Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Günde iki ila üç fincan kahve, kalbe iyi geliyor

SAĞLIK

Avustralya’da kahvenin insan sağlığı üzerindeki etkileri üzerine yeni bir araştırma yayımlandı. Çalışmada, 10 yıllık takip sırasında kahve içmenin kalp hastalığı veya felç gelişiminde bir rol oynayıp oynamadığını görmek için bilinen kalp hastalığı olmayan 382 bin 535 kişiden gelen veriler de inceleme yapıldı.

Avustralya’da, günlük kahve tüketiminin sağlık üzerindeki etkileri üzerinde bir araştırma yapıldı.

Çalışmada, 10 yıllık takip sırasında kahve içmenin kalp hastalığı veya felç gelişiminde bir rol oynayıp oynamadığını görmek için bilinen kalp hastalığı olmayan 382 bin 535 kişiden gelen veriler de incelenirken, genel olarak günde iki ila üç fincan kahve içmenin en büyük fayda ile ilişkili olduğunu ve koroner kalp hastalığı, kalp yetmezliği, kalp ritmi sorunu veya herhangi bir nedenle ölme riskinin yüzde 10-15 daha düşük olduğu tespit edildi.

Avustralya, Melbourne'deki Alfred Hastanesi ve Baker Kalp Enstitüsü'nde aritmi araştırması başkanı ve çalışmanın kıdemli yazarı Peter Kistler, "Kahve kalp atış hızını hızlandırabileceğinden, bazı insanlar onu içmenin belirli kalp sorunlarını tetikleyebileceğinden veya kötüleştirebileceğinden endişe ediyor” derken, “Verilerimiz, günlük kahve alımının caydırılmaması gerektiğini, bunun yerine kalp hastalığı olan ve olmayan insanlar için sağlıklı bir diyetin parçası olarak dahil edilmesi gerektiğini gösteriyor” dedi.

Araştırmanın bulgularında, bu olumlu ilişkinin kardiyovasküler hastalığı olan veya olmayan kişiler için geçerli olduğu belirtilirken, kahvenin yeni veya kötüleşen kalp hastalığına bağlı olmadığını ve aslında kalbe iyi gelebileceği belirtildi.

Araştırmacılar, bulgularının kalp rahatsızlığı olan kişilerin sağlıklı bir beslenmenin parçası olarak kahve içmesine izin verdiğini söyledi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.