Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Şişkinlik ve mide ağrısı yaşamamak için dikkat!

SAĞLIK

Yemeği fazla kaçırdığınızda, mide ağrısı, şişkinlik ve aşırı doygunluk hissi oldukça rahatsız edici olabilir. Bayram ziyaretleri aşırıya kaçmanıza neden olduysa bazı bitkilerden destek alarak hızla midenizi, bağırsaklarınızı rahatlatabilirsiniz. İşte işinize yarayacak bazı ipuçları...

SU İÇERKEN DİKKAT! 

Su içmek çok sağlıklıdır ancak uzmanlar tatlıların hemen üstüne su içmemeniz konusunda uyarıyor. 

Tatlıların üzerine su içmek şekerinizin aniden yükselmesine neden olabilir. Bunun için yaklaşık 20 dakika beklemek gerekir. 

Yine aynı şekilde yemeği fazla kaçırdıktan sonra midenizi daha fazla büyütmemek için dolu dolu su içmek için biraz beklemeniz daha doğru olacaktır.

Bununla birlikte, vücudunuzdaki şişkinliği daha hızlı şekilde atmak için gerekli sürenin sonunda bol bol su içerek vücudunuzun toksinlerden kurtulmasını kolaylaştırabilirsiniz. 

Dilerseniz bir sürahi suyun içerisine bir adet çubuk tarçın, elma, limon ve salatalık dilimleri ile taze nane yaprağı ilave ederek gün boyu tüketebilirsiniz. Hem daha lezzetli olacak hem de antioksidan etkisi gösterecektir.

HIZLI SİNDİRİM İÇİN MADEN SUYU 

Yemek sonrası içilen maden suyu ise mideyi doğrudan asitli bir yapıya çevirir ve besinlerin sindirilmesi kolaylaşır ve hızlanır. 

Çok fazla yedikten sonra maden suyu yudumlamak besinlerin daha hızlı sindirilmesini sağlayacaktır, bununla birlikte uzmanlar bunu sürekli olarak yapmamanız gerektiğinde uyarıyor. 

Yemeklerden sonra sürekli soda içmek mideyi tembelleştirebilir. 

YEŞİL ÇAY İÇİN 

Yemeği veya tatlıları fazla kaçırdıysanız en iyi yardımcılarınızdan biri yeşil çaydır. 

Yüksek antioksidan içeriği ile bedende enfeksiyonlara karşı tam bir kalkan görevi görürken, ayrıca ödemi ve şişkinliği hızla atmaya da yardımcı oluyor.

Rahatsız edici bir şişkinlik yaşıyorsanız yeşil çay yapraklarını sıcak suda demleyip, biraz da limon ilavesi yaparak rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Yeşil çay, fazla tatlı tükettikten sonra vücudun toksinlerden kurtulmasına yardımcı olur. Sindirimi destekler. 

KİRAZ SAPI ÇAYI 

Bu sapları kaynatıp çay olarak tüketmeniz; hazımsızlık ve şişkinlik gibi problemlerin önüne geçmenize yardımcı olur. Aynı zamanda mükemmel şekilde ödem atıcı etki gösteriyor.

Günde bir bardak kiraz sapı çayını rahatlıkla tüketebilirsiniz.

AZ YEMEK İÇİN DEREOTU 

Kendinizi fazla yemekten alıkoymak için harika bir yöntem yemeğe oturmadan 20 dakika önce bir kaç dal dereotu tüketmektir. 

Dereotu açlığınızı bastıracak güçlü bileşenler içerir ve açlık krizlerini, hızlı yemenizi ve aşırı yemenizi engeller. 

YEMEK SONRASI 2-3 KAYISI 

İster taze olsun, ister kurutulmuş bir kaç kayısı sindirim sisteminizi destekleyerek şişkinliğinizin gitmene yardımcı olur. 

Potasyum içeriği bakımından oldukça zengin olan kayısı, bu sayede ödeme karşı da etki gösteriyor

Yediklerinizi daha hızlı sindirebilmek ve ödemi atmak için maydanoz suyundan destek alabilirsiniz. 

Böbreklerin temizlenmesine yardımcı olan en iyi besindir. Kahvaltınızda tüketeceğiniz birkaç dal maydanoz ile şişkinliğinizi azaltıp, ödeminizi yok edebilirsiniz.

Aynı zamanda çok iyi bir C vitamini deposu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.