Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Ali Koç: Şampiyonluktan hiç şüphem yok

SPOR

Fenerbahçe, Jorge Jesus'un yerine getirdiği İsmail Kartal ile resmi sözleşme imzaladı. Yapılan imza töreninde konuşan Başkan Ali Koç, "İsmail Kartal'la iki kez ikinci olduk. Ben büyük konuşmam, bu kez şampiyonluktan hiç şüphem yok" dedi.

Başakşehir karşısında kazanılan Türkiye Kupası zaferinin ardından Fenerbahçe'den ayrıldığını açıklayan Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus'un yerine üçüncü kez İsmail Kartal'ı göreve getiren sarı-lacivertliler, deneyimli teknik adam için özel bir imza töreni gerçekleştirdi.

Yapılan bu törende Başkan Ali Koç açıklamalarda bulundu.

"Hocamız, Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden"

İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden olduğunu söyleyen Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:

Hocamız, Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden. Daha önce puan ortalamasını da biliyorsunuz, çok yüksek. Yollarımızın bir kez daha kesişeceğini söylemiştik. Yeni bir dönem daha başlıyor. Karakteriyle takdir toplayan, camianın evladı, yeni teknik direktörümüz İsmail Kartal'ı aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Söz konusu Fenerbahçe ise her zaman elini taşın altına koymaktan kaçınmaz. Yeniden Fenerbahçe başında onu görmek, bizi hem mutlu ediyor hem de heyecanlandırıyor.

"Doğru transfer hamlelerini yapacağız"

Ali Koç, doğru transfer hamlelerini yapacaklarını söyledi.

Madem öyle, neden daha önce ayrıldınız? Bu soruyu soranlar olacaktır. İsmail Kartal'a dünya çapında bir hoca ile görüştüğümüzü söyledik, asla gizli bir şey yapmadık. Genel Kurul'da bir profil çizmiştim, o resmin de ne olduğu ortada. Fenerbahçe'yi layıkıyla temsil edeceğinden şüphemiz yok. İsmail Hocamız genç, dinamik ve tecrübeli bir kadrodan oluşan takımımızı tanıyor. Asla vazgeçmeyen bir takım yaratacaktır. Gece ve gündüz tesislerde olan kişi. Ekip olarak, futbol bilgisiyle, Fenerbahçe'de önemli başarılara imza atacağına inanıyoruz. Başarıyı yakalaması için en doğru iklimi sağlamak ve destek olmak durumundayız. Doğru transfer hamlelerini yapacağız.

"Şampiyon olacağımızdan şüphe duymuyorum"

Başkan, şampiyon olacaklarından şüphe duymadıklarını belirtti.

Üç transferimiz oldu. İrfan Can Eğribayat, Edin Dzeko için uzun zamandır uğraşıyorduk. Ryan Kent için altı aydır uğraşıyorduk. Bunun dışında hocamıza liste sunduk. Hocanın da eklediği isimler var. Önümüzdeki haftalar içerisinde çalışmalara başlayacağız. Turnuvalar başlayacak, acele ediyoruz. Avrupa'da transferin ilk günleri. Herkes tok satıcı. Şampiyon olacağımızdan şüphe duymuyorum.

"Türkiye'de şampiyonluk sadece sahada kazanılmıyor"

Koç, Türkiye'de şampiyonluğun sahada kazanılmadığını ifade etti.

Türkiye'de şampiyonluk sadece sahada kazanılmıyor. Birazdan rakamları açıklayacağım. Fenerbahçe taraftarına mesaj olarak bunları paylaşacağım. Geçen sene şampiyon olamamak tahammül sınırlarını zorladı. Futbol takımımıza yeterince kredi verilmiyor. Bunun yanlış olduğunu paylaşacağım.

