Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Beşiktaş’taki rekoru kırılamayan efsane futbolcu Şenol Birol, hayatını kaybetti

SPOR

Süper Lig'in üç büyüğü Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve milli takımda forma giyen ve 59 yıldır Beşiktaş’taki rekoru kırılamayan efsane futbolcu Şenol Birol, hayatını kaybetti.

Zonguldak Kilimlispor’da başladığı futbol hayatına Rize Güneşspor ve Sarıyer'de devam eden Şenol Birol, Sarıyer forması ile attığı gollerle adından söz ettirdi. Ardından Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve milli takımda gösterdiği başarılar ile Türk futbol tarihinde adından söz ettiren ve Çaykur Rizespor’un ilk teknik direktörü olarak görev yapan 86 yaşındaki Şenol Birol, yaşlılığa bağlı nedenlerden ötürü hayatını kaybetti.

Eski Milli futbolcu Şenol Birol'un cenazesi, bugün İkindi namazını müteakip Sahil Camiinde kılınacak cenaze namazı sonrasında Atmeydanı Mahallesinde (Dosma) defnedilecek.

Bakan Kasapoğlu’ndan Şenol Birol için taziye mesajı

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı taziye mesajında, "Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve milli takımda gösterdiği başarılar ile Türk futbol tarihinde adından söz ettiren futbolcu ve Çaykur Rizespor'un ilk teknik direktörü olan Şenol Birol'un hayatını kaybettiğini derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Eski milli futbolcu Şenol Birol'a Allah'tan rahmet; ailesi ve tüm futbol camiasına başsağlığı dilerim" ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.