Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Karpuzun bilinmeyen faydaları

SAĞLIK

Çeşitli meyve ve sebze tüketimi yaşam tarzı nedeniyle oluşan sağlık sorunları risklerinin azaltılması ile ilişkilendirilmiştir.

Çeşitli meyve ve sebze tüketimi yaşam tarzı nedeniyle oluşan sağlık sorunları risklerinin azaltılması ile ilişkilendirilmiştir. Birçok çalışma; karpuz gibi bitkisel bazlı besinlerin tüketiminin arttırılması ile obezite, diyabet ve kalp hastalıklarının oluşum riskinin azaltılması, sağlıklı bir cilt ve saç oluşumu, enerjinin arttırılması ve düşük vücut ağırlığının devamlılığı açısından ilgili olduğunu ortaya koymuştur.

Astımın önlenmesi 

Bazı besin öğelerini yüksek miktarda tüketenlerde astım gelişimi düşüktür. Bu besin öğelerinden biri de C vitaminidir. Karpuz da dahil olmak üzere birçok meyve ve sebzede bulunur.

Kan basıncı 
 Amerikan Hipertansiyon Dergisi’nde yayımlanan prehipertansiyon (yüksek tansiyon başlangıcı) veya 1.evre hipertansiyona sahip orta yaş obez yetişkinlerde yapılan bir çalışmaya göre karpuz özü takviyesi alınması, azalmış ayak bileği kan basıncı ve brakiyal kan basıncı ile azalmış karotis dalga yansıması ile ilişkilendirilmiştir.

Karpuz özü kullanılması arteriyel (atardamar) fonksiyonlarında iyileşme kaydetmiştir. Karpuz gibi likopenden zengin besinlerin kullanıldığı diyetler kalp hastalığına karşı koruyucudur.

KANSER

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.