Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Hekime saldıran sağlık personeline 11 yıl ceza

SAĞLIK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen yıl İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hekime yönelik bıçaklı saldırıda yargılanan hastane personelinin 11 yıl hapis cezası aldığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli bir hekime 4 Haziran 2022’de bir hastane personeli tarafından yapılan bıçaklı saldırıya ilişkin dava, Ağır Ceza Mahkemesi'nde sonuçlandı. Saldırgan, adam öldürmeye teşebbüsten 11 yıl hapis cezası aldı. Yargıya teşekkür ediyoruz" dedi.

İSTANBUL TABİP ODASI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

4 Haziran'da İstanbul Eğitim ve Araştırma (Samatya) Hastanesi’nde meydana gelen saldırı olayından sonra İstanbul Tabip Odası şu açıklamayı yapmıştı:

"Hastane Acil Servisi’nde çalışan meslektaşımız maalesef bu kez aynı hastanede çalışan bir temizlik personeli tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Hekimin şikâyeti üzerine gözaltına alınan saldırgan olaydan iki gün sonra serbest bırakıldı.

Meslektaşımız olaydan yaklaşık iki ay önce de aynı kişi tarafından tehdide maruz kalmış ve saldırıya uğramış, durumu idareye ve yetkililere bildirmiş olmasına, yaşananlar tutanak altına alınmasına ve saldırıyı yapan personelin görev yeri değiştirilmesine rağmen etkin ve caydırıcı önlemler alınmayarak soruna sadece geçici çözüm üretildiği için saldırgan bugün de aynı cüreti gösterebilmiştir."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.