Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Kemik suyu diyeti hakkında bilmeniz gerekenler

SAĞLIK

Kemik suyu diyeti, kilo vermek ve cilt görünümünüzü iyileştirmek için uygulanan bir diyet yaklaşımıdır.

Kemik suyu diyeti, kilo vermek ve cilt görünümünüzü iyileştirmek için uygulanan bir diyet yaklaşımıdır. Kemik suyu diyetinin genel sağlığa da birçok faydası var. Ancak bu diyete başlamadan önce, olası yan etkilerini bilmenizde yarar var. Kemik suyu diyeti nedir? Kemik suyu diyeti nasıl yapılır? Kemik suyu diyet listesi ile ilgili merak ettiğiniz her şey bu haberde! 
Kemik suyu diyeti, haftanın 2 günü sadece kemik suyu tükettiğiniz, 21 günlük sıkı bir diyet planıdır. Aralıklı oruç şeklinde ilerleyen kemik suyu diyeti, kemik suyunun zengin besinleri ile birleştiğinde, belinizin incelmesinin yanı sıra cildinizin sağlığı, enerji seviyeleriniz ve metabolik sendromun diğer semptomları üzerinde ölçülebilir etkilere sahiptir. Kemik suyu, hayvan kemiklerinin (örneğin, dana eklemleri, tavuk kemikleri vb.) bir tencerede, bir miktar tuz ve baharat ile pişirilmesiyle yapılan bir tür çorbadır. Bu çorba sadece kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi zengin bir mineral kaynağı değil, aynı zamanda zengin bir kolajen, prolin, jelatin ve hyaluronik asit kaynağıdır.

KEMİK SUYU DİYET LİSTESİ
Standart kemik suyu diyeti 21 gün sürer, ancak bu günlerin sadece toplamda 6'sı kemik suyu tüketimi ile sınırlı olacaktır.

1. adım: Bu diyete başladığınızda, sadece kemik suyu içeceğiniz ardışık olmayan iki gün seçin.

2. adım: Seçtiğiniz günlerde, tavuk, ördek, kaz, dana, balık kafası veya tavşan kemiğinden yapılan 6 bardak kemik suyu tüketmelisiniz. Bulyon küplerinden, karides suyundan veya palamut suyundan yapılan et suyundan kaçının.

3. adım: Diyeti uyguladığınız günlerde sadece kemik suyu tüketeceksiniz.

4. Adım: Haftanın diğer beş günü, Paleo diyetini izleyen geleneksel 3 öğünlü bir diyet planı uygulamalısınız. Bu plan, yüksek düzeyde sağlıklı yağ ve protein içeren son derece düşük karbonhidrat seviyelerine sahiptir.

5. adım: Ardışık olmayan 2 diyet gününü ve 5 Paleo gününü 3 hafta boyunca tekrarlayacaksınız.

Kemik suyu diyet planını uygularken Paleo diyetini dahil etmenin amacı, kilo vermenin ve genel sağlığı iyileştirmenin bir yolu olarak vücudunuzu karbonhidratlar yerine yağ yakmaya teşvik etmektir.

KEMİK SUYU DİYETİNDE HANGİ YİYECEKLER TÜKETİLİR
Düşük karbonhidratlı Paleo gıdalar

Et

Balık

kümes hayvanları

Yumurta

Glutensiz un

Nişastasız sebzeler

Meyve

Çay ve kahve

çeşniler

Avokado ve peynir gibi sağlıklı yağlar

KEMİK SUYU DİYETİNDE KAÇINMANIZ GEREKEN YİYECEKLER
Tahıllar

Baklagiller

Şeker

Süt ürünleri

Alkol

Rafine yağlar

Konserve veya işlenmiş meyve ve sebzeler

Soda

Tatlı patates hariç patates

(POSTA)

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.