Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Dondurulmuş limonların sırrını keşfedin!

SAĞLIK

Yüzyıllardır var olan bazı basit ve eğlenceli ipuçlarını sizinle paylaşmak istiyoruz. Bu, büyükannenizin bildiği ve nesilden nesile aktarılan klasik ipuçlarından biridir. Tabii ki bunlar çoğu zaman alacağımız en iyi tavsiyelerdir! Peki, limonları dondurmanın harika bir fikir olduğunu biliyor muydunuz? Nedenini öğrenmek için okumaya devam edin!

Pek çok insan limonları sever. Bazıları içkilerine biraz daha lezzet katmak için kullanıyor, bazıları da salata veya balık gibi yiyeceklerinin lezzetini ortaya çıkarmak için kullanıyor. Ayrıca limonlu turtayı, limon kremalı turtayı ve limon reçelini ve bu tatlıları düzenli olarak yapmayı seviyoruz. Siz de limonları seviyor ve mutfakta düzenli olarak kullanıyor musunuz? İşte tam da bu yüzden bazılarını dondurmayı düşünün.

Limon kabuğu

Limonlar dondurulduğunda lezzetleri epey değişecek ve yemeleri çok daha “kolay” olacaktır. Asitlik azalacak ve ancak limon çözüldüğünde yavaş yavaş eski haline dönecektir. Limon kabuğu aslında meyvenin en önemli parçasıdır: Kabuk, meyve suyundan 5-10 kat (1) daha fazla vitamin içerir. Dondurucuya koymadan önce limonu yıkadığınızdan emin olun!

Limon kabuğu

Limonun dondurulması birçok ailede yaygın bir uygulama haline gelmiştir. Yıkanan limonları, tamamen donmuş haldeyken dondurucudan çıkarın. Dondurulmuş limon kabuğu rendesini salatalara, spagetti, çorba, kahvaltılık gevrek, suya veya dondurmanızın üzerine serpin. Dondurulmuş kabuğun tadı, çözülmüş kabuktan çok daha lezzetlidir.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.