"Ne hikmetse Fenerbahçe lehine hiç hakem hatası yok"

Hakemler hakkında da konuşan Ali Koç, şu sözleri sarf etti:

Takımımıza inanmalarını, sarılmalarını, rakip ve hakemler üzerinde iyi bir baskı kurabilmelerinin ne kadar önemli olduğunu anlamalıyız. Bu sezon seferberlik ilan etmeliyiz. Sıkı sıkıya sarılmalıyız. Son üç sezonda en çok puan toplayan takım Fenerbahçe. Ne hikmetse Fenerbahçe lehine hiç hakem hatası yok! Aleyhine o kadar çok ki... Sahada adil rekabet için lobi mi yapmak gerekiyor? Ne yazık ki böyle bir ülkede yaşıyoruz. Taraftarlarımız bir ve bütün olmanın ne kadar önemli olduğunu anlayacaklar.

"Fenerbahçe'den çok güzel şekilde uğurlandım"

Törende konuşan yeni teknik direktör İsmail Kartal ise sözlerine şu şekilde başladı:

Fenerbahçe'den çok güzel şekilde uğurlandım. Başkanımız 'Bir gün yollarımız kesişebilir' dedi. Yeniden beraberiz. Ayrı olduğum süreçte ekip arkadaşlarım, Avrupa'da bazı takımları ve teknik direktörleri takip etti. Trendi takip ediyoruz, olaya hakimiz. Yurt içinde hiçbir maçı kaçırmadan izledik. 2-3 haftada bir arkadaşlarımızla değerlendirmeler yaptık.

"Allah'ın izniyle bu sene şampiyonuz"

İsmail Kartal, bu sene şampiyon olacaklarını söyledi.

Beni göreve layık görev başkanımıza ve yöneticilerimize teşekkür ederim. 9 yıl oldu, şampiyon olmak istiyoruz. Bütün kupalara talip olmak istiyoruz. Fenerbahçe'nin 9 yılda yaşadığı kadar, bugün neyi farklı yapacağımız çok önemli. Camianın beklentisinin farkındayım. Birlik olursak, sezonu en güzel şekilde bitireceğiz. Ekibimle bu yola baş koydum. Bu camia ne kadar güçlü olduğunu tekrar hatırlayacak. Büyük Fenerbahçe taraftarına çağrımdır. Biz takım olarak ateşi yaktık, sıra sizde. Allah'ın izniyle bu sene şampiyonuz. Fenerbahçe bizim, Fenerbahçe hepimizin.

"Çok önemli transfer hamlelerimiz var"

Transferler hakkında konuşan başarılı teknik adam şu değerlendirmeyi yaptı:

Çok önemli transfer hamlelerimiz var. Transferin hemen gelmesini isteriz ama olmuyor. Başka kulüpler devreye giriyor. Şimdi bir de Araplar devreye girdi, kolay olmuyor. Kimse merak etmesin, endişelenmesin! Fenerbahçe'ye yakışır oyuncuların transferini başkanımız ve yönetimimiz de istiyor. Birlikte çalışıyoruz. Takıma en iyi katkıları verecek oyuncuların peşindeyiz Kimsenin şüphesi olmasın. Çalışmalarımız devam ediyor. Rusya'ya turnuvaya gideceğiz. Turnuva sonrası ayrılacaklar var. Yeni katılacaklar var.

"Takımda çok pozitif bir hava var"

İsmail Kartal takımda pozitif bir hava olduğunu belirtti:

Takımda çok pozitif bir hava var. Bunu sezon sonuna kadar sürdürmek ve Allah'ın izniyle şampiyon olmak istiyoruz. Ayrıldığımda çok güzel, samimi bir ortam vardı. Ama tekrar geldim, birkaç gündür çalışıyorum.. Beni tanıyan oyuncularımızda iyi bir enerji var. Tanımayan oyuncular da mutlu, onlar da gelip sürekli benimle konuşuyor. Diyaloglarımızdan çok etkilendiler. Çok güzel bir ortam var.

"Şampiyonluk elimizden alındı"

Deneyimli çalıştırıcı, 2014-2015 sezonunda şampiyonluğun ellerinden alındığını ifade etti:

2014-15'te şampiyonluğu kaybetmedik! Şampiyonluk elimizden alındı! Kurşunlandık! İkinci kez geldiğimizde Fenerbahçe'ye yakışır bir oyunla sezonu güzel şekilde bitirdik. Ancak hep yarım kaldık. Yarım kalan işimizi bu sezon Allah'ın izniyle tamamlayacağız.

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.