Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Fahrettin Koca açıkladı! Deprem bölgesinde hizmet süresi kısaltıldı

SAĞLIK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesi olan 10 ilde devlet hizmet sürelerinin yüzde 15 kısaltıldığını duyurarak belirlenmiş devlet hizmet yükümlülük süreleri, yüzde 85’inin tamamlaması halinde dolmuş kabul edileceğini açıkladı.

Türkiye, 6 Şubat depremlerinin ardından depremlerin etkilendiği illeri yeniden ayağa kaldırmak için uğraşıyor. Geniş coğrafyada hissedilen depremler binlerce vatandaşın hayatını etkiledi. 50 bin kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından binlerce vatandaş ise farklı şehirlere yerleşti. Bir diğer yandan da afet bölgesi illlerde görev yapan devlet memurları için tayin hakkı tanındı. Bu kapsamda Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesi 10 ilde hizmet süresinin yüzde 85’inin tamamlaması halinde süresi dolmuş kabul edilecek. Konuya ilişkin açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

"Yükümlülük süreleri yüzde 15 kısaltılmıştır"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullandı:

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa il ve ilçelerinde 350, 400, 450, 500, 550 ve 600 gün olarak belirlenmiş devlet hizmet yükümlülük süreleri, söz konusu sürenin %85’inin tamamlaması halinde dolmuş kabul edilecek. Diğer bir ifade ile yükümlülük süreleri %15 kısaltılmıştır. Bununla birlikte, yükümlülük süresi 3359 sayılı Kanunda belirtilen ve en düşük süre olan 300 günden az olamayacak. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Hayırlı olsun.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.