Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Beşiktaş'ta hedef Yusuf Yazıcı

SPOR

Yıldız futbolcu Yusuf Yazıcı, eski günlerine dönmek için Beşiktaş'a transfer olabilir. Şenol Güneş ve Burak Yılmaz'ın etkileyici ikna kabiliyeti sayesinde, Lille'den 3 milyon euroya transfer süreci hız kazanabilir.

Trabzonspor'da kötü bir sezon geçiren ve eski günlerini arayan Yusuf Yazıcı, Beşiktaş'ın gündemine geldi.

Beşiktaş'ın tecrübeli hocası Şenol Güneş, eski öğrencisini Ümraniye'de yeniden futbola kazandıracağına inanıyor.

Lille ile 1 yıl sözleşmesi kalan 26 yaşındaki futbolcu için Fransız ekibine 3 milyon euro teklif edilecek.

Ufak bir pürüz var

Trabzonspor, Yusuf'u Lille'e yollarken sözleşmeye özel bir madde koymuş, başka bir Süper Lig takımına dönüşünün önünü tazminat maddesi ile kapatmıştı ancak Ahmet Nur Çebi, iyi ilişkileri olduğu bordo-mavili kulüple bu sorunu çözeceğine inanıyor.

Güneş'in yardımcılığına gelecek Burak Yılmaz da Lille'de birlikte şampiyonluk kupası kaldırdığı Yusuf'u bu transfere ikna etmiş durumda.

Daha önce Trabzonspor'da yıldızlaştı

Trabzonspor'un A takımında 2015-2016 sezonunda forma giymeye başlayan Yusuf Yazıcı, ilk sezonunda lig ve kupada 9 maçta 2 gol kaydetti.

Deneyimli futbolcu, Trabzonspor'un 8 Mayıs 2016'da Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 6-0 yendiği karşılaşmada 2 gol atarak dikkatleri üzerine çekti.

2016-2017 sezonunda 22 maçta 6, en iyi dönemini geçirdiği 2017-2018 sezonunda 35 maçta 10 kez rakip fileleri havalandıran başarılı oyuncu, 2018-2019 sezonunda ise 34 maçta 4 gol atmıştı.

Trabzonspor'daki ilk döneminde toplam 100 resmi karşılaşmaya çıkan Yusuf Yazıcı, 7 bin 498 dakika forma giyerken, 22 gol atmayı başarmıştı.

Lille'da şampiyon oldu

Fransa kariyerinde Lille ile şampiyonluk yaşayan Yazıcı, performansının düşmesinin ardından CSKA Moskova'ya kiralandı. Burada kısa süren macerasında sevilse de Rusya'nın içinde bulunduğu ortam nedeniyle kalıcı transfer gerçekleşmedi.

İkinci Trabzon macerası kötü geçti

Yusuf Yazıcı ikinci kez Trabzonspor'a gelse de bu sezon onun için istediği gibi geçmedi.

Tüm kulvarlarda 24 maça çıkan Yusuf 6 gol 2 asistle oynadı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.