Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Biontech sonrası kol ağrısı olur mu?

SAĞLIK

Tüm dünyada koronavirüse karşı aşı çalışmaları devam ediyor. Covid 19 aşısı vurulan birçok insan kol ağrısı yaşadığını belirtiyor. Biontech aşının yan etkileri arasında kol ağrısı da yer alıyor. Her aşıda olduğu gibi koronavirüse karşı yapılan aşılarda da en yaygın görülen yan etki kol ağrısıdır. Birçok uzman Biontech aşısının yan etkileri arasında bulunan kol ağrısının kısa sürede geçtiğini ve mutlaka aşı olunması gerektiğini tavsiye etti. Peki ama aşı sonrası kol ağrısı neden olur, nasıl geçer?

Koronavirüs aşısı sonrası en yaygın yan etki aşı yapılan kolda ağrı ve şişlik oluşmasıdır. Aşı sonrası oluşan kol ağrısının kısa sürede geçtiği bilinmektedir. Uzmanlar yan etkilerinin kısa sürede geçtiğini bildiriyor. Peki ama koronavirüs aşısı olduktan sonra oluşan kol ağrısı ne zaman geçer?

Koronavirüs aşısı yan etkileri nelerdir?

Aşı yapılan yerde şişlik ve ağrı

Baş ağrısı,

Yorgunluk,

Titreme,

Kas ağrıları,

Ateş,

Eklem ağrısı

Ateş, ikinci dozdan sonra daha sık görülmektedir.

Aşı sonrası kol ağrısı nasıl geçer?

Birçok aşıda olduğu gibi koronavirüs aşısında da kol ağrısı yaşanmaktadır. Aşının enjekte edildiği bölgede ağrı, kızarıklık ya da şişlik görüldüğü takdirde ilk olarak aşı yapılan kolunuzu yükseltmeniz yan etkilerin hafiflemesinde yardımcı olacaktır. Bununla birlikte aşı yapılan yere soğuk uygulayabilirsiniz ancak buzu direkt olarak kolunuzun üzerine koymayın. Soğuk suyla ıslatılmış bir havlu size bunun için daha uygun olacaktır.

Uzmanlar, aşı yapıldıktan sonra 24 saat boyunca ağrı kesici ilaç alınmaması yönünde tavsiyede bulunuyor. İlk 24 saatten sonra parasetamol içeren bir ağrı kesici kullanmak ağrılarınızın hafiflemesine yardım edecektir.

(CNN TÜRK)

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.