Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Nefes Alırken Batma Hissine Dikkat

SAĞLIK

Yeni uyandınız, yatıyor ya da otuyorusunuz; şöyle derin bir nefes almak istediniz ve tam akciğer hizanızda göğsünüzde ya da sırtınızda bıçak batmasına benzer bir acı hissettiniz. İşte nefes alırken batma hissi tam olarak budur. Bazen birkaç kez olur ve geçer, bazen de kişinin sürekli şikayet ettiği bir rahatsızlığa dönüşür.

Yeni uyandınız, yatıyor ya da otuyorusunuz; şöyle derin bir nefes almak istediniz ve tam akciğer hizanızda göğsünüzde ya da sırtınızda bıçak batmasına benzer bir acı hissettiniz. İşte nefes alırken batma hissi tam olarak budur. Bu acı hissinin yoğunluğu kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Bazen birkaç kez olur ve geçer, bazen de kişinin sürekli şikayet ettiği bir rahatsızlığa dönüşür.
Nefes alırken batma belirtileri:
Hafif ya da yüksek ateş
Balgamlı ya da balgamsız öksürük
Nefes darlığı
Kanlı balgam
Bacaklarda şişlik ve kızarıklık
Öne eğilmekte zorlanma
Nefes alırken batma hissinin elbette ilk belirtisi sırtta ya da görüşte yaşanan bıcak batmasına benzer bir histir ancak bu duruma neden olabilecek pek çok farklı hastalık ve rahatsızlık olduğu için yanında bu belirtilerden biri ya da birkaçıyla birlikte görülebilir. Maalesef belirtilerin yoğunluğuna göre acı hissine neden olan hastalık seviyesi de artabilir.

Nefes alırken batma hissi neden olur? Dikkat etmeniz gereken hastalıklar
Pulmoner Emboli
Pnömoni yani zatürre
Pnömotoraks
Plörezi
Perikardit
Diğer nedenler

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.