyonası'nda son 16 grubuna katıldı.

Son maçında Şanlıurfa Güneşspor'u 4-1 mağlup eden Mavi-Siyahlı takım 7 puanla bölge birincisi oldu. Futbolda Türkiye U14 Gençler Futbol Şampiyonası'nda bölge şampiyonu Diyarbakır İnter oldu. Mardin Artuklu Spor Tesisleri'nde üç gün devam eden müsabakaların ilk gününde Batman Belediyespor'u 2-1 mağlup eden Diyarbakır ekibi, ikinci maçında Şırnak İdman Yurdu ile 1-1 berabere kaldı ve son maçında Şanlıurfa Güneşspor'u 4-1 mağlup ederek yenilgisiz şekilde bölge şampiyonluğuna ulaştı.  Diyarbakır'ı ve bölgeyi Türkiye Şampiyonası son 16 turunda temsil etme hakkı kazanan Diyarbakır İnter'in katılacağı grup merkezi önümüzdeki günlerde belli olacak.

 "Şampiyon Olmayı Sonuna Kadar Hak Ettik"

Bölge şampiyonu olmanın kendileri için anlamlı ve önemli olduğunu belirten Diyarbakır İnter teknik sorumlusu Müslüm Doğan, bundan sonraki hedeflerinin Türkiye Şampiyonası son 16 turunda da başarılı olmak olduğunu söyledi. Doğan,"Bizim ana hedefimiz gençlerimizi futbola kazandırmak. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Bölge şampiyonu olmayı sonuna kadar hak ettik. Üç maçta da çok iyi mücadele ettik. Yöneticilerimiz fedakar bir şekilde emek veriyor. Bizler de çocuklarımızı hazırlıyoruz..Bundan sonrası için büyük hedeflerimiz var. Türkiye'nin en iyi 16 takımı gelecek. Orada da bölgemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz." diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.