Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

38 YILLIK HASRET SONA ERDİ!

SPOR

Spot Toto Süper Lig'in 35. haftasında Bordo-mavililer Şampiyon oldu. Fraport TAV Antalyaspor ile berabere kalan Trabzonspor 38 yıllık hasrete son noktayı koydu. Diğer yandan Trabzonspor, ligin bitmesine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesiyle Fenerbahçe'nin en erken şampiyonluk rekorunu da böylece egale etmiş oldu.

Trabzonspor evinde ağırladığı Antalyaspor ile 2-2 kalarak Süper Lig'in 35. haftanın bitimine 3 maç kala şampiyonluğunu ilan etti. 

Maça Karadeniz rüzgarı gibi fırtınalı başlayan Bordo- Mavililer maçın 3. dakikada ilk gol ile fileleri havalandırdı. Djaniny, Abdülkadir Ömür ve Cornelius arasında geçen paslaşmadan sonra top file ile buluştu. Ve skor 1-0 oldu.

30. dakikaya gelindiğinde Fernando'nun pasına ceza alanı içinde Wright'ın kaleciden kurtardığı top tekrardan filelerle buluştu. Ancak bu oyuncu ofsayt olduğu için gol geçersiz sayıldı. İlk yarıda yaşanan bu heyecanlı anlarla noktalandı.

51. dakikada Ndao skoru dengeledi. 6 dakika sonra konuk ekip penaltı hakkı kzandı. 62'de Dorukhan Toköz, bordo-mavili takımı yeniden öne taşıdı. 80'inci dakikda Wright skoru tekrardan eşitlesede kalan sürede gol olmadı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK MESAJI

Trabzonspor'un şampiyonluk koltuğuna oturmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tebrik mesajı geldi.

Şampiyonluğu kazanan bordo-mavili takımın taraftarları sokaklarda sevinç gösterileri düzenledi. Dünyanın farklı yerinde yaşayan Trabzonspor taraftarlarıda sosyal medya hesaplarından takımlarını tebrik etti. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.